Chápu, to s tím získáním rychlosti jsem také dost opomněl že bude potřeba větší tedy únikové rychlosti?
Vůbec nevím, kolik je potřeba rychlost pro udržení objektu ve vzduchu. Jestli vážně ta cca 28800Km/h? tedy což je tuším úniková rychlost z planety pokud to nemotám?
K těm vzducholodím, právě že jsem vycházel z ala Hindenburg. A asi jsem se to tam v těch tabulkách špatně dočetl a proto jsem odhadoval těch 100t. A také i jak jsou meteorologické stratosférické balony. A že jsou na planetě místa kde to počasí je relativně dost stálé.
A tak mě napadlo že když by se dalo ušetřit na váze startovacího paliva, protože pokud jsem to dobře pochopil, tak nejvíce paliva se spotřebuje při startu než ta raketa dosáhne nějaké ryhclosti a výšky. Že by třeba mohl odpatnout ten největší stupeň nosiče.
A pak když jsem viděl dokument o nějakých supersonických nosičích. I když ty byly zase ala války na orbitě. Ale Virgin tímhle směrem míří, ale jen pro lidské taxi pokud tedy neuvažuje i o nákladních verzích.
Ale na základě těch informací co jste mi tu poskytly, tak myslím že to úspěšně asi mohu zahodit a ponechám si to jako nějakou hříčku do případné nějaké scifi povídky nebo hry, kam jsem to původně nějak zamýšlel.
Ale vzhledem že si u sci-fi dost potrpím na možnou realističnost provedení, tak padá i toto.
Ale přišlo mi to jako zajímavý experiment, když vezmu jaké v reálu v praxi existují extrémní řešení o kterých by člověk normálně řekl, že nejsou proveditelné a přesto se uskutečnili.
Také mě napadlo na základě těch supersonických a nosných letadel, tak třeba Mria ale podle parametrů při maximálním zatížení má dostupnost jen 4500, a stejně spálí hodně paliva. A odpálení stejně není možné, protože by šlo letadlo stejně k zemi. A pořád nízká rychlost.
Ale fandím tomu řešení SpaceX to se mi líbí asi nejvíce s těmi jejich několikráte použitelnými raketami. Jen škoda že jsme jako civilizace tak zaostalý a že klasika ten vývoj brzdí finance. I když i to řešení od Virginu by mohlo fungovat nebo to nějak kombinovat, když máme tu automatizaci.
A že už x let bychom dle mého byly schopni postavit první pořádnou orbitální stanici případně základnu na měsíci a začít tam pomalu těžit a vyrábět. A třeba nějak začít lovit a zpracovávat to orbitální smetí, to už je nějaká suma konstrukčního materiálu.
A pak ještě nukleární, ale u těch jsem měl za to že to šlo k ledu, ale soudě podle nedávné nehody v Rusku, asi nešlo.