• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Kurnik, dojdu si na usni - v pracovne jsem si nainstaloval provizorni non-hifi audio retezec PlayStation + 2x AZK101 + regalovky Epicure... a hraje mi to lip a prijemneji nez nize zminovany technicsy...
    BLAF
    BLAF --- ---
    FURYAN: Tak pohybovat magnetickymi silami predmetem nadzvukovou rychlosti uz se dari, jen nevim, nakolik je takovy princip vhodny pro domaci pouziti :)
    Video Library
    http://www.ga.com/video-library?wid=9
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Žlurý choboty bejvaj ke slyšení v Mnichově. Každýmu, kdo si myslí, že ho zajímá hifi, tuhle výstavu doporučuju, hodně mění pohled na věc. Bejvá tam běžně ke slyšení toto:









    A další a další.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    SVANC: Ja uz si to "pamatuju" az skoro vubec, cetl jsem to v nejakym papirovym casaku o konstrukci reproduktoru pred dardou let... Jediny, co mi utkvelo v pameti, byl ten "princip" dlouhy tenky roury s ukrutne rychle se pohybujici membranou, a tehdejsi "resume", ze je to technicky nesetrojitelny, protoze neni jak docilit toho strane rychlyho pohybu membrany pri takovy delce. Proste je to jen teorie...
    SVANC
    SVANC --- ---
    FURYAN: To by chtělo najít ten původní materiál, takhle je to o ničem. Na základě těch kusých informací jsem k něčemu takovému hodně skeptický, zvláště jedná-li se o teoretický výpočet, který nemusí nutně zohledňovat všelijaké parazitní jevy, které by takhle extravagantní konstrukce způsobovala.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    MADCAT: Nejsem fyzik, ale je dost mozny, ze v trubce se to teleso chova jinak, nez ve volnem "vzduchu", a zadny treskani se nekona.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    FURYAN: Nadzvukově se pohybující membrána bude produkovat hifi supersonický třesk? :-)
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    MACHALIK: Nevymyslel. Teoreticti fyzikove proste spocitali, jaky tvar ma mit predmet, ktery ma vyzarovat dane spektrum zvukovych vln s nejakym rozumnym akustickym tlakem a kdo vi cim vsim. A ten predmet je proste trimetrova roura s nadzvukove se pohybujici membranou v cele jeji delce.

    Bohuzel nemam uz zdroj, je to hodne let, proste se mi to vybavilo kdyz sem Dockinez hodil ty zluty choboty :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    FURYAN: Tohle jsi vyčetl kde? Už tady byly plazmový repráky, staty, manger, merhaut, tři prdele principů, každej má limity. Tohle je další humbuk, resp. nějakej princip, pokud sis to nevymyslel, a okolo něj bude nějakej humbuk, kterej bude více či méně vymyšlenej. Nakonec to bude nepoužitelný, protože 3 m rouru si nikdo nikam nedá.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DOCKINEZ: Tohle je ta nejlepší věc, kterou jsem kdy v životě slyšel, mimochodem.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Hehe, jeste par let a bude vyroben "dokonaly reprak" :) Pry je to trubice, asi tri metry dlouha, par centimentru v prumeru, ve ktere se pohybuje membrana snad chvilemi nadzvukovou rychlosti tam a zpet :) Ale pry to ma umet 10Hz az kdo vi kolik kilohertz :)))
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    To jsou mi veci... "nadrazni tlampace" utoci :)

    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nene, teď prostě výběr koncáku s ohledem na jeho příkon. Nejdůležitější je tím pádem vypínatelnej displej! Dokonalý.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Tak jste tu dva, mozna tri, kteri maji opradu hi-end, co porad cekas, ze maj lidi doma? :D Povidej si s nama o tom, ne, tywe, nedelej zagorku :DD
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Mě tenhle klub totálně fascinuje.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ultima je skvela. Poslechova akce pred lety u Aconu byla velmi poucna, clovek si zrevidoval nejake vlastni nazory a ocekavani, stravili jsme tehdy ve firemni poslechovce cely den a poslouchali Ultimy, Divusy a pro prdel jeste neco mensiho, po prijezdu domu pak srovnani s tehdejsi brnenskou referenci M800. Zaver: Ultima je spickovy zarizeni ve tride s jakykakoli Utopiema, Wilsonama atd. Lampy a trandy jsou pak takova marketingova prdel si myslim.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Nu veru - a to ma jistou pricinnou souvislost se skutecnosti, ze se o necelych deset prispevku nize tazi znalych na jejich nazor.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Hadam, ze jste je nikdo, jako vzdy, neslyseli.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    No to je uchylarna... Elektronky v bedne. V tomhle miste ma snad byt tak max pisek nebo oloveny broky ;)
    SVANC
    SVANC --- ---
    Možná, že na těch obavách přece jen něco bude - fakt, že je možnost přepnout na polovodičový konec, by o tom svědčil. Takže v nejhorším případě tam ty lampy budou jenom svítit... :D
    Aktívna reproduktorová sústava Acon ULTIMA - X. - HIGH END Slovakia | výstava stereo, hifi a home cinema
    http://www.highendslovakia.sk/stranka/200-Aktivna-reproduktorova-sustava-Acon-ULTIMA-X
    Nech ucho audiofila dá odpoveď na letitý spor elektrónka versus tranzistor.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam