KAERO: Jsem hodně zvědavej, jestli lander pro Artemis III bude skutečně Lunar Starship. Nemůžu si pomoct, ale přijde mi to hrozně steampunkový koncept. Spíš dávám šanci něčemu zhruba odvozenému od New Shepard, co k Měsíci doletí pomocí nosiče New Glenn. Lunar Starship tak maximálně na povrch dopraví zásoby, aby to nebylo jen na otočku, ale aby na tom jižním pólu mohli nějaký čas bydlet, než poletěj zpátky. Protože ten počet tankovcích startů je tak obrovský, že si nedovedu představit, že by zvládil natankovat zkušební let a pak ještě pilotovaný let a dát první přistání hned pilotované, takový hazardéři snad nejsou ani Trump a Elon...
No, to seškrtání je smutné, ale výrobu motorů pro více než ty 3 starty SLS podle mě doteď nezahájili a jednoúčelové použití drahých motorů z raketoplánu ekonomický smysl nedává. Můj názor, co by dávalo smysl (tedy sice vícenásobně použitelný SuperHeavy jako první stupeň, ale na něm něco jiného než bizarní přetížená raketa z Verneova Ocelového města...) samozřejmě asi nikoho nezajímá...