• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORSolarni technika,Solar cooking-baking & Elektrick bike,cars,
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CUKI: tak to mám pro tebe skvělou zprávu. Dám ti 10 mega, když mi ukážeš, jak postavit v mezích norem a zákona 80m barák do 2 mil. A Můžeš dalších 40 let cestovat bez práce. Jdeš do toho?
    JIMIQ
    JIMIQ --- ---
    nemusíš mít stavební firmu ale jen projektantskou a to se dá dělat na dálku :)

ale nezlob se na mě, 74m2 není dům, to je samostatně stojící byt :D
    CUKI
    CUKI --- ---
    WARBABY8: A napadlo tě někdy, že ne všichni mají potřebu být miliardáři? Já jsem do svých třiceti let promrhal dost času vyděláváním peněz a nějakou snahou se zabezpečit. Ale k čemu mi to bylo? Jo jsem zabezpečenej, nemám žádné hypotéky ani jiné dluhy, mám téměř soběstačné bydlení. Ale ten čas mi nikdo už nevrátí.

Ok můžu mít stavební firmu, ale to je krom jiného také zodpovědnost za tvé zaměstnance, nemohl bych se sebrat a tři měsíce v roce zmizet. Stojí mi to za to? Ne! Mám vše co potřebuju, ale čas si za to nekoupím. Navíc mě baví stavět a baví mě to projektovat a vymýšlet nové cesty, ale pokud bych to jel komerčně, brzo by mě to přestalo bavit. Proto pokud něco dělám, cokoliv kolem stavby od návrhu po realizaci, ale vždy jen krátkodobé dílčí věci, abych měl možnost cestovat.

Jinak ty cenovky tahám z posledních realizací. Z dozorů, z nějakých dílčích řešení od jiných či od sebe.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CUKI: me fascinuje jak taháš ty cenovky jak králíky z klobouku. Pokud za 2 míče postavíš 80m barák, tak proč své řešení nenabizis a budeš miliardář.
    Fakt se na mě nezlob, ale to co tu píšeš jsou opravdu hospodské kecy. Proč teda nepřijdeš s konkretnim barákem a nedodas konkrétní podklady?
    CUKI
    CUKI --- ---
    ELIJEN: No mě to přijde jako darda, ale já jsem asi dost velká socka no. Takže raději věnuji čas návrhu, abych je nepotřeboval. Pro mě o jsou náklady na 4 čtvrtroční cesty s rodinou. Hodnotit že je potřebuji na základě toho že soused je nemá a je to peklo je podle mě liché.

Ale na druhou stranu teď tu padnul rekord 28,1°C, ale v noci neklesla teplota venku pod 27°C, Takže to zas tak špatný není. A pokud bych nebyl línej a neměl takovou averzi ke klimě tak mi ten problém vyřeší klima za cca 10k Kč
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    CUKI: 17 žaluzií s motory Loxone (Air) nás vyšlo na 280k komplet. Soused, co má stejný barák, si je nekoupil a v pokojích má 30 stupňů i když nejsou zrovna tropické dny :D
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    STETKINS: to ale není žádná novinka :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    STETKINS: Mě by asi zdaleka dnešní standard nestačil, já požaduji mnohem víc. Ale tím že mám víc, tak nepotřebuji mnoho těch věcí, které stavbu prodraží na trojnásobek.
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    CUKI: já vím, že se návrhem dá ušetřit, ale pokud chceš dodržet nějaký standard, tak prostě nelze ušetřit 2/3...
    CUKI
    CUKI --- ---
    STETKINS: To je právě dáno tím návrhem. Pokud mu věnuješ dostatek času, pak je (může být) zbytek levnější a jednodušší. Tady vidíš na příkladu proč.
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    CUKI: To neřeš, jen se podivuji nad tím, že máš ty ceny na 1/3 cen obvyklých :-D
    CUKI
    CUKI --- ---
    STETKINS:
    Nesmíš stavět na kubíky, ale na m2. Já vím že hrozí válka, Ale řopíky kvůli tomu stavět nehodlám :-D

Já tedy preferuju BST, ale i 80mm monolitu se dá postavit slušný RD, takže na každý m2 potřebuješ materiál asi za 400Kč, když už jsi to načal.

Já preferuju většinou spíš dřevostavby, ale tam jsem žaluzie ještě nikdy neřešil.

Jinak nevím jaké máš ceny mě m3 betonu stojí kolem 4-4k5 Kč Poslední jsem platil asi 14 dní nazpátek.
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    CUKI: No jestli to máš jako desetinu ceny stavby tak ok :-D
    Popisuješ betonový dům - abys to celé udělal za 1,9m tak by mě zajímalo kde bereš beton, páč to musí stát tak 200kč/m3 :-D
    CUKI
    CUKI --- ---
    STETKINS:
    WARBABY8:
    Ano pokud se bavíme jen o ceně žaluzií, málo kdy se dají použít ty bez motoru, protože pokud mají chránit proti přehřátí musí být automatické. Na jedno menší okno tu mám teď nabídku 18400Kč, jenže pak naskáče nestandardní montáž pro PD a ta automatizace a pak na malý domek 74m2 190k Kč (nabídka 3.7.25) To je v tomto případě desetina ceny stavby.

Ale hodně záleží na stavební k-ci. Například u betonové stavby a vnitřního zateplení prakticky vždy okna končí věncem, pohledové ostění se nedá dost dobře frézovat a nebo ta cena a pracnost neúměrně skáče.

No a pokud tu stavbu navrhneš dobře, tak tyhle peníze můžeš použít jinde a nebo je procestovat.
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CUKI: já stále čekám, až uvidím nějaké tvé myšlenky v realitě. Třeba nějaké fotky domů nebo jiných výtvorů, kde bych mohl vidět to co nám tu neustále předhazuješ ;-)

Jinak na předokenních žaluziích je nejdražší ten motor. Pokud chceš low cost variantu, tak ruční stojí doslova pár korun...
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    CUKI: 1. předokenní žaluzie nestojí majlant a 2. proč by proboha nebyly zárukou úspěchu? Venkovní žaluzie prostě zabrání solárním ziskům v létě, kdy je nechceš, teda pokud třeba nechceš ušetřit a neuděláš je jen na půlku okna :-D
    CUKI
    CUKI --- ---
    STETKINS: stínění ano, ale pokud architekt přemýšlí, dá se vyřešit levně, pokud n tak vysolíš majlant za předokenní žaluzie, které ani tak nejsou sami o sobě zárukou kdovíjakého úspěchu.

WARBABY8: Velikost nehodnotím, ale vším ostatním to jde naposto proti všm mým myšlenkám... :-)
    STETKINS
    STETKINS --- ---
    CUKI: No exteriérové stínění podle mě patří mezi ty nejdůležitější věci v domě, které zásadně zlepšují kvalitu vnitřního prostředí a mají i další funkce. Šetřit na zrovna na tom, je úplná blbost, akorát si to většina zákazníků neuvědomuje a řeší jiné věci a taky většina zákazníků chce šetřit protože dům je pro většinu lidí největší investice života...
    WARBABY8
    WARBABY8 --- ---
    CYBERWOLF: jakej altán? Cukiho standard pro dvougenerační bydlení...
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    WARBABY8: jako altán asi dobrý
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam