• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    A_2Doktorandi...
    A_2
    A_2 --- ---
    ze mě výzkumník taky není (zatím) a jak píše GOBERS - představa, že každá druhá (doktorská) disertační práce obsahuje přelomové výsledky, je úsměvná :-) Myslím že by to měl být úvod do "vědeckého" bádání. Na druhou stranu jak píše KIKULENKA, věda se často dělá jako "výzkum pro výzkum", což je pro mě pochopitelné - i vědec musí podávat výsledky, který na závěr posoudí nějakej ouřada odháčkováním, že grant splnil kritéria (píšu zjednodušeně, zas tolik do toho neviím samozřejmě). Onehda jsem zaslechl pořekadlo "publikuj nebo zhyň), tuším že v usa na základě toho publikujou i úplný pičoviny, jen aby publikovali :-)
    Ale i když ze mě vědec nebude, nemyslím si že by doktorský studium nemělo smysl, důležitý je osvojit si "vědecké postupy" a zkusit něco třeba jen trochu jinak - narozdíl od běžnýho vysokoškolskýh studia, kdy člověk používá známé postupy (a není nucen do něčeho nového).
    uf :-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    KIKULINKA: Ono záleží na tom, co si představuješ pod přelomovými výsledky. Ono samozřejmě, že v doktorské práci obvykle nedojdeš nějakého geniálního velkého objevu, ale i třeba drobný detail nebo malé zjištění, které před Tebou nikdo jiný neudělal posunuju obor obecně dopředu. A to by disertace obsahovat měla - nějaký originální nový příspěvek do oboru. Alespoň tady v německojazyčném prostředí by disertace, která nic nového nepřináší, asi nemohla být obhájena.
    KIKULINKA
    KIKULINKA --- ---
    mela jsem na mysli vyzkum kolegu chemiku
    KIKULINKA
    KIKULINKA --- ---
    GOBERS: nevim v jakym oboru jsi ty, ale obecne si myslim, ze 90 % vedy nema cenu. ja delala doktora na vscht (maj tam katedru ekonomi s konkretnim zamerenim) a vim, ze vetsina vyzkumu je proste jenom zmena nejakeho kriteria a zadne prelomove vysledky. proste vyzkum pro vyzkum, takze se to netyka jen humanitnich oboru.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    KIKULINKA: Jasně, tak to pak docela chápu. Tak to mnoho štěstí a úspěchů, paní doktorko!!
    KIKULINKA
    KIKULINKA --- ---
    SAGEMA: diky

GOBERS: ekonomie. myslim, ze moje znalosti budou mnohem dulezitejsi pro praxi. delam spolecenskou odpovednost firem.
    SAGEMA
    SAGEMA --- ---
    KIKULINKA: gratulace!!!
    R_G
    R_G --- ---
    GOBERS: Myslim, ze tusis spravne :-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    KIKULINKA: A jaký že je to Tvůj obor?
    KIKULINKA
    KIKULINKA --- ---
    myslim, ze v mem oboru neni potencial k smysluplne vede, takze tak
    A_2
    A_2 --- ---
    KIKULINKA: a není to škoda? .-)
    KIKULINKA
    KIKULINKA --- ---
    Kikulinka, Ph.D. :)
    Takže konečně je to za mnou a s tím i definitivní konec vědy. Už nikdy!
    A_2
    A_2 --- ---
    MIGUEL: gratulace kolego, konečně to máme z krku co :-)
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    GOZER1: ja jsem byl pulroku v costa rice, ale byl jsem tam prvni doktorand na podobny stazi v historii, takze moc nevedeli co se mnou, takze to byla spis dlouha dovolena:), i pres tohle flakani na costa rice jsem pred mesicem obhajil :)) kazdopadne kdo je na cvut a muze si to dovolit, mam kontakty. smlouva je, moc penez z toho nebude, ale stoji to za to:)
    R_G
    R_G --- ---
    GOZER1: Ja jsem na Paris IV - Paris Sorbonne. Nelituju.
    KIKULINKA
    KIKULINKA --- ---
    čekám stále na poslední posudek a v pondělí mám obhajobu, doufám, že si toho pak oponent bude vědom, že mi nedal moc času
    KATIA
    KATIA --- ---
    GOZER1: ja dvakrat na semestr, jinak bych to v zivote nenapsala...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    GOZER1: Tak já svůj doktorát píšu na uni v Bernu, tak to se snad počítá... ;)
    GOZER1
    GOZER1 --- ---
    Tak co doktoranti?
    Vyjeli jste někdo v rámci Ph.D. kariéry někam do zahraničí?
    Pochlubte se...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    KIKULINKA: Ako to? Kdo ti je vybiral? Jeste nehazej flintu do zita. Dulezite je, ze jsi odevzdala a nepochybne ti to doporuci k obhajobe. No alespon budu drzel palce.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam