• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Studium německejch časopisů jako Audio, Stereoplay nebo Image Hifi, resp. především jejich žebříčků komponentů v každým čísle a pak sehnání si recenzí těch kterých věcí, co vás zaujaly, ideálně z více zdrojů včetně amerických magazínů, je dobrej způsob, jak se aspoň v základu zorientovat v problematice. Když pak člověk nasampluje, co je podle (konkurenčních) žebříčků dobrý, přečte si detailní recenzi dvě a pak si to sám ještě jede poslechnout, dokáže už zkorelovat jazyk použitej pisálkem se svýma vjemama. Od toho se dá odrazit a při čtení jiné recenze na jiný přístroj ve stejné kategorii se často narazí na zmínku o tom prvním přístroji a rozdíly mezi nimi, v tu chvíli si už lze představit, jak se tyto rozdíly odrazí poslechově, a kdyby to náhodou psal stejnej člověk, je vymalováno. Pár let studia a objíždění ČR a Evropy za účelem poslechu krámů, jejichž rezenze má člověk doma, a víte, jak co hraje, a co víc, víte, jak co bude hrát, i když jste to neslyšeli, případně stačí si přečíst recenzi a mezi řádky hned odhadnete skutečnej charakter zvuku a jestli by vám vyhovoval.

    Pravda, nikdy jsem tuhle snahu nevyvíjel na věci jako Dali Ikon nebo cokoli podobnýho, ale hádám, že v jakékoli kategorii to bude stejný, pouze ty levnější budou víc zaneřáděný sračkama, protože toho prostě obsahují víc. Začátečníkovi fakt ale vědomí, že pan Jan Novák z Prahy má doma Vincenta XY a Tannoye ZQ, nepomůže zhola k ničemu.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Tak jsem schválně nahlédl do benchmarku německého sterea, resp.audia esi tam jsou někde vepředu vůbec nějaký podlahovky pod €2k. V referenci ani hiendu samozřejmě ne, ale v Spitzenklasse: např. KEF Q 900, KEF R 500 ( 70%), Monitor Audio Silver RX 8, Klipsch RF-82 II (67%), Dali Ikon 5 MKII (62%) ........
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    To je pravda... mozna je to kravina. RIkal jsem si, ze bych si zuzil vyber, az si zase pujdu poslechnout dalsi kusy, protoze "aha, tyhle ma clovek xyz, pustte mi je". NJn, mas recht, i kdyz si je poslechnu, tak mi znit nemusej...
    FATTY
    FATTY --- ---
    No, sice mame a poslouchame, ale kdyz si to neposlechnes ty, tak ti stejne moc nepomuze. Imho.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    FATTY: Je mi to k tomu, ze pokud uz nekdy nekdo neco takoveho resil, tak treba dospel k nejake kombinaci, kterou ma a kterou posloucha. A neni to jen akademicka diskuze typu "hele, kup si tohle, protoze je to drahy a dobry" a pritom to nikdy neslysel...
    FATTY
    FATTY --- ---
    FURYAN: Nevim, k cemu ti to bude, ale vincek 233 a cantus melody 103
    BLAF
    BLAF --- ---
    FURYAN: NAD 304 und B&W DM601
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TEDDYBEDDY: Vazna hudba mne bavi :) Ale opet - chodim na koncerty, doma si griega pustim jen malokdy. Mam to podobne jako s divadlem - rad a casto chodim do divadla, ale ani mne nehne na nejaky predstaveni cumet z DVD na telce.

    Ale zaroven uznavam, ze jsem svy desky vazny hudby neslysel na nadprumerny sestave, tudiz nevylucuju, ze po zkusenosti takoveho druhu radikalne nezmenim nazor.

    TEDDYBEDDY: ty bys cloveka dokazal zlomit. Ta cena je super, vsak novy stojej na daliaudiu.cz 47 litru.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Prodám nové dánské repro Dali Ikon 7 v černé barvě. Zakoupeno 17.7.2012, pouze odzkoušeny, v provozu max. 10h. Nyní zabaleny. V záruce do 17.7.2015, originální balení, 100 procentní stav, vyrobeno v Dánsku, zakoupeno v ČR, záruční list
    Frýdek Místek. 82@email.cz tel.776341629

    Cena 21 000 Kč na bazaru http://www.excelia-hifi.cz/
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    FURYAN: Čili máš budget efektivně na Nexe, ale chystáš se nakupovat ne-levný lowend exotický objektiv s velmi omezenou kompatibilitou páč se ti zalíbilo pár dobře naaranžovanejch fotek.
    Radši zavolej třeba p. Navarovi http://www.ambient.cz/index.html a prober s ním co potřebuješ. Minimálně ti uvaří ti dobrej čaj.

    DOCKINEZ: Nenápadné kouzlo dobrého hifi je, že tě začne bavit i Vivaldi třeba ;)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ja za honibrka nebudu urcite - Technics SB-8, Technics SU-V 505

    Spokojenej nijak zvlast nejsem, ale na ten bordel, co z toho posloucham, to zatim staci. Navic reprodukovanou hudbu beru jako nahrazku - preferuju koncerty :)
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    TEDDYBEDDY: Pokud to tak mas a jsi spokojeny s tim, co mas, pak jsi stastny posluchac. Ja milion na audio komponenty opravdu nemam, audio ani neni mou prioritou, na to my domaci poslouchani mam tak dve hodiny klidu tydne, navic posloucham metal, coz je hluk sam o sobe, a v neposledni rade jedu v digitalu z .flac, zadny desky nemam. Ano, hi-end se mi libi, ale stejne tak se mi libi treba kosmicka lod, a tu si taky proste nikdy nekoupim, protoze netusim, co bych s ni delal...
    Myslim si, ze je nutny se taky zabyvat tim, kdo se pta, ne vsichni jsme stejne zapaleni pro vec. Uplne jina situace by byla, kdybych byl takovej fanda do audia, ze by mne nezajimalo nic jinyho. Ale rozhodne radeji si poridim treba kvalitni sklo k fotaku za pade, nez zesak za pade.

    Prosim, pokud byste byli te ochoty, napiste sem typ zesilovace a repro, ktere mate jako hlavni poslechove. Opravdu mne to zajima.
    FATTY
    FATTY --- ---
    Já mám z hifionline bedynky a dlouhodobá spokojenost. Pan Holcner ma u me uznani.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    FURYAN: Je to tom, že čím omezenější finance- tím užší výběr= nemůžeš libovolně kupovat, co se ti líbí na oko a ne bez ověření interakce s dalším článkem řetězce. Jinými slovy, esi čekáš , že k těm Dali posléze nějakej zesík automaticky sedne ( jako třeba ten Vincent) pak se mýlíš.
    Výsledkem na 90% bude vyhozených 50k, páč tě to po dvou měsících přestane bavit poslouchat. Za 100- 200-300k už si můžeš trochu vybírat. Ale ty ještě nevíš co a proč, páč to ještě neslyšíš, jelikož doteď tvý uši v podstatěˇznají jenom " hluk".....
    PS. Osobně mám 200k jen v zesíku např. záměrně tu na nyxu nepíšu total cifry, abych tu nebyl za honibrka ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Zní jako když sere koza je skvělý!
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    MACHALIK: Jo, ja jsem smirenej, ze jsem polohluchej kokot, co si kupuje sracky, co hrajou a vypadaj jak hovna, zni jak kdyz sere koza atd. Hele, nenadelas nic :D
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ty jo, ja bych si na tom hifionline v kategorii okolo 30-40 k bez problemu vybral.

    Nu, vsak on prijde cas...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    FURYAN: Jako jasně, ono to hraje každý jinak, to zas jo. Jedno hraje jak zprdele, když máš zácpu, druhý jak zprdele, když máš sračku, třetí jak ze sudu s kyslým zelím a čtvrtý syčí jak klubko hadů... to nikdo nepopírá. Tak prostě kup to, co se ti nejvíc líbí, ideálně aby ti to kompenzovalo módy místnosti, ale ty neznáš, takže je to buřt. Já bych se orientoval podle designu a pak to měl obalený v bublinkové folii, aby se to dalo po roce prodat a bylo to opravdu jako nový a ztráta byla pod polovinu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam