report a dotaz z luhu a highu lowfi:
predne uvedu ze se pohybuju ve studentskejch cenach a tomu odpovidajicimu zvuku,
hraju revoxy agora b, kabelaz dlouhodobe prozatimni primo do nbuku. (nutno rict, ze s externi zvukovkou v moji cenovce (m-audio), ani s dac prevodnikem jsem vyznamnej (vlastne zadnej) rozdil nezaznamenal). zvuk neni excelentni a neni ani cistej - bednam trochu sumi vejskace, ale porad je to celkove vzato lepsi nez vsechno ostatni, s cim se setkavam (konzerty, auta, repro kamaradu), takze me poslech - btw tak trochu duvod proc resit hw - bavi a domu se vzdycky tesim.
mam kamarada v obdobny cenovce, kterej hraje daliny na nadu - taky me tahaj pri delsim poslechu za usi, basy nemaj zadny atp., ale protoze jsme prasata a radi se rochnime, tak jsme zkouseli zapojovat bedny spolecne do jednoho systemu. mame porovnani v ruznejch prostorach - venku na poli, v mistostni okolo 32m s dobrou akustikou i v mistosti 16m se spatnou aukustikou. ve vsech pripadech jsme dosahli obdobnejch vysledku, s tim ze sectenej zvuk se slysitelne netluce, zato se (oproti samotnejm agoram) mirne procisti stredy a vyrazne zvedne kvantita informace ve vejskach, ktera (oproti samotnejm dalinam) zustane krasne prostorova a podporena mekkouckym basem, kterej meni poslech ze zalezitosti usi a mysli na full-body experience. (a stejne jako na vejskace se na nej fakt rychle zvyka :))
dohromady to tvori dost pohodovej equip, kterej jsem zatim nemel moznost primo poslechove konfrontovat se zarizenim v realny cene (souctu cen) tehle bazmeku - cca 60-70 tisic (tj. agora revox b, dali ikon 2, nad c355 bee, m-audio fast track ultra), ale co tak z poslechovy pameti lovim, tak urcite nebude horsi.
-----
abych se dostal k veci, porad se pohybuju ve studentskejch cenach a resenich a protoze jsem k agoram celkem prirostl (=neplanuju prodavat), tak bych je rad zkusil bastlersky potunit. zkoumam, jak nejvyrazneji zvednout (subjektivne vzato) kvalitu zvuku, co mi tenhle krasnej kus nabytku hraje.
externi paskovy vejskace mi prijdou jako presne to, co potrebuju. takze jakej je, s prihlednutim na moji situaci :), vas nazor? myslite, ze by to mohlo hrat, nebo si to neumite predstavit? ma s tim nekdo zkusenosti?
jeden z prvnich odkazu, co na me vypadl:
http://www.positive-feedback.com/Issue27/ert_tweeters.htm