• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    ahoj
    chapu, ze to nebude dotaz konkretne pro tohle auditko, ale spis se dockam odpovedi zde.. zas na slovanetu nebo lopuchu atd nechci otravovat tak blbym a trochu kacirskym dotazem mistra a spol.

    v elektru ani ve stavbe zesilovacu se vubec neorientuji, tak pripadne prihlouple dotazy prosim omluvte

    ve zkratce: jde stavebnice zesilovace pripojit na 12v autobaterii? jde mi primarne o napajeni

    rozepsane:
    chci pouzitelnou hudbu do auta
    vzhledem k tomu, ze na domaci poslech mam seasy kojene dudkem, mi prijde jako hovadina vyhazovat zbytecny peniz za predrazene "high-end" autozesilovace pochybnych kvalit

    i kdyz je to svym zpusobem prasarna do auta, rad i v aute posloucham hudbu v kvalitnim podani,
    koupit na aldaxu hotovou stavebnici, treba dpa222 a pripojit ho na kvalitni menice, mi prijde jako naproste optimum kvalita/cena, (pokud je nejaka stavebnice v podobne cenove kategorii zvukove lepsi, mozna prijemnejsi-menice jsou uz i tak na muj vkus trochu analytictejsi ostrejsi focaly, tez budu rad za doporuceni)

    stavebnici na domaci poslech mam hotovou i s napajenim tzn. se stavbou zkusenosti nemam vubec zadne, asi bych to postavit a ozivit nekoho radeji nechal, nez zbytecne zkazil soucastky.. asi rovnou v aldaxu to u jinych stavebnic stoji 600 korun, pak ale pripojeni na napajeni by bylo asi na me
    tusim, ze zesilovac je konecne napajen DC a potrebuje AC->DC trafo pro provoz z normalni 230V site, tzn teoreticky by napajeni z baterie pres nejaky dc/dc menic melo byt jednodussi
    chci se zeptat, jak by se toto resilo

    tez druhy dotaz je na nejaky vhodny prenosny D/A prevodnik do auta.. kdyby mel bluetooth bylo by to vubec nejlepsi, neb bych posilal digitalni signal skladeb ke zpracovani primo z mobilu, na ovladani by to bylo nejprijemnejsi, clovek by tez nemusel resit pri kazdem odchodu z auta odpojovani prehravace kvuli zlodejum, jestli to ovsem nebude kvalitnejsi reseni, nez za stejnou cenu kvalitni mp3/flac prehravac, ze ktereho jde uz hotovy zvukovy signal, tak tez prosim o upozorneni

    predem dekuji za pomoc
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    MACHALIK: a ty si gey
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Vítejte v klubu HIFI a TOP AUDIO!!!
    Sračky a Tesly a krámy za dva tisíce na počkání.
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    ADAM: okay, super, díky. Po jakym použitym zesilovači v ceně do 4 tis bych se měl koukat?
    ADAM
    ADAM --- ---
    dyt to tam je napsany. pri 1khz to je schopny vydat 75w
    a v celem rozsahu 20-20 to da jen 60w.


    podobný zesilovač jsem si koupil, když mi bylo 18, za jakysi penize z pojištovny (tehdy se v 18ti letech vyplacelo jakychsi 20tis nebo tak nějak a ja za to hned koupil první hifi..).
    no zvuk to mělo absolutně naprosto totálně tragickej. zesilovače sony (esp. začínajícím na "ta-f" bych se nedotkl ani klackem).

    jinak ty bedny tesla, pokud to jsou ty regalovky s plastovym dirkovanym krytem, tak ty opravdu hrají vcelku dobře. možná, že po zapojení do jiného zesu zjistíš, že vlastně budou hrát nahlas dost.
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    Ahoj, v mym oblíbenym bazaru mají zesilovač Sony ta-f419r, kterej mi daj za 2500,-
    Prvně se chci zeptat, jestli to je v poho cena (zdá se mi, že jo), druhak se chci zeptat, jestli byste si to sami koupili jako ne uplně nároční posluchači. Další, co mě zajímá je.. moc nechápu tech. specs. Je tam napsáno, že výstup mají

    DIN 1kHz ..... 8ohm 75W + 75W
    20Hz - 20kHz.. 8ohm 60W + 60W

    viz.:
    http://elektrotanya.com/PREVIEWS/63463243/23432455/sony/sony_ta-f419r_f519r_sm.pdf_1.png

    Můžu do toho zapojit teda 4 repro, nebo jen 2 různym způsobem?

    A ještě jedna věc, jako hlavní repro mam bedýnky od nějaký SONY věže (konkrétně tohle http://arch1.okr.ro/auctions.v3/700_700/2011/02/21/0/2/687654924808501042123221-5658522-700_700.jpg ), ale zvuk z toho se mi nějak nelíbí, dávám to za vinu tý hlavní membráně, která neni z papíru (ale z hliníku nebo z nějakýho plastu..?), pak mam doma dvě ultrastarý papírový tesly, který maj pro mě mnohem příjemější zvukovej přednes, ale slabej výkon. Co byste mi doporučily za repro místo těch sony?
    SIGG
    SIGG --- ---
    Na Amazonu jsem sehnal za 120liber tuhle nádheru
    http://www.audius.cz/bose-eshop/sounddock/44-soundlink.html
    Bylo to tak levný protože chyběl ten USB modul k PC, ale přitom tenhle SoundLink normálně má Bluetooth A2DP profil, takže k tomu jde připojit cokoli. Samozřejmě má i AUX jack.
    Když tuhle malou krabičku člověk položí do místnosti do rohu aby se basy měly "o co opřít", je ten zvuk naprosto neuvěřitelnej.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TURF
    TURF --- ---
    MACHALIK: vtip ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TURF: Já asi tři roky používal jako bedničky k počítači ty, co už máš doma :) Z noťasu jackovej kabel rovnou do malýho předku (jisté DisPre od P. Macury) a z toho už rovnou dva cinče do Agor. Nejlepší bedny ke kompu, co jsem kdy měl!
    Hama je totální aušus.
    TURF
    TURF --- ---
    abysme to meli komplet, tak:
    shanim bednicky k pc, do 3,5 tisice. mate nejake reference na znacku hama?
    SVANC
    SVANC --- ---
    Zato lidský sluch se za poslední desítky let rozhodně nezlepšil a jeho omezení byla opakovaně prokázána. Můžeš nesouhlasit, můžeš to ignorovat, ale to je asi tak všechno :).
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Rada testu prokazala, ze vyvoj se nezastavil v 80. letech, ale chapu, ze pro domaciho kutila je takova vira spasou, nechce-li prehodnotit sve videni sveta.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Taky rozdil mezi optikou a koaxem slysim, jen na to nemam penize :)))))
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Řada testů prokázala, že na lidský sluch není takové spolehnutí, jak bys rád věřil. Ale klidně tohle všechno ignoruj dál, ostatně nic jiného ti ani nezbývá, pokud nechceš zásadně narušit své vidění světa.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Stale jsi nepochopil, ze to je jediny validni argument.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Ty raději mlč - není to tak dlouho, kdy jsi byl ochoten se hádat, že slyšíš rozdíl mezi reprokabely, mezi originálním cédéčkem a výpalkou popř. mezi koaxiálem a optikou. Debatu zabíjejí týpci jako ty, kteří ignorují validní argumenty a stále dokola opakují jen jedno - hlášku "Já to prostě slyším".
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tu jsi zlikvidoval ty, Svanci, svymi plamennymi, bastlirskymi zvanci.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Checht :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam