• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    A_2Doktorandi...
    MATT
    MATT --- ---
    MIGUEL: jestli nekdo neco nepochopil, tak to byl oponent moji DP (a nasledne komise pri prijimani), ze nedosahuje takovych kvalit, aby byla prijata, resp. naslede publikovatelna. ocenuju, ze mi byl dan prostor, ale urcity mantinely a zpetna kontrola je treba.
    PRL
    PRL --- ---
    tomu se říká popularizace vědy ;-) https://www.youtube.com/watch?v=2Sar5WT76kE
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    A_2: CVUT ma ted velky potize kvuli konci zameru, vetsina pracovniku byla z pulky na vyuku a z pulky na zamer, coz sice zpusobilo, ze asistent bezne ucil cca. 6hod. tydne. nicmene zamery skoncily, rada starsich a mene produktivnich lidi musela odejit do duchodu a bojuji o preziti, takze momentalne CVUT moc slava neni, az na par stastnych co maji projektu nad hlavu, ale tech take moc neni.....
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    SMOKIE: nejde o ruzovy bryle, proste kdykoli podavam grant, tak tam myslim i na uvazek pro eventualniho doktoranda, ja vim, ze nejde delat nadsene kvalitni vedu za par korun, ale spis jde o koncept, misto se nabizi konkretni osobe, a ne ze lakam lidi na mista. nikde neni psano ze musi byt na katedre 20 doktorandu, staci dva, ktery to delaj dobre, a mimochodem pokud se budeme bavit o tehle cislech, tak rozhodne uvazek jde sehnat, coz znamena, ze spolu s benefity za vyuku a stipendium se u doktoranda na 20.000 cisteho lze dostat.

PRL: jj, zakladni plat je hnus, ale projekty, plus benefity za publikace muzou zpusobit, ze vysledny plat je n*zaklad, kde $n \in (1.0, 10.0)$
    PRL
    PRL --- ---
    A_2: Zakladni platy jsou samozrejme male i na VUT, kdyz je clovek mrdka a chce zit se zakladnim platem, tak se neda nic delat. Pokud je clovek schopny, tak ziska par projektu a dostane se s platem klidne na tech 100 tisic. Za publikace a patenty, ktere se do ziskanych projektu vykazuji jsou samozrejme odmeny, takze to neni problem. Kdo nic nedela, nic nepokazi, ale je stale na zakladnim platu. Mimochodem, zakladni platy jsou u docenta a profesora okolo 25 tis hrubeho, u odborneho asistenta cca 18 tis.
    SMOKIE
    SMOKIE --- ---
    MIGUEL: Ja sem jen zvedavej, kdy vo ty ruzovy brejle prijdes :DD
    A_2
    A_2 --- ---
    PRL: to jsou docela pěkný čísla. Co jsem slyšel, tak na čvut jsou základní platy daleko nižší (ale jen "co jsem slyšel"...)
    PRL
    PRL --- ---
    MIGUEL: Vidis to prilis idealisticky, dobri studenti nam utikaji do praxe spise kvuli penezum. Nadsencu pro vedu, kterych je minimum a budou to delat za par korun je malo a vetsinou nedosahuji ani vysledku, ktere bychom chteli. Proto se snazime jit touto cestou a financne studenty motivovat. Ikdyz bych rekl, ze se lidi na univerzite maji financne velmi dobre, pokud se podivam na verejne dostupnou Mzdovou a personalni analyzu na VUT v Brne, tak jsou platy na pozici odbornych asistentu 39 tisic, docent 58 tisic, profesor 78 tisic. V te tabulce jsou pripady lidi, kteri berou na VUT pres 200 tis. Kč.
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    MATT: tohle neni uplne lehky, disertace je beh na dlouhou trat, na ktery se predevsim musis naucit spoustu novych veci, disertaci si vybiras obor nikoli tema. ostatne zformulovat svoje myslenky z diplomky na clanek je dobry trenink na prvni mesic studia, nic vic nic min, bohuzel jsi to uplne asi nepochopil.:(

stejne tak velice tezko muze vzniknout dobra prace tak, ze te nekdo povede za ruku a od zacatku ti presne definuje mantinely co mas delat. ne na zacatku proste musis travit hodne casu ctenim a dochazenim na dalsi kurzy a hlavne pak komunikaci s lidmi z oboru, vlastni prace se pak bud vyrysuje nebo nevyrysuje. ale primarne je to predevsim od zacatku az do konce na tobe, protoze to je tvuj beh a neni pak mozne nekoho vinit, ze ti dal nevhodnou pripravu.
    MATT
    MATT --- ---
    prijde mi dobry, kdyz uz nastupujes vlastne s konkretnim tematem na konkretni praci, a ne jak ja, s "neco si vymysli a napis clanek z diplomky" (coz jsem dodnes neudelal protoze by to byla akorat ostuda ;)
    MIGUEL
    MIGUEL --- ---
    PRL: no hele ja si tady dovolim byt trochu ..... jako primarne zni dost divne veta "jaky nabizite benefity, aby se k vam doktorandi prihlasili?" jako benefit je prece primarne to, ze to je doktorsky studium, ktery ma doktoranda posunout nekam hodne dal, nez standardni msc. pokud nekdo chce studovat phd, tak ne proto, jaky dostane benefity, ale proto, ze se v dany oblasti chce vice specializovat, benefit je pak uz jenom usmerneni volby. je standardem, ze dobre pracujici doktorand dostane uvazek, ale nedam uvazek nekomu kdo nastupuje do prvaku.

a uprimne, kdyz si budu vybirat mezi super pracujicim tymem s tim, ze kdyz se uchytnu, tak me zamestnaji a mezi tymem, kde jsou samy nonames, ale nabizeji uvazek, jak jsi napsal, tak je volba jasna. protoze proste je dulezite, co mi phd studium da dale, ono jako uprimne, penize o kterych mluvis jsou super pro doktoranda, ale pokud mu to v tom tymu nic neprinese, tak je to cely uplne na ......, a spis nez prijmout tuhle nabidku radsi jit treba rovnou pracovat, kde se ostatne da teoreticky dosat na vyrazne lepsi penize, nez o kterych pises.

mimochodem za vyuku se plati, za publikace se plati, a ty jsou klicovy pro posouzeni kvality doktoranda (myslim tim kvalitni publikace s IF) dohromady je teda mozny se dostat na zajimavy penize, ale nejde to hned. (samozrejme, ze na katedre musi byt tym, ktery opravdu pracuje a ma vysledky, jinak to je cele marne a zadny benefit to nezpravi).

mimochodem, tvoje pracoviste asi bude na nejakem dost slusnem projektu a ma asi problem zaplnit slibene uvazky, ze jimi takhle rozhazuje, ne?:)
    MATT
    MATT --- ---
    skoda, ze nechcete nekoho na hydrologii/pedologii, to bych urcite par zajemcu u nas na katedre nasel ;))
    PRL
    PRL --- ---
    Nabizime 0,5 uvazek asistenta (tj 18 tis) + stipendium cca 6 tis (to se nezdanuje) + nejake penize ze specifickeho vyzkumu a projektu, placene zahranicni konference, placene kurzy anglictiny atd. A to se nam doktorandy nedari sehnat.
    Problem je, ze student se pocita jako by mel 100% uvazek za studium a maximum je 150% co muze byt u nas na skole, takze uvazek muzeme dat max. 0,5.
    MLOK
    MLOK --- ---
    a patnáct set na měsíc za složený státnice (mám je zítra :).
    MATT
    MATT --- ---
    já šel, protože se mi nechtělo opouštět kolektiv a nakonec, lepší než pracák ;))

u nás stýpko začínalo na 5.7kkč, pak za každou složenou zkoušku bylo přidáno. teď mam 7.7 bez obhájenejch tezí (mam všechny zkoušky), za to je další tisíc navíc. bonusy jsou za výuku a publikace. možnost účastnit se fakultních a univerzitních grantů, ze kterejch si můžeš (už i oficialně) přilepšit stípko.
    MLOK
    MLOK --- ---
    já nedostal práci nikde a navíc to bylo prodloužení mládí :) (ale teda začalo mě to bavit hned)

benefity nenabízíme žádný (IPS FSV UK), prváci dotanou 6k měsíčně a konec, ve třeťáku dostávaj 7,4k - zájem je ale pořád dost vysokej a u příjmaček uspěje cca 30-40% řekl bych. pak tam jsou benefity za publikování a jednorázovej roční příspěvek na konferenci. jinak nic moc.
    A_2
    A_2 --- ---
    PRL:
    mě tenkrát v roce 2003 vedlo ještě to, že jsem byl odvedenej a vojnu jsem si chtěl odpustit :-). á vím, to není moc ušlechtilej důvod .-)
    PRL
    PRL --- ---
    Hledame schopne studenty na doktorske studium na VUT v Brne.
    Pokud mate zajem, mrknete na inzerat:
    http://uk.fme.vutbr.cz/download/2013-inzerat-doktorand-UK-print.pdf/
    Rekl bych, ze nabizime doktorandum nadstandardni financni ohodnoceni.

Jinak bych se ostatnich zeptal, co je vedlo k PhD studiu a jake benefity nabizite, aby se k vam doktorandi prihlasili?
    MATT
    MATT --- ---
    KLAARKA
    KLAARKA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam