• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUNGPAThangky - tibetské rituální obrazy
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    kdyby někdo chtěl můžu sem dát i další...
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    Buddha Gotama z knihy "Thangka, buddhist painting of Tibet"
    COLIS
    COLIS --- ---
    krasny veci v tomhle klubiku. fakt nadhera :)
    TABRIS
    TABRIS --- ---
    uznavam, ze jsem vlaznej, ale pohledy s thangkami se mi libi, prosim. pomoc!
    AEON
    AEON --- ---
    jasne, diky za radu, vemu si to xrci.
    VEMPIRE
    VEMPIRE --- ---
    Aeon - A budeš už konečně laskavější a otevřenější vůči ostatním bytostem? ;-))
    Škoda, že jsi nebyl na retreatu s Khandro Rinpočhe. Mimo jiné mluvila o tom, jak dnes mají lidé zajímající se o buddhismus tendenci obkopovat se všemožnými soškami, thangkami a podobnými pomůckami, ale skutek/vnitřní práce utek, chehe. ;-))
    AEON
    AEON --- ---
    Chacha, tak mi dnes prisly dalsi 2 kousky z Nepalu - Chenrezig a Dorje Phagmo (obzvlast vydarena, krasna micinka.. :-)
    KRVAVY_KRUMPAC
    KRVAVY_KRUMPAC --- ---
    :-) diky moc
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    no a do třetice
    LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    z Norbulingka institutu

LUNGPA
    LUNGPA --- ---
    třeba tuhle digitální thangku co teď používal karmapa při předání

pokusím se najít i nějakou malovanou...
    KRVAVY_KRUMPAC
    KRVAVY_KRUMPAC --- ---
    nemate nedko thangku na aspekt diamantova mysl?
    AEON
    AEON --- ---
    no v tomhle pripade jo, jako forma samotna. nebo spis nez prazdnota, tak bych rek prvotni podstata, nebo ta, ale pokud chceme rozlisovat zenskou a muzskou formu, tak partne muzska cast bude vic prvotni energie a zenska vic prazdnota, prostor..

a vubec - dzogchen.cz:
    Samantabhadra, tibetsky Kuntu Zangpo ("Vždy dobrý"), je prvotní Adi Buddha, zobrazovaný jako tmavě modrá, nahá postava a představuje Dharmakáju, neboli "dimenzi podstaty existence", zářivou prázdnotu prostoru prvotního stavu, nekonečnou energii bez formy.
    VEMPIRE
    VEMPIRE --- ---
    Aeon - Díval jsem se do Lexikonu východní moudrosti a tam také píšou, že Samantabhadra symbolizuje prázdnotu.
    AEON
    AEON --- ---
    no vetsinou to byva prave naopak - chlap energie (soucit, radost) a zena prostor moudrost..
    rekl bych, ze tady to bude taky tak.
    VEMPIRE
    VEMPIRE --- ---
    Lomilomi - To je Samantabhadra (tib. Kuntu Zangpo) se svojí parterkou v pozici jab-jum.
    V ňingmapě je Samantabhadra považován za prvotního buddhu symbolizující prázdnotu. Jeho parterka představuje princip energie. Tedy doufám, že to není obráceně. ;-)
    LOMILOMI
    LOMILOMI --- ---
    VEMPIRE: Ta tvoje poslední thangka-co je to za pána?
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    WIZZ: o.k. nějak to vymyslim...
    BLO_GROS
    BLO_GROS --- ---
    rád bych vámb poslal nějaký thangky co mám na kompu ale bohužel netušim jak se sem ty obrázky dávaj. Mohl byste mi prosím někdo poradit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam