• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    COMMANCHEDobyvani vesmiru a kosmonautika 🚀🛰️👩🏼‍🚀
    JOUHLE
    JOUHLE --- ---
    už ať to lítá! přijde mi to jako nekonečné čekání na něco, co je pořád kousíček od realizace..



    Nové vesmírné lodě Dragon a Starliner pro lety astronautů na oběžnou dráhu, plány pro rok 2018
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    1) Nekrmte trolla.

    2) Deorbit duhého stupně proběhl nominálně. Vrcholně nestandartní adaptér dodával NG. Pokud to nebylo doplnění paliva pro USA-276 nebo test reentry tak nejspíš fakt papa družice.
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    Ja bych rad poznamenal, ze to rozhodnuti budou vykonavat urednici. Vsichni se tu dovolavate faktu, logiky a smyslu, ale jaky to ma politicky pozadi se tady muzeme opravdu jen dohadovat. Kdyz je ve hre uredni siml, muze se stat cokoli.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    NECROMAN: ale dava, SpaceX jsou oproti NorthropG, RayTH, Boeingu, NASA (AtlasV) jen banda tzv. "hipsteru" (pri vsi ucte k SpaceX, drzim palce at funguje heavy rocket a nebouchne v prvni minute nebo pri startu), raketa byla dobra ale proste tusim ze to selhalo na spolupraci NG - SpaceX, lidsky faktor jak v Rusku spatna domluva mezi subjekty a kontrola tohoto, ale co my vime, podstatny fakt jest pres co vojensky satelit U.S. poleti priste.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KOCOURMIKES: To dává asi tak stejný smysl, jako jet Českými drahami do Brna, tam ti na nádraží ukradnou peněženku, a ty na truc příště pojedeš do Brna RegioJetem. Dává to smysl? Nedává.
    BROUKOID
    BROUKOID --- ---
    Prestoze primo nesnasim konspiracni teorie, tak me napada, ze naklad, kterej je tak tajnej, ze se ani nevi ci je, je nejlip utajenej tim, ze si vsichni budou myslet ze neexistuje. Zvlast pokud treba testuje nejaky prostredky pro snizeni viditelnosti (aby to kazdej amater s dalekohledem nemohl fotit - viz: http://www.hobbyspace.com/SatWatching/ ).
    Navic pokud vim, tak vsechny zpravy jsou "z informovanych zdroju", tj. nic jistyho.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    ONDRA_99: nepochopil si pointu: dost mozna priste vojaci NRO nebudou chtit pres SpaceX, to se dozvime az se verejnost dozvi pres co pujde pristi naklad priste, zda pres SpaceX nebo AtlasV, tehdy to bude jasne.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOCOURMIKES: Btw kdyz pojedes vlakem a pak si pred nadrazim zlomis nohu, tak ten vlak za to nemuze.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOCOURMIKES: Ok takze jsi totalne mimo.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    ONDRA_99: dokud nenapisou ze za vse muze NG a dalsi mimo SpaceX a ze priste zase pres SpaceX, tak je to tak, raketa byla ok ale nekdo to podelal v te spolupraci.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    ONDRA_99: pokazilo se to ve spolupraci se Space X, ikdyz space x rika ze z jeji strany bylo vse ok.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOCOURMIKES: Trolis, nebo jsi opravdu uplne mimo? SpaceX svoji praci odvedla minimalne stejne dobre jako by to udelala ULA. Navic o mnoho levneji. Nemaji jediny duvod byt nastvani na SpaceX. Chyba (at uz byla jakakoli) neni vubec vinou nosice. Pokud si spravne vybavuji, tak u armadnich zakazek nenastal u SpaceX ani jeden problem. Vsechny mise probehly (ze strany SpaceX vyborne). Naopak ocekavam postupny odliv zakazek ke SpaceX. Jakmile se znovupouzitelne stupne stanou dostatecne proverene i pro armadni zakazky a bude Blok 5, ktery umozni rychlejsi a snazsi znovupouziti, tak armada ziska potencial velmi kratke doby od objednavky k realnemu startu, navic za bezkonkurencni cenu. Napriklad u jedne zakazky SpaceX uvedl, ze jejich nabidka byla o 80 milionu nizsi (coz byla cena nakladu).
    BLACKHEAD
    BLACKHEAD --- ---
    SEJDA: Beztak zase za par mesicu neohlasene pristane takovy ten miniraketoplan...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    TOXICMAN: konspirator Mikes muze mit pravdu, protoze je mozne, ze rakety Atlas pouzivaji provereny adapter. Na uvedomeni si konspiracni roviny v jake se tu pohybujeme: nikdo, kdo by to mohl potvrdit, naklad nevidel. Takze se mohlo stat cokoli, resp. stalo se to Falcon pracoval "nominalne", takze jej to z dalsi spoluprace s utajenym subjektem nevylucuje.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    KOCOURMIKES: mi připadá, že mluvím do zdi :D můžeš mi vysvětlit, proč by to dělali, když nosič odvedl co měl?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    TOXICMAN: to vime, nicmene na ministerstvu toho museji mit plne zuby a pristi pujde pres atlasV
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    KOCOURMIKES: proč by chodil přes Atlas? opakuju, že SpaceX potvrdila, že dle dat jejich S1 i S2 pracoval nominálně... odpojení z adapteru řešil Northrop Grumman
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    TOXICMAN: kluci chteli usetrit a tak to dopadlo, ale urcite to meli pojisteny - pristi pujde pres atlas 5
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    MAWRHIS: konkrétně u Zumy byl adapter a tedy i odpojení v režii zákazníka... pokud se tedy neoddělil náklad, je to chyba Northrop Grumman
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    KOCOURMIKES: jak je to vubec s tim odpojenim od horniho stupne rakety - to je vec o kterou se stara naklad, nebo raketa? Nebo je to individualni?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam