• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK MACHALIK: "onanii jednoho borca / s takovým debilem o něčem diskutovat"
      Příležitostí dokázat mé případné omyly (je zjevné koho myslíš) jsi měl víc než dost. Vždycky skončíš u subjektivních výlevů a nakonec ti nezůstane nic jiného, než zas jen ta silná slova. Koneckonců je známou věcí, že k urážení se zpravidla uchylují ti, kterým chybí argumenty.

      "jedina dulezita v automobilismu je karoserie a tudiz aerodynamika a spotreba a vse ostatni bud zanedbame"
      I automobilista začátečník pozná rozdíl např. mezi akcelerací, kterou umožní motor Fabie nebo Ferrari. Dokonce ani není nutné se ve Ferrari svézt, aby bylo jasné, že tomu tak je. Ani zkušený hifista ale od sebe nerozezná dva zesíky či CD mechaniky zcela odlišných cenových tříd, o kabelech ani nemluvě. Nejsem jediný, kdo ti napsal, že tvá srovnání s auty jsou zcela mimo místu. Přesto v nich stále pokračuješ.

      Z podobného soudku je i příměr s bicyklem. Podívej se, kolik vážilo závodní kolo na konci 80. let a kolik váží dnes. Ostatně kdyby u bicyklů panovaly stejné poměry jako v hi-endu, musela by existovat kola s prakticky stejnou hmotností a dalšími parametry jako jiná, ale stokrát (u kol "kabelů" klidně i tisíckrát) dražší, protože např. "s ložisky lapovanými nejmodernější přísně utajovanou technologií" nebo s čímkoli podobným, co by si marketingoví mágové dokázali vymyslet. Nic takového ale v žádném jiném oboru než hi-endu pozorovat nelze. Ale vlastně všechny tyhle příměry a jejich vyvracení jsou zcela zbytečné, spíš jsou to takové lekce z demagogie.
      Stačí jednoduché otázky: Jaký má smysl (čistě z hlediska zvuku) utratit za zesilovač půl mega, když nikdo na Zemi není schopný jej zvukově odlišit od přístroje za nepatrný zlomek této ceny? A jak může někdo tvrdit, že zesilovač hraje jak z prdele a zároveň připouštět, že při přepnutí naslepo na ten kvalitní by žádný rozdíl nepoznal?

      "nazor "nic neexistuje, vse je hotovo, pokroku bylo dosazeno a JA ho mam doma" inherentne a nevyhnutelne nespravny."
      Nic takového tady nikdo netvrdí. Pouze to, že pokrok v elektronice už dávno umožnil konstruovat prvky řetězce, které jsou do té míry "dokonalé", že jejich nedostatky nelze lidským uchem zjistit. Důkazů o tom je spousta, stačí nebýt totální ignorant.

      "kam az se da v absurdite zajit" tady předvádíš především ty a to způsobem, jakým trvale zesměšňuješ názory oponentů, aniž bys jako protiargument předložil cokoliv jiného než obecné tlachy, subjektivní dojmy, osobní útoky a urážení.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      MADCAT: A jelikož seš normální člověk, tak si dovolím ještě jeden, tentokrát přesnější příměr z oblasti, která ti je blízká.

      Jak by ses tvářil, kdyby do klubu o cyklistice přišel jedinec s radikálním tvrzením, že to naprosto nejdůležitější na kole je odpružení vidlice (a jediné správné je olejové), protože je to právě ona, která jako první pojímá a přenáší všechny rázy, a všechno ostatní již netřeba řešit, snad leda ještě pláště můžou mít malý vliv podle toho, jestli na nich čudle jsou nebo nejsou. Ale cokoli ostatního bylo vynalezeno už na konci 80. let a v dnešní době už rozdíly v materiálech, konstrukci a celkovém poskládání a osazení bicyklů neexistují, protože všechny matroše i spoje a díly i bižuterie jsou daleko za hranicí lidského vnímání a jako takové o nich nemá smysl hovořit. Debatu o rozdílech v tuhosti hlavových trubek, představců, o odezvě a pohodlí rámů z různých materiálů a slitin, o materiálu klik či chodu šaltru v klidu a pod zátěží, o vlivu plášťů na pohodlí jízdy a bezpečnost za sucha či mokra, rychlost odezvy šaltru mechanického vs. elektrického, o vypráskání kola a vůbec všechny ty miliony dalších pičovin, které se na kolech řeší, by smázl jedním velkým rozmachem, že jsou to jen psychovýmysly a marketing. A ne, na kole nejezdí, nikdy nejezdil a ani nechce a nebude, akorát na přesuny do kavárny a z hospody si ze starýho Favorita postavil singla.

      Jak dlouho by tě bavilo s takovým debilem o něčem diskutovat?
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      ADAM:
      Hele Adame, esi se už nepamatuješ, podívej se radši do pošty, cos mi napsal ohledně svého sluchu a pak to smažem jo ;)


      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      MADCAT: Toto je relevantni otazka. Popravde neni mozne, aby tento klub nejak smysluplne fungoval, protoze zde ani na celem Nyxu neni zadna hifisticka zakladna (zaplatpambu). Vsichni jsou na Hifi nazorech a Slovanetu, kam presli z historickeho Lopuchu. Nyx je slozenim mlady server plny studaku, vetsinou bez prijmu, coz se de facto vylucuje s hifi jako konickem. Proto uz leta tvrdim, ze tento klub zde nema smysl, rozhodne ne s jmenem, ktere nese. Prejmenovat ho na "Hraci strojky pro smrtelniky a DIY", tak smyslu nabyde, ale zaroven by se stal duplicitnim, neb takovy uz tu je. Z toho duvodu bych rekl, ze idealni by bylo ho zavrit a zrusit.

      Jeste bych rad rekl, k cemu si myslim, ze klub "Hifi a top audio" neni, a to k permanentni onanii jednoho borca na tema "hifi neexistuje". Jedinym duvodem, proc je tato ostatne dlouhodobe mozna, je prave fakt, ze zde, na Nyxu, hifi nikoho nezajima a pro tech par, kteri doma maji Teslu nebo Technicse, je nazor zde prezentovany jako jediny platny z pochopitelnych duvodu ten nejprijatelnejsi. Kdekoli jinde by vsak neobstal, stejne jako tvrzeni, ze jedina dulezita v automobilismu je karoserie a tudiz aerodynamika a spotreba a vse ostatni bud zanedbame nebo to rovnou neexistuje, by neobstalo v klubu o autech.

      Jako ja chapu, ze mit jednoduchy zivot s minimem sedych mist na mape a nejistot je lakave, zejmena kdyz nemam prostredky a tudiz ani chut na jejich zmapovani. Ale prece i prumerne inteligentni bernardyn ci nyxak vi, ze cim vic se [cemukoli] venujeme, tim vic souvislosti a z nich vyplyvajicich dilemat a problemu objevime, a proto je (uz z principu) jasne, ze nazor "nic neexistuje, vse je hotovo, pokroku bylo dosazeno a JA ho mam doma" inherentne a nevyhnutelne nespravny. Presto jsme (jste) ochotni o nem stale diskutovat, ba co vic, s nim souhlasit. Coz je nakonec to, proc sem chodim, pozorovat lid a kam az se da v absurdite zajit. O hifi to neni.
      MADCAT
      MADCAT --- ---
      MACHALIK: jak si představuješ fungování tohoto klubu? psát sem budou smět jenom majitelé aparátů za X a víc Kč? a to X bude kolik? nebo ti, co mají na takových aparátech naposloucháno Y a víc hodin?

      je tady fakt tolik lidí, aby ten klub nějak smysluplně žil?
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Kdy se toho, ze nemas nic psat, jelikoz 4n, zacnes tedy konecne drzet?
      SVANC
      SVANC --- ---
      Fakta, čísla a grafy versus "zvanit, chlastat a koneckoncu, pokud tam ma gauc, i jebat"
      Někdy je nejlepší mlčet - zvláště pokud člověk nemá nic rozumného, co by k tématu mohl říci. Ale někdo to prostě nedokáže a argumentační impotenci pak kompenzuje osobním napadáním...

      Tak alespoň jeden citát z předchozího odkazu:
      "The room you listen in has far more influence on what you hear than any device in the signal path, including even the loudspeakers in most cases."
      Myslím, že jeho autor by o tom něco vědět mohl :)
      Ethan's Audio and Music Page
      http://www.ethanwiner.com/music.html
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      ADAM: Urcite adresujes tomu spravnymu?

      Ale jinak jde na cele veci najit prinejmensim neco pozitivniho: diky obsedanci, s jakou se tady kolega furt mota na akustice, lze predpokladat, ze alespon tu bude mit vyresenou nadprumerne, a tedy i kdyz se v mistnosti nebude dat poslouchat, bude se tam aspon dobre sedet, zvanit, chlastat a koneckoncu, pokud tam ma gauc, i jebat. Coz je vlastne to, oc jde. Jen nevim, co si pocne s rozdily v radu decibelu pri pohybech v radu centimetru.
      SVANC
      SVANC --- ---
      ADAM: Upřímně řečeno nevím, proč by se současnou úrovní elektroniky nemohl mít přehrávač v mobilu menší vady, než je možné uchem detekovat.
      A než se toho někdo chytne, tak raději dodám, že to je jen můj názor, přes mobil hudbu neposlouchám a opravdu netuším, jaké konkrétní obvody se používají.
      Nicméně vady vnesené levnějšími sluchátky budou daleko vyšší než případné nedostatky mobilu jako zdroje signálu.
      Vůbec vliv sluchátek popř. kombinace reprosoustavy+akustiky místnosti je řádově vyšší, než celý zbytek (slušného) řetězce. Ale vysvětlovat to chlapíkovi s tlustými reprokabely v holomístnosti je asi marné...

      A když už jsem zmínil - často zcela opomíjenou - akustiku, tak tady je velmi zajímavý článek, který se věnuje vlivu pozice posluchače. Z grafu vyplývá, že pouhý posun ucha posluchače o několik centimetrů způsobí výrazné změny na kmitočtové charakteristice, nesrovnatelné s vlivem žádného prvku řetězce kromě reprosoustav. Graf mimo jiné potvrzuje, že k porovnávání komponentů je systém okamžitého přepínání daleko vhodnější, než systém: delší poslech / ruční přehození komponentů / nové posazení / poslech.



      ADAM
      ADAM --- ---
      hele teddy,
      ono to je jedno ti něco psát.

      pokud ti člověk, který naposlouchaný má (já) napíše:
      opravdu je sakra rozdíl, když do mobilu zapojíš sluchátka za 1 tis nebo za 10tis kč.
      (a že je to 100x větší rozdíl než jestly ty 10tis sluchátka zapojíš do mobilu vs. do pořádné mašiny).

      a dozví se od tebe:
      že určitě mám něco s ušima....


      tak ono to pak opravdu nemá moc význam ti něco psát...
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MADCAT: Takhle amigo. Opravdu jen málokdo s iq nad 60 chodí denně mudrovat do odborných klubů bez vlastní významné praktické zkušenosti s předmětem diskuze. Sice nejseš apriori za lůzra, ale leckdo si možná řekne- ten hoch není příliš bystrý, chápeš? ;)
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      NECRON: Tak se pochlub! Jsem natěšenej, jaký hifi top audio máš naposlouchaný? Na co doma hraješ? Soudě tvé bohaté poslechové zkušenosti ze kterých čerpáš při tvorbě svých hodnotných příspěvků zde to bude extra třída, co?
      Značky- modely?
      NECRON
      NECRON --- ---
      TEDDYBEDDY: kdybych ti to sdelil, tak si zadelavas na infarkt ;-)
      MADCAT
      MADCAT --- ---
      SVANC: tak to su hotovej übermensch :)
      SVANC
      SVANC --- ---
      Kdybych měl usuzovat jen podle tohoto auditka, tak bych nutně došel k závěru, že mezi cenou reprodukčního zařízení a lidskou úrovní jeho majitele panuje úměrnost nepřímá...
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Mezi hifisty bylo vždycky zvýšené procento homosexuálů.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      NECRON: A nyní má bligátní otázka hombre, po které se obvykle a logicky většina oponentů tvého druhu aspoň na půl roku odmlčí. Tedy- na co doma hraješ a jaké máš hifi & topaudio? Značky, modely?
      NECRON
      NECRON --- ---
      obdivuju svancovu trpelivost! krasne tady drtis "huby nevymachane a jejich postelove medvedy", ja bych na to nervy nemel, hlavne ne skoro kazdy den v roce .)
      MADCAT
      MADCAT --- ---
      že vás to ještě baví
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      TEDDYBEDDY: Pak je tu v křesťanské tradici ještě další morální a etické dilema, když už jsme u bible. Šmírákům, bonzákum & nízkému plebsu všeho druhu je rozšířené smylové vnímání obvykle odepřeno.

      PS. To samozřejmě není nic proti nikomu osobně. Podobnost s kterýmkoli účastníkem diskuze je zcela náhodná.
      SVANC
      SVANC --- ---
      TEDDYBEDDY: S řečtinou a úvahami o chudobě ducha bys měl počkat do doby, než budeš sám schopen zvládnout napsání pár řádek českého textu bez cizí pomoci a bez hromady chyb.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam