• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DEIKSAC: Pokud jde o tyto bedny [ DOCKINEZ @ HIFI & TOP AUDIO ] jde o top- hiend, čili důraz na FR/ SPL bude odhadem 9/1.
    Pokud jde o tohle [ TEDDYBEDDY @ HIFI & TOP AUDIO ] pak z firemní stránky vyplývá, že " The Hybrid design provides the best of both worlds - packing a punch that direct radiators cannot compete with and convincingly outperforming the LF extension of similarly sized, horn-only designs." viz.

No a co se týče fázového posunu v top hifi, neřeší se ani tak problém koherence v rámci jednoho měniče, jako vztahu k repro zbývajících pásem. Proto také místním lowend/ diy expertům nedoporučuji nákup 3pásmových beden cca pod 100k. Nad touto hranicí je problém už řešen vcelku uspokojivě.

DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TEDDYBEDDY: třeba to, že efekt je spíš vyšší spl, než vyrovnaná frekvenční charakteristika, přičemž bez řešenýho phase plugu (což je případ zrovna těchdle beden) vzniká problém s časovou koherencí (dráhy z různejch míst membrány k posluchači se u takhle velkejch repráků nezanedbatelně liší)
    za mě osobně víc skulptura než nekompromisní soustava
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DEIKSAC: Co jako?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TEDDYBEDDY: ale to vůbec nejni automatický
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Čili 3mi slovy jde o optimalizaci frekvenční odezvy :)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    optimalizace fr sotva, a basreflex už vůbec ne. Jde o snahu získat nějakou tu citlivost, ty stredobasy jsou umisteny ve zvukovodu a tohle zakryti jim jednak zvysuje kompresni pomer, druhak tam vzniká jakási pásmová propust, celý to funguje docela širokopásmově, akorát použitelnost směrem nahoru je limitovaná tak 500 Hz, takže ten driver - kterej mi teda přijde umístěnej dost nešťastně, bylo by asi rozumný zbavit jeho okolní nespojitejch ploch - musí makat hodně odspoda a to limituje jeho zatížitelnost. Nějaký extrémní spl se od toho asi nepožaduje a na domácí použtí to je určitě hlasitý dost
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DOCKINEZ: To je systém optimalizace frekvenční odezvy, hodně vídanej v pa boxech, něco jako basreflex.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TEDDYBEDDY: jj, vypada to fesacky. Trochu mne zarazej ty castecne zakryty basaky, tam si nejsem jistej, co to muze delat... ale tak hlavne ze to urcite vi vyrobce :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DOCKINEZ: Monstrózní a otevřená ozvučnice koukám. Gramoramínka taky vypadaj luxusně, hlavně to s tou Lyrou- Atlas za 10k baků.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DOCKINEZ: Já nebyl, ale vypadá ti impozantně. I tak, moje srdce tkví v páscích či plasmě. Toto nevypadá jako plasma.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hola, jak vlastne bylo v Mnichove?

Mel nekdo moznost se zastavit tady?

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    byl nekdo v nedeli na Shepherdovi? Bylo to zradlo... a jako bonus bubenik v kennyho kapele, co driv hral v Double Trouble Stevieho Ray Vaughna (znalci zamacknou slzu).

Kvuli takovejm okamzikum stoji za to poslouchat hudbu.
    SVANC
    SVANC --- ---
    Dobrej pokus :-D
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    FUZZSTORTION: Hlavně si to kup i s kabelama, tyhle bedny už si to zasloužej. Myslím že ve špalíčku běžně hrajou hrajou na Krautwire Clever- dobrá volba. Abys to pak doma nehodil na dvoulinku a nebyl zklamanej.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jsem si právě vzpomněl, proč jsem se tomuhle celýmu přestal věnovat.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    FUZZSTORTION: machalik spis smeruje otazku na to, jestli chces opravdu splachnout 50k za kepl jeste ve svetle toho, kdy podstatne lepe hrajici ojetinu sezenes za polovinu?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    FUZZSTORTION: A fakt chceš toto? Se ti někde líbily nebo proč by jinak člověk uvalil tyto peníze za takovouhle bednu? Proč ne cokoli jinýho? Co zahraje?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    FUZZSTORTION: no máš v tom repráky za 1000USD, takže 50 ještě nejni úplně nejvíc napálená cena. Těch 35 za bazoš zní přiměřeně
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    FUZZSTORTION: Masakr, čili nová cena tak pade?
    Jakpak asi budou hrát???

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam