• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Nenech se zmýlit, dva střeďáky za sebou jsou pořád dva střeďáky :) Resp. mně to nevysvětluj, nejsem ta správná cílovka na toto :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Já mám 2x2 ve fázovým závěsu a řídím to 2x 300VA, přičemž ty první 3VA jedou v superultralinéarním režimu a to právě my v klubech mladých techniků z velkoměsta máme za tu úplně nejvychytralejší hifi fíčuru k podvečerní sklence Dom Perignon ;)

    HERR_FLICK: Ano a bude to vždy pomalu a bude to duňet v podstatě stejně.
    No a esi máš " spoustu" nahrávek obsahující subbasy pod cca 50Hz, pak nemáš na výběr :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A co teprv by se dalo za stejny love vyrobit za vejskac :)
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    TEDDYBEDDY: tohle je naprosto genialni prirovnani
    zatimco s kolemna prvnim obrazku muzes jet kdekoliv po pevnine, a i po asfaltu celkem vysokou rychlosti 80km/h, s kolem na obrazku druhym mimo silnici to bud protrhnes, nebo v bahne se s takovejma kolama ani nerozjedes...
    stejny to je s malejma bednama, neco malo prehrajou lip a cistejc, ale spousta veci nezahrajou vubec
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Menší basák je střeďák :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: MACHALIK: Dík za autentické obrázky z vaší vesnice, tak nějak to je :)
    Nebudu tu vopruzovat s Thiele-Smallovými teoriemi z nichž je patrné, proč a jak je problematické udržet u velkých membrán poměrný činitel jakosti. Stejně tak s teoriíí pásmových propustí a proč jsou dvě frekvenční pásma u reprobeden ještě snad přijatelný kompromis etc.
    Konkrétně k těm Skyline. Pro názornost ( a pro kluky z rozvojových oblastí:) přidávám názorný obrázek, jak se to má v případě těhle velkých basáků v poměru k menším ve stejné cenové kategorii.




    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    PELDA: Ahoj, tohle super stroj.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: O jednom vím i v cazjlu, kořeň k němu má myslím Eidolony? Něco takovýho. Jistě jich tam bude hromada.

    Je to taková naše úchylka tady!

    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Tak vy všicky kucí v Brno holt dělat věci kapku pozadu než my kucí v Praha. Tak to bylo vždycky. PS. Kde to je, to Brno? :o)))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Tak ono to bylo víceméně dobrý vždycky, jen proč to nemít lepší. A tak jsme všichni postupně koupili jumbo, no :) V Brně je jich sedm, co vím, možná o pár i nevím. Není cesty zpět.

    Malý kundičky jsou něco jinýho než takhle malinká kapelka, jestli mi rozumíš :) Cílem je nebejt limitovanej na cimře a lovách a nemuset nic prodávat z donucení. Což se plus mínus povedlo, tak proč zmenšovat. Snad do ložničky nějaký malý bedničky ;)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: A jako jó, přiznávám se, že si semtam zajdu do Porsche Praha. Ten kšeft je plnej různejch voňavej autíček, hotová hračkárna. Taky mám rád i malý kundičky a malý prdelky, atak :o)
    No ale esi říkáš, že až kombajn je ten pravej engine a jumbojet ten pravej stroj na lítání, tak já to tedy hombre beru ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Mimochodem si všimněte, jak ta horní cimra je nezatlumená vs. spodní zatlumená. Copak asi bude hrát líp!!! :))))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    A proboha netvařme se, že mezi tímhle a tímhle je 10 % rozdíl, jen propána to ne :)



    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: To nemá smysl moc řešit, fází ptačích budek jsem si prošel a nelze se k nim vracet, ne z beden, který jsou schopný doma v uvozovkách odehrát koncert, měřej dva metry a choděj do 16 Hz. Je to hračkářství, ať se na to díváš jakkoli. Malinký kolečka, malinkej volantek, malinkej motůrek, malinký hlavičky, tlamičky, kytarka, klavírek, bubínek, peklíčko. Za mě není rozdíl moc mezi těma malinkejma bednama a nějakým rádiem pak už. Jasně, je to barevně věrnější, ale zážitek z toho není. Plus je nemožný s těma malejma věcima hrát nahlas, okamžitě se to rozpadne, klasiku to nezvládne, chrčí to de facto... že to nemá basy je téměř nepodstatný. Preferuju zvuk, kterej má přesnost i velikost i rozsah i dynamiku. Malý bedny mají jen a jen tu takzvanou přesnost. Sluchátka. Neoblibuju. Bylo třeba vyřešit zesilovač jednou a naštěstí jsem to stihl před fakanama :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TEDDYBEDDY: PS. Kdybych chtěl bejt extra důslednej, převedu ti na svým Warwicku thumb-on ltd. a 12" kombu EBS, že naprostá většina toho tak chytlavýho basovýho bugru jsou víceméně parazitní subfrekvence PA, potažmo průměrně blbejch koncertních sálů.
    Ok, já na malejch Totemech nikdy nebudu mít plnohodnotnej kopák, ale zato na nich rozpoznám toho Warwicka od Jazzbase např. nebo Slashova Gibsona od Rhoadsova etc.
    PPS. Když už jedeš to retro, kup si gramec radši :)

    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Ty tvý axiomy amigo :) Ta neovladatelná záliba k velkejm bednám ti akoráttak přivodila léta traumat při hledání vhodnýho zesu cca pod čtvrt mega co by z nich dostal těch 10% navíc toho, co za ty samý prachy umí referenční regálovky/ sloupky+ zes v setu.
    Tak jako jo, dnes vím přesně, co bych k těm Matrixům dokoupil ale už zas na to nemám vhodnej prostor. Resp. za tu dobu, co o tom kafráme mám o to víc vyživovacích povinností, náročný pani domácí a nikoliv bezednej budget esi kapíruješ.
    Suma sumárum, jednoho dne jsme si takhle sedli s někdejším dovozcem Totemů & Conrad Johnson ( současným atašé Eg. ambasády) a řekli si, že toho bylo dost. Já si vzal ty Manitů, on myslím zrovna ty Foresty a usnesli jsme se, že další prachy už radši prošoustáme s nezletilejma mulatkama někde na pláži, než se věčně handrkovat s různejma švoncama. Dadcól ;)
    PELDA
    PELDA --- ---
    Ahoj vsem,

    nevim, jestli je do dost highend pro mistni experty, ale chtel bych zkonzultovat vyber gramofonu. Bude to muj prvni gramofon, nemam s tim prakticky zadne zkusenosti, no vybral jsem nakonec toto:

    Rega RP1 komplet - Rega gramofony - Rega - HiFi Elektronika | HiFi studio Brno
    http://www.hifisound.cz/hifi-elektronika/rega/rega-gramofony/rega-rp1-komplet

    Dobry? :)

    A da se to koupit nekde v Praze? Nasel jsem par odkazu na studia a vsechno bylo v Brne.

    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEIKSAC: Můj přístup je analogickej tomu mětí slušnou aparaturu v běžné místnosti vs. sračku v zatlumené místnosti. Víc v tom fakt nehledej. Kvalita zdroje vždy převáží prezenci/absenci dozvuku a/nebo bouli/propad na cháře.

    TEDDYBEDDY: Je pravda, že tady už jsme byli. Já se s tady těma malobednařema na muří nožce setkával celej život. Vždy jsem doma měl nějaký ty Titany, Matrixy, Logany. Porovnání s malejma dvoupásmama je směšný, topmodel z dřívější doby vždy byl a bude lepší než druhej nejhorší sráč z dnešní doby. Je to tak markantní, že je to i vidět. Seš jedinej, kdo kdy tvrdil, že vyměnil M800 za Totem velikosti kriglu od piva :) Druhýho neznám, většina si prostě dokoupila elektroniku adekvátní k M800. A stejně mám dodnes pochybnosti, jak to vlastně bylo ;)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Machalik: Rekneme, ze mam vsechny dobre duvody proc spise doporucit zanovni volvo S60 nez 20let stary audi 100 ;)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MACHALIK: pleteš jabka s hruškama. Tvuj přístup je analogickej formuli1 na polní cestě. Sice máš největší brko, ale plnej potenciál z toho fakt nedostaneš
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam