• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    ORDX: skousel si prohodit kanaly na tom aux kabelu, jestli neni vadnej ten?
    ORDX
    ORDX --- ---
    Ahoj všem,

    požádal bych vás o radu. Jsem teprve posluchač začátečník amatér a postupem času jsem si pořídil zesilovač Marantz PM-55SE, na kterém mám zapojeny bedny Wharfedale Valdus 400.

    Bohužel, jak při zapojení počítače přes AUX, tak i gramofonu přes Phone hraje jenom levá reprobedna. Pravá hraje potichu.

    Jinak repro-bedna hraje v pořádku, jelikož, když jí přehodím v zesilovači do levého kanálu, tak hraje standardně.

    Takže jsem usoudil, že chyba je v zesilovači.

    V servisu http://www.marantzaudio.cz/marantz/5-PODPORA/2-SERVIS mi odpověděli, že diagnostika bude stát 750,- Kč a bude trvat minimálně 3 týdny.

    Chtěl jsem se zeptat, jestli by nemohla být chyba v technických parametrech zesilovače a reprobeden?

    Jestli není problém v ochranném okruhu zesilovače, který se, dle manuálu, aktivuje v případě zapojení reprobeden s nevhodnou impedancí? Valdus mají 8 ohm a Marantz 8 – 16 ohm.

    Můžete mi případně doporučit nějaký servis v Praze, kde by byli ochotnější se na zesilovač podívat?

    Všem děkuji za jakoukoliv radu.



    Jirka ORDX
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GOSHEWAN: S Adamem komunikuju, díky za odkaz.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    MACHALIK: [ HEADPHONES - SLUCHÁTKA ] - pripadne ID ADAM (http://www.sluchatka.net) poskytuje pro Nyx 10% slevu na vse (a dokaze poradit i ohledne Beyerdynamicu).
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: A umí vařit? :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ahojte,
    sháním pro svou dívku sluchátka na domácí poslech a rozpočet odpovídá těmto následujícím čtyřem modelům:

    - Sennheiser HD 580
    - Sennheiser HD 600
    - Sennheiser HD 650
    - Beyerdynamic DT 880 včetně verze Pro

    Nemáte někdo nějaká na prodej? Mám zájem o kusy ve víceméně novém stavu, ideálně včetně krabice. Dlouhá léta jsem vlastnil HD 600 sám, takže jsou jakýmsi favoritem, ale ostudu jistě neudělají ani žádná další zmíněná. U Sennheiserů je podmínkou, aby neměly žádné ze svých typických vad (popraskané plasty mostu, oprýskaný lak, polámané kábly/koncovky káblů), Beyerdynamicovské typické vady neznám.

    Budu vděčný za vaše nabídky. Případná další sluchátka z podobné cenové kategorie též uvítám, ale neslibuji, favorizuji tyto dvě značky.

    DUALCHANNEL
    DUALCHANNEL --- ---
    MACHALIK: canton gle470. Jinak diky, takhle jsem si to taky vysvetloval. ze je to impedancni minimum.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DUALCHANNEL: Bedna má impedanci lítavou a typicky když je na ní napsáno 4-8, tak to velmi pravděpodobně bude znamenat, že jí lítá v rozmezí 3-8 Ohm. Málokdy výrobce ne-profi naladí impedanční minimum právě na 4 Ohm, většinou to jde níž, ale bejvá to nějakej peak a tak se to neuvádí. Tahle bedna bude připojitelná k zesilovači, kterej zvládne 4 Ohmovou zátěž. Jinými slovy je to čtyřohmová bedna. Chovej se k ní tak. Co je to vůbec za bednu?
    DUALCHANNEL
    DUALCHANNEL --- ---
    SVANC: dekuji. ale tohle vim. a rozhodne budu radeji volit silnesi zesilovac nez vyhulenej slabej, co mi nebude stihat kontrolovat reprak a bude litat jak hadr na holi.. soustredme se prosim ale na muj dotaz.
    Jak poznam vyslednou impedanci na bedne, kde je napsano 4-8ohmu? Resim autozesilovac a potrebuju vedet jak hloboko do penezenky musim sahnout.. rozdil 4 a 8 ohmu je naprosto klicovy a abych mohl mit zesik co da 200w do 8 ohmu tak to abych rozpocet snad zdesetinasobil.. proto je pro mne tak dulezite kolik ta bedna ma.. uz je jasnejsi? diky .)
    SVANC
    SVANC --- ---
    DUALCHANNEL: Slabý zesík nevadí ničemu - kromě hlasitosti, samozřejmě :D. A směrem nahoru by raději neměl mít o moc větší výkon než bedna, jinak je zase riziko, že někdo - zvláště nepříliš střízlivým osobám se to stává :) - otočí volume na doraz a bedna nevydrží.
    Ale není to zase až tak jednoduché - když se použije slabý zesík a chce se od něj víc než zvládá, tzn. často se dostává do oblasti limitace, prudce narůstá podíl vyšších harmonických a může dojít k odpálení výškáčů. V podstatě platí zlaté pravidlo hrát jen tak hlasitě, dokud je zvuk naprosto čistý.
    DUALCHANNEL
    DUALCHANNEL --- ---
    SVANC: to je mi jasny .D me jde o to kolik ta prasiva bedna ma vyslednou celkovou impedanci. to si jako muzu vybrat? :DD resim k tomu zesik, a nevim jak moc silnej (slabej) muzu pouzit. pac vykon kterej odevzda do 4ohmu je dvojnasobnej nez do 8...
    SVANC
    SVANC --- ---
    DUALCHANNEL: Není nutné si něco představovat :). Stačí vědět, že by se na zesilovač neměly připojovat bedny s nižším údajem impedance, než je jeho vlastní údaj. Resp. i to je možné, ale pokud by se pak využíval jeho plný výkon, je riziko, že to zesík nevydrží.
    DUALCHANNEL
    DUALCHANNEL --- ---
    co si mam prosimvas predstavit pod pojmem 6-8ohmu, nebo i 4-8ohmu jsem nekde na bednach videl. je mi jasny ze se vysledna impedance meni s frekvenci, ale u profi se to takhle nepise, tak me to mate..
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Bouz. K tomu mi znamy posilal tento vtip:

    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Bouz.
    A znáte radiobudík?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    TEDDYBEDDY: :) Ale fakt to jak tryska prouodovyho motoru vypada. Ale odstrojeny to ma jinak design moc peknej:)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    LA_PIOVRA: Cywe to má vzadu ňákou turbínu. Neuletí to?:))
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Bose 901 za 15,4 (se stestim):
    špičkové reprobedny Bose 901 serieVI + equalizer (2498430365) - Aukro - největší obchodní portál
    http://elektro.aukro.cz/spickove-reprobedny-bose-901-serievi-equalizer-i2498430365.html
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Ale jo. Dávaj to i do Porsche, dá se na to zvyknout imo. Systémově vzato, P. Navara ze studia Ambient vobsypal svýho času hafo pražskejch podniků JBL conrol1+ subama a hrálo to hezky.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    H2O: B&W rozhodne vzhledem nikoho neurazi, naopak. Treba u nas v "cine" maji regalovky od Tannoy. Kdybych prisel do restaurace a vsiml si tam krabicek ala Bose, tak by me to moc "nedojalo". O problemu se subem uz jsem se zminil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam