• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    POLMO
    POLMO --- ---
    chlapy chlapy, keby ste si radsej nieco pustili... ;)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    TEDDYBEDDY: trénuje vytříbený písemný projev, to taky není úplně od věci, v dnešní době...
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Imo si to komplikuješ. Já dal prostě ignore v rámci osobní kampaně za blbuprostý nyx a je to úplně cajk ;)
    SVANC
    SVANC --- ---
    DOCKINEZ: Jen aby mu to vydrželo :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Nahodou sloh na jednicku :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    Trolování by ti šlo... S argumentací to už je bohužel výrazně slabší...

    V podstatě si za tu dlouhou dobu, co se tu diskutovalo o kabelech nebo třeba zesilovačích, nevzpomínám na žádné tvé argumenty, které by mohl akceptovat i někdo jiný, než hifista tvého ražení.

    Možná nejsem jediný, kdo by si rád přečetl třeba nějaké přijatelné vysvětlení toho, jak je možné současně tvrdit, že je slyšitelný rozdíl mezi kabely (koaxem/optikou, orig. CD/výpalkou atd.), a zároveň připouštět, že bez pohledu na čelní panel není poznat rozdíl ani mezi dvěma zesilovači zcela odlišných cenových tříd. A pokud ti připadá, že se některé otázky opakují, tak je to jen proto, že se odpovědi na ně pokaždé vyhneš. Budu příjemně překvapen, bude-li tomu tentokrát jinak.
    Alespoň by to bylo k tématu, což se třeba o blábolení o členovcích rodu Apis Mellifera říci nedá...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Vážený Monsignore St. de Svanci,

    již několikátým rokem pozoruji Vaši vytrvalou a nezlomnou misionářskou činnost, kterou prostřednictvím počítacího stroje provádíte na poli akustiky a elektrotechniky. Úpornost, s jakou se snažíte předati barbarům základního vzdělání a naučiti je dobrým mravům, je obdivuhodná a nejednoho reka, mne nevyjímaje, by již dávno zlomila.
    Nemohl jsem si však nevšimnout, mohu-li to tak s Vaším laskavým odpuštěním říci, jakési marnosti Vašeho počínání, neb navzdory veškerým edukačním snahám, které podnikáte, se zdá, že sémě poznání zaséti se nedaří a místo pšenky vhledu a souhlasu sklízíte jen plevel nepochopení a pýr posměchu. Ba co víc, ani já sám, Váš oddaný druh, po jehož boku jedete již nějaký ten pátek a kdo by ze všech nejraději byl Vaší nejpevnější oporou, nejsem zcela přesvědčen o Vaší pravdě. Některé Vámi presentované názory a použité metodiky zdají se býti... příliš simplistické a naivní, použiji-li distingovaných slov. Snad se proto neurazíte, využiji-li tohoto dopisu k laskavé výzvě, zdali byste nechtěl přehodnotiti svoje počínání a namísto osvěty v oboru tak nejistém a bažinatém, jakým hrající skříně jistě jsou, nevrhnul raději svou pozornost směrem jiným; na mysl mi přichází kupříkladu obstarávání a chov členovců rodu Apis Mellifera. Věřím, že v něm byste lépe uplatnil svůj potenciál a i si získal nejednoho následovníka.
    V případě, že byste toto mé psaní shledal jakkoli nepatřičným či Vašeho postavení nehodným, přijměte, prosím, již dopředu mou nejupřímější omluvu za všechna špatně vyložená slova a jejich spojení. A neuspokojí-li Vás ani toto mé pokání a chtěl-li byste se mnou míti otevřenou rozepři, navrhuji tuto urovnat pěstním soubojem našich sluhů na místě dle Vašeho výběru. Věřím však, že budete mít dostatek pochopení a nadhledu, abyste správně rozpoznal přítelský tón tohoto psaní a milou radu, kterou se Vám snažím udělit. Vždyť víte, že již odedávna pro Vás chci jen to nejlepší.

    S uctivým pozdravem,
    Váš nejvěrnější učedník, rádce i přítel,
    Jiří
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ADAM: Úplně v klidu. Jen prostě i. m.h.o. s tímhle telefonním levelem šup do low-endu.

    [ ADAM @ HEADPHONES - SLUCHÁTKA ]
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Pod pojmem "přítel špičkového audia" si představuju distingovaného gentlemana.
    Rozhodně ne týpka, který demagogicky obhajuje naprosté nesmysly, předložené validní argumenty trvale ignoruje, své oponenty označuje jako debily, podsouvá jim výroky, které nikdy neučinili, a celkově se chová jako arogantní buran.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: To se ti stává běžně, že přijdeš (třeba) do klubu přátel špičkového audia, pak jim tam nějakou dobu vykládáš, že špičkový audio je pitomost a oni idioti, abys je na závěr vyzval, jestli by nechtěli odejít? :)

    ADAM: Ulice! Moje nejoblíbenější.
    SVANC
    SVANC --- ---
    TEDDYBEDDY MACHALIK: Nechcete si založit nějaký vlastní soukromý auditko, kam by nikdo s "trabantím komplexem" neměl přístup, a tam si v klidu, nerušeni plebsem, notovat o tématech, která vás zajímají?
    Třeba o projasnění zvuku s novými kabely, s kým vším na hi-end scéně si tykáte, jak jsou slepé testy na hovno a tak podobně...
    ADAM
    ADAM --- ---
    MACHALIK: jo, splachovadla, jak tam krástě ta voda dobublává a syčí. a pak ještě ulice. nic jinýho v podstatě už neposlouchám, fakt :-)


    MACHALIK: pouze jsem teddymu odpověděl na jeho otázku. odpověď se mu z nějakého důvodu nějak nelíbí, ačkoli ji mám 100% ověřenu.

    [ TEDDYBEDDY @ HEADPHONES - SLUCHÁTKA ]
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A teda nemyslel jsem si, že debatu typu bude hrát líp repro za milion na zesáku za stovku nebo repro za stovku na zesáku za milion ještě někdy uvidím, ale jsem rád, že internetový diskuse ani po všech těch letech neztratily nic ze svýho půvabu. Pojďte do toho, kluci!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Však tohle není fórum o muzice nebo jo? Jsem se nějak zamotal... počkejte... "HIFI & TOP AUDIO". Tak přece jsem tu správně. Jak souvisí muzika s hifi jako koníčkem? Sběratelé aut taky musí odjezdit kilometry?

    Nicméně recenze je vtipná, to zas ano. Navíc lokomotivy jsou hovno, na testovacím CDčku od Sýkory jsou nahraný tři (3) odlišný splachovadla. Může si je člověk dát do smyčky a rozeznávat (slepě) jedno od druhýho.

    Teď si uvědomuju, že na hajzlu - občas - přivřu oči a snažím se korelovat zvuk svého Geberitu s tím, co znám z nahrávek, a nemůžu si pomoct, ale cosi mi tam pořád neštymuje. Plánuju rozbourat zídku a vyložit trubku zevnitř bitumenem v kaptonové fólii. Slibuju si od toho, že se zvuk splachovadla posune víc do hloubky a vyčistí nahoře a zároveň se zdůrazní ty nejvyšší gradienty mikrovírů tvořících se v koleni trubky. Měla by to být pecka.

    Kometa vpřed!
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ADAM: Hraje to špatně amigo. Ale jsme na nyxu a priority jsou hrát zdarma stahované mp3 na levných telefonech a ušetřit, potažmo pustit u tebe co nejvíc peněz za portable sluchátka. Prostě těžkej low-end, proč s tím máš pořád takovej problém?
    ADAM
    ADAM --- ---
    TEDDYBEDDY: proč? takhle mi to aspoň nechává nadhled a velmi často lidem můžu doporučit něco výrazně levnějšího a ti jsou mi pak vděční za to, že ušetřili.

    a mimochodem, telefon za 800 + sluchátka za 10tis opravdu hraje 100x líp než přehrávač za 100tis a sluchátka za 800kč, proč s tím máš pořád takovej problém? jenom proto, že to je telefon a stojí pár stovek, tak to musí hrát špatně? 
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TEDDYBEDDY: Šak dobře = za tři, žáno. To neni zadnej ohen...
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ADAM: Je ti amigo ale jasný, že ty jako profiprodejce hardvéru bys měl být právě takový typ audiofila. Minimálně proto abys nešířil píčoviny typu " telefon mý ženy za 800Kč hraje taky dobře".
    PS: jen popichuji ;)
    ADAM
    ADAM --- ---
    teď mě pobavil jeden odstavec z dobré recenze HD800: 

    "I am not an audiophile. Audiophiles love audio and equipment, but rarely music. An audiophile is someone who can't listen for more than a few minutes before stopping to change capacitors or swap cables. Audiophiles spend more on equipment than they spend on music and concerts. They will own dozens of different headphones, cables and amplifiers, and receive their pleasure from fiddling with all this gear. Audiophiles listen to their gear, instead of the music. Audiophiles just as often are listening to recordings of thunderstorms or locomotives, while I, as one professional studio musician shared with me, enjoy great music even if it's coming over a 3" speaker. I know good reproduction, but it's ultimately all about the music, not the hardware. If I let myself get caught up in the hardware, I'd have no time to enjoy music."

    Sennheiser HD 800 Review
    http://kenrockwell.com/audio/sennheiser/hd800.htm
    SVANC
    SVANC --- ---
    ALI_GATOR: Taky bych za těmi machalíkovými siláckými řečmi a posměšky nehledal Brno. Spíš frustraci z toho, že ty své subjektivní domněnky nedokáže podpořit žádnými akceptovatelnými argumenty :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam