• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    REBORNA
    REBORNA --- ---
    Lidi, potřebuju poradit.

    Chtěla jsem si koupit repráky k PC. Ale určitě existuje nějakej kabel nebo redukce, do který by se daly připojit klasický domácí megavýkonný repráky od věže a pak napojit přes USB do PC.

    Představuju si to jako krabičku se svorkama na připojení těch kabelů od repráků, ze který pak dál vede tlustej kabel končící USB zástrčkou...

    Nevim, čim to maj řešený na akcích, když třeba někdo hraje z noťase liveact a vede to z compu do celýho soundsystému.....

    ...Mně by to stačilo v malym měřítku..

    Jak na to? Jde to? Co je to za kabel?
    SVANC
    SVANC --- ---
    DOCKINEZ: Ale vinyl proste hraje lip nez kopie nahravky na metalku kazetu se zapnutym dbx - i bez uvozovek :-)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Dle What*Hifi by tohle mohlo spolu fičet docela slušně: http://www.whathifi.com/review/marantz-pm6004 + http://www.whathifi.com/review/tannoy-revolution-dc6t

    Já bych proti tomu postavil třeba tenhle set a i bych na něj vsadil:
    http://www.whathifi.com/Review/Naim-Nait-5i/ +
    http://www.whathifi.com/review/dynaudio-dm-26
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    HiFi je imho hlavne radost, resp. mela by byt. Coby milovnik vinylu zcela chapu situaci, kdy vinyl "proste hraje lip" nez kopie nahravky na metalku kazetu se zapnutym dbx. Navic originalni nahravka je artefakt, kterej kopie nemuze nahradit.

    Digitalni crap moc neposloucham, ale nebudu tvrdit, ze kopie CD hraje jinak - imho hraje stejne. Ale tesit mne bude nesrovnatelne mene nez original se sebelip okopirovanym bookletem :)
    SVANC
    SVANC --- ---
    Čirá a ryzí demagogie...
    Pokud jde o poslech, tak jsem pouze upozorňoval na to, že velký vliv má i to, v jaké místnosti se poslouchá. Reprosoustavy, které zní dobře v poslechovém studiu, nemusí znít dobře doma a naopak.
    O kámoších hifistech jsem neříkal nic a tvoje víkendové poslouchání reprokabelů a tlachání s podobně postiženými jedinci ti rozhodně rozmlouvat nebudu.
    A číst magazíny placené z reklam výrobců, jejichž produkty jsou hodnoceny, je ztráta času. Je ale zřejmě zbytečné tohle vysvětlovat někomu, kdo není schopen kritického myšlení.

    Raději mi řekni, zdali jsi se ty sám nějak posunul za ten cca rok od poslední debaty. Stále ještě slyšíš "subtilní rozdíly" mezi výpalkou a originálním CD, nebo už jsi od té doby přišel na to, že je to kravina? Stačí stručná a nevyhýbavá odpověď :-).
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tak pochopitelně. Tvoje filosofie by se dala vzásadě shrnout do tří hlavních bodů: kdo chce hifi, ten si ho nemá jet poslechnout (ucho je stejně debil), nemá si o něm ani nic přečíst (recenze jsou zaplacený a nahovno) a nemá si o něm ani povykládat s kámošama hifistama (ti jsou všichni akorát ožralí).

    Svanc's ultimate guide to pursuing the high-end hobby: Just don't.
    SVANC
    SVANC --- ---
    Případnému zájemci bych před tím, než se ponoří do studia hi-fi magazínů, doporučil věnovat chvíli svého času a přečíst si, jakými pravidly se řídí tvorba "recenzí":
    Audio Magazines
    http://www.high-endaudio.com/magaz.html
    Klíčová je především pasáž THE RULES

    Zajímavý je i zasvěcený pohled insidera na to, jak tyto magazíny fungovaly a fungují:
    Audio Magazines
    http://www.high-endaudio.com/magaz.html#Critique
    Odkazy tu sice už dávno proběhly, ale některé věci neškodí připomenout.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Špatný i kdysi. Hlavně se tam nikdy nerecenzovalo nic podstatnýho, anžto jsme národ chudáků. V zásadě jsou jen dva státy, jejichž hifi časáky stojí za to, a to Německo a USA s tím, že u obou je potřeba si odmyslet takový ty národní hrdosti a tendence k určitejm typům zvuku apod. To se člověk ale naučí. Nevím, jestli existujou nějaký britský hifi časopisy, nikdy jsem žádnej neměl.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Kdyz Machalik nakousnul ty magacíny - jak hodnotite nekdejsi tuzemske Stereo a Video? Zamerne pisu nekdejsi, anzto jsem ho odebiral v 90. letech a v soucasnosti ani nevim, jestli vubec jeste vychazi.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Studium německejch časopisů jako Audio, Stereoplay nebo Image Hifi, resp. především jejich žebříčků komponentů v každým čísle a pak sehnání si recenzí těch kterých věcí, co vás zaujaly, ideálně z více zdrojů včetně amerických magazínů, je dobrej způsob, jak se aspoň v základu zorientovat v problematice. Když pak člověk nasampluje, co je podle (konkurenčních) žebříčků dobrý, přečte si detailní recenzi dvě a pak si to sám ještě jede poslechnout, dokáže už zkorelovat jazyk použitej pisálkem se svýma vjemama. Od toho se dá odrazit a při čtení jiné recenze na jiný přístroj ve stejné kategorii se často narazí na zmínku o tom prvním přístroji a rozdíly mezi nimi, v tu chvíli si už lze představit, jak se tyto rozdíly odrazí poslechově, a kdyby to náhodou psal stejnej člověk, je vymalováno. Pár let studia a objíždění ČR a Evropy za účelem poslechu krámů, jejichž rezenze má člověk doma, a víte, jak co hraje, a co víc, víte, jak co bude hrát, i když jste to neslyšeli, případně stačí si přečíst recenzi a mezi řádky hned odhadnete skutečnej charakter zvuku a jestli by vám vyhovoval.

    Pravda, nikdy jsem tuhle snahu nevyvíjel na věci jako Dali Ikon nebo cokoli podobnýho, ale hádám, že v jakékoli kategorii to bude stejný, pouze ty levnější budou víc zaneřáděný sračkama, protože toho prostě obsahují víc. Začátečníkovi fakt ale vědomí, že pan Jan Novák z Prahy má doma Vincenta XY a Tannoye ZQ, nepomůže zhola k ničemu.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Tak jsem schválně nahlédl do benchmarku německého sterea, resp.audia esi tam jsou někde vepředu vůbec nějaký podlahovky pod €2k. V referenci ani hiendu samozřejmě ne, ale v Spitzenklasse: např. KEF Q 900, KEF R 500 ( 70%), Monitor Audio Silver RX 8, Klipsch RF-82 II (67%), Dali Ikon 5 MKII (62%) ........
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    To je pravda... mozna je to kravina. RIkal jsem si, ze bych si zuzil vyber, az si zase pujdu poslechnout dalsi kusy, protoze "aha, tyhle ma clovek xyz, pustte mi je". NJn, mas recht, i kdyz si je poslechnu, tak mi znit nemusej...
    FATTY
    FATTY --- ---
    No, sice mame a poslouchame, ale kdyz si to neposlechnes ty, tak ti stejne moc nepomuze. Imho.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    FATTY: Je mi to k tomu, ze pokud uz nekdy nekdo neco takoveho resil, tak treba dospel k nejake kombinaci, kterou ma a kterou posloucha. A neni to jen akademicka diskuze typu "hele, kup si tohle, protoze je to drahy a dobry" a pritom to nikdy neslysel...
    FATTY
    FATTY --- ---
    FURYAN: Nevim, k cemu ti to bude, ale vincek 233 a cantus melody 103
    BLAF
    BLAF --- ---
    FURYAN: NAD 304 und B&W DM601
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TEDDYBEDDY: Vazna hudba mne bavi :) Ale opet - chodim na koncerty, doma si griega pustim jen malokdy. Mam to podobne jako s divadlem - rad a casto chodim do divadla, ale ani mne nehne na nejaky predstaveni cumet z DVD na telce.

    Ale zaroven uznavam, ze jsem svy desky vazny hudby neslysel na nadprumerny sestave, tudiz nevylucuju, ze po zkusenosti takoveho druhu radikalne nezmenim nazor.

    TEDDYBEDDY: ty bys cloveka dokazal zlomit. Ta cena je super, vsak novy stojej na daliaudiu.cz 47 litru.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Prodám nové dánské repro Dali Ikon 7 v černé barvě. Zakoupeno 17.7.2012, pouze odzkoušeny, v provozu max. 10h. Nyní zabaleny. V záruce do 17.7.2015, originální balení, 100 procentní stav, vyrobeno v Dánsku, zakoupeno v ČR, záruční list
    Frýdek Místek. 82@email.cz tel.776341629

    Cena 21 000 Kč na bazaru http://www.excelia-hifi.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam