• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Ale jdi ty... :). Tvým hláškám chybí elementární konzistentnost, v tom je problém.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Svět hifi pro tebe bude zkrátka navždy krajinou plnou tajemství, záhad, dvojsmyslů a nepochopení :)
      SVANC
      SVANC --- ---
      Přesně tak. Aby bylo možné poznat kvalitu zesilovače, nestačí prý ani hodiny poslechu s vlastními vybranými nahrávkami. Je přece nutné mít jej doma nejméně dva týdny, raději měsíc. Jinak to je, jako když měříš vyleštěnost materiálu skládacím metrem - nebo to snad už neplatí? :)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Svanc čte: "bedny hrály dobře" :))
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Toto se mně strašně líbí, slyšel jsem to v Mnichově a byl jsem nadšenej.



      Říkají si Constellation Audio.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Mains Products | Atlas Cables
      http://www.atlascables.com/mains-products.html
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Haha, další bulhar: z veřejných reiew k nejmenovanému vyhlášenému phonoampu:
      " Tento poměrně zlepšil zvuk. Celkové skóre 1:1 v porovnání s levnými modely pro kutily. Na slepé zkoušce s mým DIY by nikdo z posluchačů nepoznal rozdíl. Jediný rozdíl je, že náklady na DIY kolem $ 35" ... branko michaljev
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Jak jsem napsal, uz je to nuda, tak ti to posledni slovo necham :)
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Mě jako projev klaunství spíš připadá věta "Všechno, co jsem kdy napsal, je stejně tak průkazné jako to, co jsi napsal ty." Chce to hodně samolibosti, aby se člověk domníval, že jeho vlastní tvrzení, podložené pouhým subjektivním pocitem, má stejnou váhu jako odkazy na dobře dokumentované experimenty, provedené za kontrolovaných podmínek.
      Typickým příkladem je tvrzení o tom, že slepý test dopadne vždy stejně a že není dostatečně citlivý. Přestože jsem tu pro opačný názor uvedl více argumentů, které by jako validní byly brány v libovolném oboru, ty stále dokola opakuješ to samé a tváříš se, že tato "pravda" má stejnou váhu. Jediné, oč se přitom opíráš, jsou nesmyslné příměry o ženských a autech, naposledy ten o vodě. I ten má stejnou logickou vadu, jako ty předchozí: "...parametry vody taky nepoznáš pouhým napitím, někdy je třeba nutné tu vodu pít delší dobu - a taky se s ní mýt, mýt s ní nádobí, sklo a jiné věci. Ale tady se přece bavíme jen o zvuku, v případě vody o chuti. A pro její zjištění vůbec nemusíš mýt sebe, nádobí nebo cokoli jiného - stačí se napít, stejně jako zesilovač stačí slyšet.

      Opakovaně mi přitom předhazuješ, že stanovím pravidla debaty tak, aby jiný názor než můj neměl šanci. Ale tohle je naopak přesně to, co děláš ty sám: Subjektivní dojem má ve tvé realitě stejnou váhu, jako vědeckou metodou dokázaný fakt. Dokonce i větší váhu, než změřené parametry, protože měřením prý nelze odhalit vše, co lze detekovat sluchem. Co na tom, že moderní měřicí přístroje dokáží jednotlivé parametry měřit s přesností o několik řádů vyšší, než je možné poznat poslechem. O jaký záhadný a neměřitelný parametr by se přitom mělo jednat, už samozřejmě neřekneš. Nanejvýš se dozvíme cosi o komplexní problematice a že vše není tak jednoduché. Ale ono to není ani zas tak složité. Ve skutečnosti je celý hudební signál časovým průběhem jedné jediné veličiny v pásmu pár desítek kHz. Představa, že se současnou technikou není možné porovnat rozdíl takového signálu mezi vstupem a výstupem přístroje, je komická. Přesto i toto odmítáš, protože pak by nebylo možné argumentovat jen subjektivně.
      Taková jsou tedy tvoje pravidla pro debatu o technických zařízeních - dojmy mají větší váhu než kontrolované experimenty a měření.

      Nezbývá než souhlasit, že nemá smysl v ní dál pokračovat.

      DOCKINEZ: Vícekrát tu bylo řečeno, že celá debata se týká pouze jediného aspektu aparatury - zvuku. Nikdo nezpochybňuje, že jsou i jiná hlediska, podle kterých má smysl se rozhodovat, co si člověk koupí :).
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Já zas i jako fanda MCI vyměnil dizajnový lampový skvost MC 275 za dvě černý trubky MF, který stojej pod jarmarou, páč na hezkej look to prostě nehraje. Chápu ale, že když je někdo švorc tak nakupuje i audio hlavně vočima. Ale snažit se takovu nehoráznost zevšeobecňovat?
      PS. Mně se líbí Krell, že tam ty modrý ledky v tojúhelníku rozsvicujou podle toho jak naskakuje " žhavení" a vůbec vypadaj jak zaměřovač vod predátora :)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      DOCKINEZ: Podstatný je ale především, že ty zesáky nejen rozdílně vypadaj, ale i (velmi) rozdílně hrajou, takže opatrně s tím vzhledem, nebo se teď strhne kavalkáda rádobysouhlasnejch názorů, že přece jóóó, pokud ti de vo vzhled, tak jóóó.

      U zesáku většinou nejde o vzhled. Jde o zvuk. A každej ho má jinej. Jen se to nezjistí Svancovým slepým testem, stejně jako výkon motoru se nezjistí parkovacím testem.
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      btw nikdo se nepozastavuje nad tim, ze napr. u hadru hraje krom funkcnosti krucialni roli i vzhled. Proc ja blbec kupuju kozeny bundy Tommy Hilfiger a Pierre Cordin, kdyz by to mohla spravit kozenkova nahrazka od Vietnamcu za zlomek ceny? Nemel bych nahodou podstoupit slepej test? Treba bych tu hilfigerovku naslepo nepoznal a bylo by mi laskave vysvetleno, ze pristu mam nakoupit rozumneji.

      Ze je to absurdni priklad? To mi s tim Hi-Fi nekdy prijde taky. Vsak clovek nebude jenom poslouchat, ale bude se na ty kramy i dlouhy roky koukat. Tak proc bych se mel rozhodovat jen podle sluchu?
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      Ech, bias u sebe klidne priznam - proste Telecaster nikdy nebude muj nastroj, i kdyz je to prima univerzalni kytara. Ale je desne hnusnej a pripomina nechvalne znamou Jolanu Iris, takze nikdy v zivote.

      Vztazeno na zesiky zobrazene nize, tak oba dva s tema vykydlejma chladicema vypadaj proste ohavne, jak nejakej prehistorickej spinanej zdroj. Porovnavat je v testu napr. s dvojici MC 2301, tak budu nejspis bez uzardeni favorizovat McIntoshe. Ne proto, ze by slo o vejlupek krasy, ale je podstatne min hnusnej... a pak samozrejme je to lampa, žáno.

      Nejsem objektivni a ani bejt nepotrebuju. Anto jak uz padlo nize, jde o mne a muj poslech.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: První věta: další dovolání se další autority. Ty seš klaun.

      Hele, hádám, že tě to nudí už stejně jako mě, takže navrhuju se na to zase na nějakou dobu vysrat. Aspoň žes ale přiznal, že bys měl bias na Krella z důvodu jeho designu, ovšem zas to muselo trvat týden a téměř to fyzicky bolelo to z tebe dostat - to nejde dělat donekonečna. Představ si, že kvůli tvé vyhýbavosti bychom za jeden rok zodpověděli jen padesát otázek. Zešedivěl bych. Proto dejme stop stav, dál se nedostanem, anebo pokud, tak za cenu energetických výdajů, které za to nestojí. Mi to, co z tebe za poslední tři týdny vypadlo, zas na chvilu stačí.

      Každopádně to byla dobrá debata. Ne nepodobná slepému testu. Už dopředu bylo jasné, co z ní vzejde, a ať se na to šlo z jakékoli strany, výsledek byl možný jen jeden. Singularita. Není divu, že se ke slepáku tak modlíš, jste z podstaty stejní. Nepochybující, predeterminovaní - a z titulu věci... zbyteční.

      Tak zas někdy.
      SVANC
      SVANC --- ---
      MACHALIK: Když nesporný odborník jako Sean Olive provede slepý a neslepý test reprobeden, podrobně popíše výsledky a doplní to grafy, tak to nepochybně má svou váhu a je to informace, se kterou lze dále pracovat. Totéž se ovšem nedá říci, když pak přijde Machalík a od boku prohlásí, že je to blbost. Odmítat dobře dokumentované experimenty a měření je absurdní a jen těžko existuje nějaký obor, kde by toto mělo být normální.
      Není ale těžké pochopit, proč odmítáš uznat cokoli, co nemá oporu jen a pouze v nějakých subjektivních dojmech. Proč odmítáš i připustit, že změřené parametry přístrojů jsou jasným vyjádřením jejich kvality. To ty potřebuješ nějaké záhadné a tajemné parametry, které nelze změřit ani technikou 21. století, které však přesto mají mít slyšitelný vliv :). A ty milióny neslepých testování mají takovou vypovídací hodnotu, jakou má celá tato metoda - naprosto minimální. Koneckonců takto borci poznávají i rozdíly mezi kabely a barvitě je popisují - už to by mělo být varující pro každého, kdo je schopen jen trochu kritického myšlení.

      Pokud jde o ty dva zesíky, tak já beru ten Krell - prostě se mi víc líbí :). Ale chtít po mě, abych řekl, co si vybere někdo jiný, je zcela absurdní, a cokoli dovozovat z mé neochoty na toto odpovídat je pitomé.

      Hranice mezi slepým a neslepým je jasná - slepý je test, v němž subjekt má pouze ty informace, které jsou pro hodnocení dané vlastnosti potřebné. U audiotechniky je to zvuk. Zcela jistě není slepým testem situace, kdy někdo ví, které konkrétní komponenty hrají. A nic víc ani není potřeba vědět.
      Není žádný důvod zavírat zesíky do krabic a pak jim postupně měnit vzhled tak, aby se testovaným přístrojům co nejvíce podobaly. Tím spíše ne, že tenhle myšlenkový pokus končí logickým rozporem.
      Klidně se na tom toč stále dokola a ještě desetkrát mi napiš, že nepoznám slepý test - jenom tím ukazuješ, že se chytáš stébla, protože žádný rozumný argument proti slepým testům jsi za celé ty roky nebyl schopen vymyslet.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Ty stále nerozumíš tomu, že citace z internetu != důkaz. Všechno, co jsem kdy napsal, je stejně tak průkazné jako to, co jsi napsal ty. Jen ty ve svém iluzorním vesmíru se domníváš, že když k něčemu připojíš odkaz nebo citát autority, tak se z toho stává důkaz. Nestává. Svancu - - - nestává. Důkaz se stává až ve chvíli, kdy se to dokáže, a jelikož zvuk se na internetu nemá jak dokázat, tak k důkazu nikdy nedojde. K pindům jistě. Pročež ti opakuju - bylo milionkrát dokázáno, že Svancův slepý test je nesmysl a nefunguje a nedává validní výsledky tam, kde je potřeba použít jiných, jemnějších metodik. To jsou fakta, podpořená tisíci, miliony testů audia všemi hifisty po celém světě za posledních čtyřicet let. Kdybys je spočítal, tak takových testů bylo bylo provedeno třeba o dva tři až čtyři řády víc než těch slepých přepínaček a VŠECHNY jsou s nimi v rozporu. Jelikož jsi dokonce i počet odkazů na googlu začal používat jako důkaz, tak i v tomto kontumačně prohráváš. Nemáš šanci. Svancův test je zhovadilost, měříš vyleštěnost materiálu skládacím metrem a divíš se, že nic nenaměříš.

      K biasu jsi se nevyjádřil vůbec. Stále čekám na odpověď, ke kterému zesilovači z těch dvou, které jsem předložil, tebe nebo libovolného jiného hifistu si myslíš, že zavede bias. Až na tuto otázku opdovíš, tak budeš moct říct, že jsi se vyjádřil. Dokud budeš kličkvat a svíjet se, tak ses nevyjádřil.

      Škoda, aspoň ten bias jsme probrat mohli, když u slepáků jsme se dostali do slepé uličky s tvou neschopností definovat hranici mezi slepým a neslepým. Teď už ani nedokážeš definovat hranici mezi biasem a nebiasem. Tak hlavně že máš vytlumenou místnost.
      SVANC
      SVANC --- ---
      ... milionkrát dokázáno... by samozřejmě neodhalily... jdou bezpečně rozeznat od sebe... zřetelně slyšeli...
      Ukázkově blábolíš, aniž by ses jen pokusil něco z toho dokázat, a za to máš ode mě plus - to, co jsem ti psal posledně, jsi nemohl potvrdit lépe.
      Opět jsi předvedl, proč další debata nemá smysl. Větší citlivost přepínacího testu jsem opakovaně dokládal dokumentovanými experimenty, stejně jako to, že slepý test dává validní výsledky všude tam, kde rozdíly poznatelné jsou. Ty jen sypeš subjektivní hlášky, ale tváříš se, jako by to byla validními metodami zjištěná fakta.
      K biasu jsem se vyjádřil jasně, viz SVANC. Pokud jde o další debatu, viz poslední věta SVANC.

      Nicméně rád si přečtu odpověď na MATT :).
      MATT
      MATT --- ---
      tak jsem si vyluxoval bedny od prachu a myslim, ze ted maj vic hifi nez predtim.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: O tom experimentu nic nevím. Souhlasí s ním i němečtí vědci? Zkoušels ho ty? Zkoušels vůbec něco kromě surfování na webu?

      Bylo milionkrát dokázáno, že slepý test nevede k žádným výsledkům, a to pokaždé, kdy zkušení i nezkušení posluchači jasně a zřetelně při neslepém testu slyšeli rozdíly mezi zesilovači, které by se při Svancově testu samozřejmě neodhalily. Zesilovače jdou bezpečně rozeznat od sebe, jakmile používáš metodiku, která tuto úroveň detailu vidí. Kvalitu, tvrdost, škodlivost/prospěšnost zdraví a jiné parametry vody taky nepoznáš pouhým napitím, někdy je třeba nutné tu vodu pít delší dobu - a taky se s ní mýt, mýt s ní nádobí, sklo a jiné věci. To vše Svancův test nedělá, tam se napiješ, zjistíš, žes nic nepoznal, a jdeš dom. Inu - věda.

      K tomu biasu: stále čekám na odpověď, ke kterému zesilovači tebe nebo libovolného jiného hifistu si myslíš, že tě zavede bias. Dal jsem ti obrázky, zvučná jména, místo odpovědi na otázku jsem si zase přečetl tunu psychoblábolů. To je běžnou praxí u tebe doma? Manželka se zeptá, co chceš k večeři, a ty krátce pohovoříš o významnosti večeře jako takové, čase, kdy je vhodné ji konzumovat, doporučených nutričních hodnotách, škodlivosti nočního přežírání a jejím uvadajícím kuchařském umu? Nebo co jinýho si má našinec vybrat z toho, že jsi už po stopadesáté neodpověděl na přímý dotaz? Tak napiš, že zase nevíš, ne? A budeš to mít z krku.

      Já podporu hledat nepotřebuju, to přenechám tobě, ty musíš nad sebou mít pořád mamčino křídlo. Že tě to baví, takovej velkej.
      MATT
      MATT --- ---
      a podle ceho se pozna ten hodnej a zlej zesilovac?
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      SVANC: Ve skutečnosti jsi to ty, kdo neustále přicházíš dokola s tvrzeními, která byla opakovaně probrána a vyvrácena (do zemdlení). To je ten největší průser debatování s tebou, že se nedá nikam dostat, protože i když se o to člověk pokusí, tak buď narazí na to, že nedokážeš odlišit slepý test od neslepého nebo něco prohlásíš za slovo boží a dál na dané otázky jednoduše mlčíš. Ale pokud někdy přijdeš s argumentem, který bys podpořil nějakým vlastním vkladem, zkušeností či zkrátka čímkoli, co nezkopíruješ z googlu, tak se klidně můžeme bavit dál.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam