• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    JEDI
    JEDI --- ---
    A JBL 250 Ti

    s porovnani s tema bednama co tu ted popisujete?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    POLMO: Vážně myslím to, že ta zmíněná bazarovka Dynao+ Plin. je v diskutovaných limitech do 100k úplně ok a kvalitou tak 100 světelných let od louendů typu švorc ;)
    SVANC
    SVANC --- ---
    FURYAN: S tou absencí praktického přínosu debaty bych tak úplně nesouhlasil. Třeba o zesilovačích tu zaznělo hodně. Obě strany přitom nepopírají, že při testování naslepo se rozdíly nepoznají. Pokud tedy někdo plánuje jeho koupi, měl by pouvažovat o tom, jak velký může být takto nepoznatelný rozdíl, a zvážit, kolik peněz navíc je ochoten vydat za něj, za image značky nebo za design. Veliké rozdíly v cenách praktický dopad jistě mají, stejně jako vložení ušetřených peněz do lepších beden.
    POLMO
    POLMO --- ---
    TEDDYBEDDY: nj este ze si sa opravil, uz som si myslel ze to myslis vazne... :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    POLMO: Tydle jsou malinko lepčí ;)
    Totem Acoustic - High-Fidelity - Compact - Model-1 Signature
    http://totemacoustic.com/en/hi-fi/compact/model-1-signature/
    POLMO
    POLMO --- ---
    TEDDYBEDDY: zo sterea zakonceneho s1.4?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: To je cajk. Je to jednoduchý. Zajdu si na koncert nebo vezmu LesPaula, vyseknu pár rifů přes lampu a pak to samý chci slyšet ze sterea. Jak víš nejsem přítel mnohapásmových soustav, páč- koherence.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Těžko uvěřitelný. Ty Consequency slyšelo tolik lidí! Včetně jejich autorizovanýho servisáka, kterej je měl rozebraný a tvrdil, že vše funguje a vše je v pořádku. Nikomu se nelíbily. Dva roky byly neprodejný. Máš holt jiný uši než já.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Máš prostě ten, jaxetořekne...... BIAS :)))
    Já považuji jejich repro za etalon napříč celým hifi. Hlavně co se plynulosti navázání pásem, mikrodynamiky a přirozenosti/ zábavnosti reprodukce týče.
    To je podobný jako s Koetsu. Je to ukrutně drahý ale pro toho kdo dokáže ocenit ten jistej nezaměnitelnej esprit není jiná volba. Jinak souhlas dánové moc nekomunikujou.
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    SVANC: No je to jedna z veci, kvuli ktere proste tohle cteni a plkani tady povazuju za ciste akademickou diskuzi bez vetsiho praktickeho prinosu - pravdu maji proste svym zpusobem vsichni. Netreba se hadat.
    SVANC
    SVANC --- ---
    Teddy: "Dynaudio je prostě drahý. Je to jedna z vedoucích firem v audioresearch a hraje jim takřka všechno a když ne nejlíp, tak prostě hodně dobře."
    Machalik: "Dynaudio je jedna z nejhorších značek a hraje jim takřka bez vyjímky všechno strašně - a to včetně top modelu za 36 000 DM."

    Není nad to v praxi vidět, jak lidi, sebe samé pokládající za odborníky, mají zcela protikladné názory dokonce i u beden, kde reálné rozdíly zvuku zjevně existují. Jestli ono to nebude spíše tak, že i u beden spíše záleží na osobních preferencích. Jaký má potom smysl řešit zvuk zesilovačů, kde jsou rozdíly "poznatelné" jen v případě, že se ví, co zrovna hraje, ať pro sebe zváží každý, kdo je alespoň trochu schopen kritického myšlení :).
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jo a customer servis, na ten jsem zapomněl. Nikdy předtím ani potom jsem v hifi nezazažil tak špatnej/nonexistentní zákaznickej přístup jako když jsem něco potřeboval od firmy Dynaudio, jejíž topmodel za bratru 700 000 Kč v nových cenách v 90. letech, čili cenu domu!!, jsem vlastnil. Arcizmrdi.

    Bavil jsem se už s kdekým: vývojáři a technici z B&W, Quadralu, Fischer Audio/SAC, JBL, Loganu, Audio Research, Revoxu... vždy dodali, co bylo potřeba, a stačilo se zmínit, co od nich mám doma, a úplně povolili, komunikovali jak profíci, posílali brožury, schemata, expertní názor k něčemu, co se mi nezdálo, doporučovali řešení, pomáhali vybrat vhodný součástky, když ty starý už nebyly na trhu... ne tak Dynaudio. Servis Dynaudia mi vysvětlil, že mi schema výhybky nedají, protože bych je okradl, následně že je příliš hluboko ve skladu a jim se tam nechce jít ho hledat, protože nemají dobrou katalogizaci, pak mě odkázali na Oudese, kterej u nás Dynaudia servisuje, že on se mi na to podívá, že nějaký schemata má, ten si vzal už si radši ani nevzpomínám kolik tyček za to, že neudělal nic a prohlásil, že je vše v pořádku, dodal nějaký, Dynaudio referenční měření nedodalo, odpovídali jednou za čtrnáct dní mailem, no prostě úplně k hovnu.

    Jestli někdo není jedna z vedoucích firem v audio research, tak je to Dynaudio. Jsou to dánští zmrdi, to je to, co to jsou.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Abys rozuměl, já si myslím, že Dynaudio je jedna z nejhorších značek a hraje jim takřka bez vyjímky všechno strašně - a to včetně top modelu za 36 000 DM. Předražená bída, past na blbý hifisty, něco jako Naim, ale v bednách. Vůbec nechápu, jak můžou přežít s těmito svými cenami, ale na druhou stranu takovejch hifi firem je víc, ten obor jako takovej je plevelnej. Ovšem Dynaudio - to je něco jako Matka Pýr! Mizernej zvuk za neskutečný peníze bez ohledu na to, jakej model si vybereš.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    FURYAN: Ale nešť, kup tohle be happy & neřeš to :)
    Yamaha AX-1090 BLACK - Slovensko, prodám
    http://elektro.bazos.cz/inzerat/28634327/Yamaha-AX-1090-BLACK.php
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    FURYAN: Vítej na cestě celoživotních hledačů. Teď utratíš třicítku za pokus rozehrát něco za za dvacku, přičemž na druhý staně máš možnost utratit podobný peníz za konečný řešení ve svý třídě, dle všeho okase ve vyjímečným stavu. Přičemž to první je už takřka neprodejný likvidita = 0.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Hele Dynaudio je prostě drahý. Je to jedna z vedoucích firem v audioresearch a hraje jim takřka všechno a když ne nejlíp, tak prostě hodně dobře. Taky se podívej po bazarech, když už je něco na prodej, tak je to drahý i v SH. De to dobře poznat i tak, že všeho ostatního je na bazarech jako sraček. A hlavně D. maj jednu kouzelnou vlastnost, po jejich pořízení obvykle přestane majitel hifi řešit ;)
    http://www.audiodrom.cz/recenze/reprosoustavy/145-dynaudio-contour.html
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    MACHALIK: Diky pane! Mrknu, poctu...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    FURYAN: Tady máš pamflet k tomu zesu A 3000: http://www.taelektroakustik.de/fileadmin/pdf/archiv/r-serie/A_3000_EN.pdf
    Koukni, jak to měli udělaný: ty čtyři trafa, ta neskutečná stabilita v můstku.
    Existoval předchůdce jménem A 3000 M a ten vypadal takhle: http://www.ebay.de/itm/221318912768?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
    Měl symetrickej design a v testech vycházel o kategorii níž.

    K tomu měli toto fantastický CDčko, který ve své době všechno pohrálo: http://www.taelektroakustik.de/fileadmin/pdf/archiv/r-serie/CD_3000_R_EN.pdf
    Ještě dnes se draží okolo 2000 EUR!

    A k tomu tenhle lampovej předkoDAC (a taky tu odpruženou mechaniku, co dneska skončila, ta patřila přímo k tomuhle DACu):
    vicol audio : t+a preda 3000 audio tuning
    http://www.vicol-audio.ro/ta_preda_3000.php
    Preamplificator + dac high-end t+a preda 3000 - tocmai.ro
    http://www.tocmai.ro/preamplificator-dac-high-end-t-a-preda-3000-10874428.html

    Všechny jejich věci ze série 3000 vždycky trůnily na vrcholcích žebříčků.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Tyjo, osm pětek... když jsem poprvé kontury slyšel, tak jsem si myslel, že si z nás majitel dělá prdel. Fakt!! My to lidem dělali! Třeba u Matrixů 800 jsme pozvali nějakýho hocha a odpojili basáky a pak to pustili a strašně moudře si drbali brady a pokyvovali na sebe, jak to pěkně hraje. On po chvilce začal taky. To stejný u Titanů - měly vzadu separé spínač na basovou sekci, bez ní hrálo jen to třípásmo od 100 Hz nahoru. Všechny poslechy s nováčkama jsem začínal s vypnutejma kotlema.
    Ty kontury tak hrajou samy od sebe - vlastně hůř, neb jsou to mrdky bez měničů. Celý Dynaudio je ostatně neuvěřitelná firma. Co ti si řeknou za svou produkci, to zvládne málokterá konkurence. Jejich Consequence Mk II mě vyškolily jako žádná jiná bedna!
    Osm pětek!!!! Má aspoň ten zes cenu? Co to je za Plinius?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Jako takhle: mám zkušenosti s vlastněním čehosi vzdáleně podobnýho - Quadral Titan Mk V:

    AURUM TITAN-STORY | TITAN V Technische Details
    http://www.titanstory.de/titan/titan5/details/



    Čtyřpásmo, pásky na vejškách a středech, konusy na středobasech a basech (tam 13 palec v transmissionu a aktivu). Nebyl tam problém s tím, co popisuješ.

    Taky jsem měl ACR RP 300 a 400 Isostatic. Opět čtyřpásma, opět pásky nahoře a ve středu a basy dole (u 400 to mělo zdvojený středobasy a basy a ty byly navíc v band-passu) a opět v pohodě.



    Živil jsem to kdečím, nejlíp se samo osvěčily silný a drahý konce, ale nebylo to tak, že by se středy a basy vlekly za vejškama. U ACR přiznám, že tam cosi úplně přesně nenavazovalo, ale že by mě to nějak extra sralo, to teda ne. U Titanů to bylo vyřešený.

    Vlastně ten šev je nejvýraznější asi u těch Loganů, kde placka rovnou navazuje na 12 palec. I tak. Nepřišlo mi nikdy, že by ty Dalička měly v tomto zásadnější problém než jiný, srovnatelný konstrukce. Ok, není to třída Titanu 5, ale to takhle z těch našich krámů není vlastně nic. Každá bedna má nějaký problémy, ale prostě za pade (!!!!) mi přijde, že ty Skyline jsou jedno z nejlepších řešení. Fakt bych rád slyšel, jak je Novák provozoval, zkurvit se dá všechno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam