• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    A_2Doktorandi...
    na nástěnce pár postřehů k literární rešerši
    rozbalit záhlaví
    A_2
    A_2 --- ---
    MIGUEL: jinak ještě mě napadlo nebo jsem někde slyšel, že se už párkrát stalo, že v rešerši/minimu/studii člověk něco napsal a disertace mu pak zklouzla trochu jinam.. Zeptal bych se školitelky být tebou no..
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    par impaktovanejch clanku tam snad i mam, ale tak trochu mam pocit, ze ta reserse ve vysledku uplne presne nepopisuje to co chci resit, tak uvidim, jestli me vycini...

jo jinak pokud teda pises dV/dt, tak to t je stopro normal pismeno a V je kurziva. pokud budes mit hodne rovnic, zkus se podivat na tex, zpocatku vypada obtizen, ale ve vysledku ti desne ulehci praci a text vypada super
    A_2
    A_2 --- ---
    je to dost možný a myslím že to ničemu nevadí - to co chci napsat jako obyčejný d jsem viděl třeba zrovna u školitele jako parciální.

ono i tohle je taková "pičovinka", hovno by se asi stalo... ale že jsem poslední dobou dost "spolupracoval" s Nacházelem a to je celkem pedant na přesný písmenkování a značení a taky mi bude dělat pravděpodobně oponenta minima ke státnicím, tak mě to jen tak napadlo.. krom toho on mi to určitě řekne, páč si myslím nebo aspoň doufám, že mě má docela rád :-)

už to budu mít, škoda, že mě čeká nejtěžší pasáž - citace z nějakejch impaktovanejch časopisů (jakože stav řešení problému ve světě). O tom bohužel moc nevím a ani jsem moc nenašel..

Kluci od nás dělali v únoru státnice (chtěl jsem taky, ale zaplaťpámbu, že jsem to nestihl - ještě teď se s tím minimem trápím) a Vogel jim celkem vyčinil, jako že necitovali články z impaktovaných časopisů..
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    ja to pisu jako d normalne a V kurziva, nicmene jak jsem ted koukal co jsem v posledni dobe psal, tak vlastne vsechno pisu jaoo parcialni derivaci, ostatne proc ne, obyc derivace je mozna svym zpusobem zvlastni pripad parcialni...??
    A_2
    A_2 --- ---
    ve většině textů jsem to viděl kurzívou, ale nevidím v tom "logiku"..
    A_2
    A_2 --- ---
    ještě tady se zeptám:

píšou se značky obyčejné derivace (dV/dt) kurzívou nebo bez? Parciální derivace se píšou kurzívou, předpokládám...? Jde mi o "d"
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    A_2: napodobne:)
    A_2
    A_2 --- ---
    MIGUEL: každopádně gratuluju, já jsem ze srdce rád, že jsem si nakonec změnil studijní plán.. Třeba bych to taky nějak zvlád, ale třeba taky ne..

Takový autoři jsou neštěstí... Taky si vážím těch, kteří se snaží psát tak, aby to pochopili i nevyvolení, mezi které se řadím :-)
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    KATCH: ja sem na ni mel jit taky pred rokem, pffuj, to byl fakt hnus, profesor byl nakonec hodnej, ale ty materialy, co me k tomu dal pred tim.....

btw. jestli vam neco rika autor kazda?? delal hodne do aplikaci konecnych prvku. Tak sme nakonec s oji skolitelkou dosli k nazoru, ze pan kazda to psal zamerne tak, aby pointu tech metod beznej ctenar nepochopil, aby to pochopili jenom naky vyvoleny bo co...:)

tak bacha na kazdu, pokud budete nekdo resit MKP
    KATCH
    KATCH --- ---
    A_2: ma oblibena :)
    MIGUEL: tak to gratuluji, ted jsem zrovna numericke metody resli s kolegyni, se me ptala, zda bych na to nechtela jit misto ni, nejak tu zkousku odklada uz rok
    A_2
    A_2 --- ---
    no ták, konec dobrý všecho dobrý aneb ráno moudřejší večera jak by řekla teta Kateřina ze Saturnina

MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    od patku mam za sebou vsechny zkousky vcetne obavanejch numerickejch metod:))))
    A_2
    A_2 --- ---
    yoyo, 1. zkouška potěší, ještě když to probýhá skutečně jako zkouška...

Si vzpomínám na jednu mou zkoušku, pan učitel mi dal seznam doporučené literatury a až se budu cítit, že mám přijít, tak jsem za půl roku přišel, ani jeden z titulů jsem neviděl (ale četl jsem jinou literaturu stejného obsahu), povídám "Dobrý den, tak jsem tady blabla" pan učitel něco ve smyslu "To jste vy, tak mi dejte index, vy to umíte" Tak jsem nesměle "Ne, to jste si mě asi s někým spletl" (Toho učitele jsem viděl po 3. v životě)... Tak on zas hbitě opáčil "To nevadí, určitě to umíte, učil jste se?" "Učil" "Dejte mi index" Dal jsem mu index..."Tak děkuju, nashle".. :-)
    KATCH
    KATCH --- ---
    tak mam za sebou prvni zkousku z MKP, tak na ty skole asi nejsem uplne omylem :D
    KATCH
    KATCH --- ---
    MIGUEL: Tak hodne stesti, na me byli vcelku hodni, sice meli divne dotazy, ale nakonec mi bylo receno "Hlavu vzhuru"
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    KATCH: super me ceka zejtra a tak trochu cekam ze oni toho vedi fakt vic:((
    KATCH
    KATCH --- ---
    MIGUEL: :DD nebyl bys rad, ja jsem vzdycky strasne nervozni, kdyz mam neco vykladat lidem u kterych predpokladam, ze toho vedi vic nez ja a podle toho to vypada, muj posledni seminar byl silenej a to jsem jim jeste vykladala o svy diplomce, o ktery vedi kulovy a ja preci jen alespon neco, no fuj, jeste ze ten seminar mam za sebou.
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    KATCH: ty jo, nechces si jit teda stoupnout zejtra za me na seminar..:) ja mam cca. 24 hod. na to, abych si pripravil povidani o MKP a stokesovi , saddle point a BB condition...fuuj, nechapu proc kdyz nekdo pise matematicky skripta musi pouzivat tak desne neprehlednej jazyk, pritom ve vysledku numerika je vlastne ze zakladu desne jednoducha, ale aby to znelo korektne tak se to musi vysveltlovat stylem, ze z toho uz mam taky celkem koprivku..:)
    KATCH
    KATCH --- ---
    A_2: tak ja zas neovladam fyziku, a kdybych mohla rict moc, tak by to bylo jeste dobry, ale musim spis rict, ze vubec, ale ted si tady pruzim s telesama a jen zasnu :DD
    A_2
    A_2 --- ---
    No něco společného by se možná našlo.. MKP má pro matematické modelování proudění tekutin velký potenciál, ale to je tak všechno, co o tom vím :-)
    Mechaniku tekutin mám za sebou, a teď se snažím dělat spíš aplikované věci - hydrologii, což se blíží když už, tak k fyzice, než matematice, konec konců i mechaniku tekutin jsem vnímal spíš fyzikálně, než matematicky. Matematiku moc neovládám, bohužel.

A od zítřka se vrhnu na minimum, no uvidíme
    KATCH
    KATCH --- ---
    A_2: dnesni noci to nezachranim, jeste mam tak tyden, doufam :)
    tak preci jen nestudujeme tak vzdaleny obory :D
    a mimochodem dostavam koprivku po MIGUELove poznamce o osklive matematice, ja zas silim z tech praktickejch veci, na ktery se to aplikuje, co ja vim co ty pismenka fyzikalne znamenaj
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam