• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    NECRON
    NECRON --- ---
    TEDDYBEDDY: kdybych ti to sdelil, tak si zadelavas na infarkt ;-)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    SVANC: tak to su hotovej übermensch :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    Kdybych měl usuzovat jen podle tohoto auditka, tak bych nutně došel k závěru, že mezi cenou reprodukčního zařízení a lidskou úrovní jeho majitele panuje úměrnost nepřímá...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Mezi hifisty bylo vždycky zvýšené procento homosexuálů.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    NECRON: A nyní má bligátní otázka hombre, po které se obvykle a logicky většina oponentů tvého druhu aspoň na půl roku odmlčí. Tedy- na co doma hraješ a jaké máš hifi & topaudio? Značky, modely?
    NECRON
    NECRON --- ---
    obdivuju svancovu trpelivost! krasne tady drtis "huby nevymachane a jejich postelove medvedy", ja bych na to nervy nemel, hlavne ne skoro kazdy den v roce .)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    že vás to ještě baví
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TEDDYBEDDY: Pak je tu v křesťanské tradici ještě další morální a etické dilema, když už jsme u bible. Šmírákům, bonzákum & nízkému plebsu všeho druhu je rozšířené smylové vnímání obvykle odepřeno.

    PS. To samozřejmě není nic proti nikomu osobně. Podobnost s kterýmkoli účastníkem diskuze je zcela náhodná.
    SVANC
    SVANC --- ---
    TEDDYBEDDY: S řečtinou a úvahami o chudobě ducha bys měl počkat do doby, než budeš sám schopen zvládnout napsání pár řádek českého textu bez cizí pomoci a bez hromady chyb.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: V řeckém textu " ptochos to pneumati", ve smyslu - -prosebníci ( žebráci) - o ducha. Volně interpretováno- musí mu vnejprv dojít, že je omezenej a poté prosit, aby mu např. byla dána schopnost slyšet/ vnímat/ pochopit....

    Ale když se naopak svou omezeností chlubí je dotyčný v piči, akorátže o tom neví ;)
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Vidím, že po krátkém období snahy o slušnější projev je tu zase zpátky ten starý dobrý Machalík – arogantní, plný osobního napadání a urážení, ale stále bez jakýchkoli konkrétních argumentů.

    "Popírat holocaust"
    Holocaust je nesporný fakt. Stejně jako to, že citlivost i zcela zdravého lidského ucha prudce klesá u hranice 20 kHz. Faktem je i to, že hromadu let NIKDO nedokázal poznat dva (jen trochu slušné) zesilovače od sebe. Pokud tady někdo popírá realitu, jsi to právě ty se svým ignorováním subjektivních vlivů při neslepém testování a tvrzeními typu „slyšitelnost výpalky versus originální CD“.

    „nikam se nevyvíjející kopírování článků, konkvenujících s tvou vírou,“
    Zřejmě jsi myslel „konvenujících“. A co bys asi tak chtěl jiného dělat v poloodborném auditku? Popisovat své pocity a dojmy? Zřejmě ano, protože to je přesně to, co tu celou dobu děláš.
    Pokud panují odlišné názory, je přece přirozené, že obě strany se snaží pro svůj postoj přinést objektivní poznatky a materiály, které jej podporují. Není moje chyba, že ty nic takového neděláš a pokaždé se jen rozepíšeš o tom, co si sám subjektivně myslíš.

    "Všimni si, že nikdo jinej se tobě nesnaží vnutit názor, že mezi bednama/zesilovačema/předkama/cdčkama/kabelama je rozdíl"
    Fakt ne? :D

    "tak tě povozím na zesilovačích, kde jsou zcela objektivně měřitelný rozdíly v THD"
    Měřitelné rozdíly jsou dokonce i na kabelech. Ona totiž citlivost měřicí techniky je s uchem zcela nesrovnatelná. Změřený rozdíl neznamená slyšitelný rozdíl.

    "a všechny jsou, jak říkáš, lepší než ucho, což je pičovina par excellence, tak bych se tě mohl zeptat, kterej konkrétní zesilovač, značka a typ, to byl, kterej udal ten milník, kdy se vývoj zastavil. Ty bys pak žádnej nejmenoval, protože žádnej neexistuje."
    Jistěže ne. Tohle je ovšem argumentace na úrovni Zénónova paradoxu.
    Prostě od určité doby bylo možné stavět zesilovače, jejichž zbytkové vady jsou menší než prahová citlivost ucha na ně. Kdy to přesně bylo, samozřejmě říci nelze, ale rozhodně před začátkem 90. let. Od té doby se s vidinou 10000 dolarů snažily tisíce lidí odlišit dva zesíky - neúspěšně. A věř tomu, že mezi nimi nejspíš byli – čistě statisticky bráno – i lidé s lepším sluchem než máš ty nebo já. Od té doby nás dělí více než 20 let brutálního pokroku ve všech oblastech elektroniky.

    „Pokud jde o to se dopracovat k nejlíp jedoucímu autu, nejlíp pasujících sedadlech v autě, nejlíp šukající babě, nejlíp chutnající whisce“
    Příměry s autama jsou mimo mísu, stejně jako tvoje oblíbená redukce ženy na šukající vagínu ve tmě. Slepý test nic neredukuje – zůstává zvuk a o ten jde. A pokud jde o whisky, tak při soutěžích se hodnotí naslepo, což ty u audia odmítáš.

    „nejlíp hrajícímu hifi, tak tvůj přístup je zcela bezcennej.“
    Naopak. Můj přístup umožňuje využít určitý konkrétní rozpočet velmi rozumně, bez plýtvání penězi za nesmysly. Tzn. méně utrácet za prvky řetězce, jejichž vliv není poznatelný a ušetřené peníze využít tam, kde je zásadní přínos – tedy u reprosoustav a akustických úprav.

    "sis ztloukl z prken vlastníma rukama / z tebe musí mít péro v pozoru / kdo z tebe má a vždy bude mít prdel / borce s papundeklovejma Teslama / To tvý onanování / hovnit na internetu / obrátit blbce na tu správnou (svoji) víru"
    Silnými slovy absenci faktů nenahradíš, opravdu ne. Ale kdybych se zkusmo naladil na tuhle vlnu, tak bych ti asi řekl, že vím, že obrátit blbce skutečně není možné – blbec totiž stále mele svoji a nepotřebuje k tomu jediný validní argument. Takový člověk je nutně velmi směšný – tak dlouho otáčel stránky barevných magazínů, určených k povzbuzení poptávky, až sám uvěřil spoustě reklamních nesmyslů, které se tam píší. A nakonec, když má před očima zesilovač té správné značky, tak už i sám slyší, že má daleko lepší zvuk než ten, „co hraje jako z prdele“ . A že by je naslepo neodlišil? To přece nevadí. Když není poznat rozdíl, určitě bude chyba v metodice. To přece ví i úplný blbec... :)
    TURF
    TURF --- ---
    jsem majitel niceho a dovolim si rejpnout, ze 80% vystavujicich na high-endu poustelo zasumenou hudbu z nekvalitnich nahravek. tak nevim jeslti bych resil kabel tlustej jako ruka, jenom abych poslouchal jinak barevnej sum.

    osobne me nejvic oslovily epicony od dali..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Mně jako projev mimořádné bystrosti nepřipadá už minimálně rok trvající a nikam se nevyvíjející kopírování článků, konkvenujících s tvou vírou, z internetu, a taky se skrz to neposeru. Jde v zásadě o jediné: o co jde.
    Pokud jde o to dokázat (si), že je hotovo, že věrná reprodukce byla vynalezena (už dávno - kdy?), tak neexistuje lepší přístup než ten tvůj. Popírat holocaust bylo v módě už těsně po válce.
    Pokud jde o to se dopracovat k nejlíp jedoucímu autu, nejlíp pasujících sedadlech v autě, nejlíp šukající babě, nejlíp chutnající whisce, nejlíp hrajícímu hifi, tak tvůj přístup je zcela bezcennej.

    Tys jasně řekl, o co ti jde, chceš zachránit svět a obrátit blbce na tu správnou (svoji) víru. Nepochybuju, že v tomhle klubísku o sedmi lidech se ti to povede, ostatně máš třetí nejlepší sestavu, kterou sis ztloukl z prken vlastníma rukama, a kopčíš sem jeden neprůstřelnej článek z internetu za druhým. Každej majitel Geniusů nebo ničeho z tebe musí mít péro v pozoru.

    Jedinej, kdo z tebe má a vždy bude mít prdel, jsou ti lidi, kteří tě potkávají už od roku 90, Svanca za Svancem za Svancem za Svancem, borce s papundeklovejma Teslama, Visatonama, Seasama a jinejma, s Transiwattama, AURAma, DPAčkama a jinejma.

    Byls na výstavě?

    Všimni si, že nikdo jinej se tobě nesnaží vnutit názor, že mezi bednama/zesilovačema/předkama/cdčkama/kabelama je rozdíl. Každej na tebe sere, si poslouchej třeba z televize, však je to jedno. Jen ty jedinej jak nějakej křižák tady ohněm a mečem dál a dál meleš to svoje a bereš si do huby do nekonečna ty káble, že ti to není trapný.

    Kdybych chtěl, tak tě povozím na zesilovačích, kde jsou zcela objektivně měřitelný rozdíly v THD, aby ses mohl rozepsat, proč si myslíš, že dva (tři, dvacet) zesilovačů hraje stejně, i když jsou měřený diametrálně jinak. Až bys - jakoukoli sofistikou - dosáhl závěru, že všechny jsou stejný a všechny hrajou stejně a všechny jsou, jak říkáš, lepší než ucho, což je pičovina par excellence, tak bych se tě mohl zeptat, kterej konkrétní zesilovač, značka a typ, to byl, kterej udal ten milník, kdy se vývoj zastavil. Ty bys pak žádnej nejmenoval, protože žádnej neexistuje. To stejný cvičení by se dalo provést s předzesilovačema - kterej je ten konečnej, kdy už nemodifikuje (slyšitelně) signál, a proto je vývoj u konce. To stejný CD přehrávače.

    To tvý onanování nad káblama je asi tak zajímavý jako číst si fanatickýho voliče ODS nebo KSČM. Dostaň se přes to. Ale na druhou stranu pokud ti to v čemkoli pomáhá, kupř. v tom cítit se dobře, tak ti to nemůže nikdo brát. Já si taky myslím, že brunety s dlouhejma nohama jsou nejlepší a neexistuje možnost mě přesvědčit, že to tak není. Akorát by mě, popravdě, nenapadlo o tom hovnit na internetu jako ty.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Je docela pěkný, co se stane, když se tady objeví odkaz na odborný článek, jehož vyznění nekonvenuje s tvým přesvědčením.
    Normální by asi bylo poukázat na chyby, špatnou argumentaci atd. Nebo mlčet - to je také dobrá možnost :).
    Ty sem ale místo toho hodíš posměšnou hlášku a pak ještě něco poznamenáš o chudých duchem. Nevím jak tobě, ale mě to jako projev nějaké mimořádné bystrosti nepřipadá...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    To nehlodá nikomu, ale chudí duchem byli vždycky blahoslavení, což sedí.
    SVANC
    SVANC --- ---
    Je to fajn :). Člověk si může v klidu užívat hudby, aniž by mu někde v koutku hlavy hlodala myšlenka, jestli by přece jen neměl koupit ten úžasný nový kabel, který už má stínění i proti kosmickému záření.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jaký to je, mít takhle jednoduchej život? Musí to bejt fajn.
    SVANC
    SVANC --- ---
    NECRON: "Spectrophiles" :D

    Zásadně ovšem nelze souhlasit s tvrzením "We haven't found any such people (se zlatýma ušima) in the past 100 years of testing, so they probably don't exist. Sorry. We'll keep looking."
    Jenom tady na fóru jsou minimálně dva, co poznají rozdíl mezi reprokabelama, a jeden, který dokonce slyší i rozdíly mezi koaxem a optikou :).
    NECRON
    NECRON --- ---
    celkem vecne zamysleni nad distribuci (samplingu) hudby ve formatu 24-bit/192kHz. audiofilum se to asi libit moc nebude...
    http://people.xiph.org/~xiphmont/demo/neil-young.html
    SVANC
    SVANC --- ---
    MADCAT :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam