• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    A_2Doktorandi...
    MATT
    MATT --- ---
    „Odborník ví stále víc a víc o stále menší a menší oblasti vědění. Až nakonec ví úplně všechno o ničem.“
    N. M. Butler
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    MIGUEL: tak kdyz bude nouze, tak se ozvi, minimalne jedno sezeneme:)
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    MIGUEL: jsem z fakulty architektury CVUT. uz jsem to doporuceni zplacala, nakonec to slo prekvapive dobre :) napsala jsem ho tak, jak bych byla rada, kdyby ho sepsala sama dotycna. ma urcitou pozici, takze rozhodne je nakonec nejdulezitejsi to, kdo je pod doporucenim podepsany.

jen se ted desim, ze muj skolitel mi to nakonec taky hodi na hlavu a ja budu muset psat stejny text podruhe jinak :)
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    KLAARKA: no a z jaky jsi skoly?
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    MLOK: to jo, ale jde o to, ze se za tebe nekdo zaruci, a je velmi dulezite kdo, kdyz se za tebe timto zaruci nekdo, kdo je treba hodne uznavany, tak pak to ma opravdu vahu. tak jeden by t mel napsat vedouci katedry a druhy skolitel, treti nejaky prof. nebo doc. (ono anglicky prof. a doc. vypada podobne)
    KATIA
    KATIA --- ---
    MLOK: souhlas. taky jsem si to musela psát sama, jenom podepsali, případně drobně upravili... a o angličtinu nešlo.
    MLOK
    MLOK --- ---
    hlavně nevim, proč s tím tak otravujou. je jasný, že v doporučujícím dopisu nikdo nenapíše čistou pravdu. blbá formalita
    SMOKIE
    SMOKIE --- ---
    MIGUEL: ale prosimte :))
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    MIGUEL: ja potrebuju ty doporucujici dopisy tri naraz a to uz se vybira dost tezko
    MLOK
    MLOK --- ---
    já si jeden psal sám a další dva mi psali učitelé. záleží. ale psát si to sám je teda dost zvláštní zkušenost)
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    KLAARKA: to mi nerikej, ze nemas zadneho profesora, ktery by ti dopis napsal, nekdo kdo te treba zna z dob studii jako premiantku, nebo znamy skolitele. Psat si tenhle dopis sam je dost ulitly
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    PIROSH: no jo, nic jinyho mi nezbyde. samozrejme jsem strategicky oslovila ty, co mluvi anglicky skvele, ale presto mi to spadlo nazpet do klina :)
    PIROSH
    PIROSH --- ---
    KLAARKA: Se vůbec nežinýruj. Mně vedoucí katedry jednou řekl, že by stejně nikdo nemohl očekávat, že někdo v tom Československu, komu je přes padesát, píše anglicky, a že si to mám teda napsat.
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    jak to delate s doporucujicimi dopisy, ktere jsou treba na steze ci stipendia? pisou vam je profesori sami nebo vas nuti si je napsat sami?
    ja jsem dostala za ukol si jedno napsat a je to velmi zinantni situace se takhle chvalit.
    MATT
    MATT --- ---
    MATT
    MATT --- ---
    MIGUEL: asi mas pravdu, ale tohle je fakt uz na pokec u piva.. kzdp, abych tady nekydal jen spinu, proste a jednoduse mam tu nasi skolu rad..
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    MATT: hele ono to minimalne s novotnym, landa nevim, nebylo az tak cernobily jak se u nas na katedre rika. podrobnosti je tezky tady rozepisovat, a nechci na toho pana utocit, ale minimalne vim, ze podobny osud jako na fzp ho potkal i na cvut, tezko rict, zda-li to byla nahoda, nevidim do nich
    MATT
    MATT --- ---
    MIGUEL: to vis, me lezi v zaludku landa s novotnym, jinak se spousta veci i zlepsila..
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    MATT: nevim, za ty leta co tam jsem me to prijde, ze nejak nevidim tu sestupnou tendenci o ktery kazdy mluvi.. prijde mi, ze trochu prihnilo tam uz bylo odjakziva, a prilis se nemenni. ale uprimne prihniva to vlastne skoro vsude, spis to je takove vecne tema.......
    MATT
    MATT --- ---
    PRL: z vnějšku zraje, zevnitř hnije.. aspon tak to na me pusobi na nasi fakulte..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam