• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEIKSAC: Můj přístup je analogickej tomu mětí slušnou aparaturu v běžné místnosti vs. sračku v zatlumené místnosti. Víc v tom fakt nehledej. Kvalita zdroje vždy převáží prezenci/absenci dozvuku a/nebo bouli/propad na cháře.

    TEDDYBEDDY: Je pravda, že tady už jsme byli. Já se s tady těma malobednařema na muří nožce setkával celej život. Vždy jsem doma měl nějaký ty Titany, Matrixy, Logany. Porovnání s malejma dvoupásmama je směšný, topmodel z dřívější doby vždy byl a bude lepší než druhej nejhorší sráč z dnešní doby. Je to tak markantní, že je to i vidět. Seš jedinej, kdo kdy tvrdil, že vyměnil M800 za Totem velikosti kriglu od piva :) Druhýho neznám, většina si prostě dokoupila elektroniku adekvátní k M800. A stejně mám dodnes pochybnosti, jak to vlastně bylo ;)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Machalik: Rekneme, ze mam vsechny dobre duvody proc spise doporucit zanovni volvo S60 nez 20let stary audi 100 ;)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MACHALIK: pleteš jabka s hruškama. Tvuj přístup je analogickej formuli1 na polní cestě. Sice máš největší brko, ale plnej potenciál z toho fakt nedostaneš
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Jo toto. No ano, basy velmi často hučí (nedoznívají, prostě hučí) kvůli špatnýmu zesilovači. Člověk jak idiot ladí cimru, ale pak vymění zesilovač a je po hučení. To se stává, typicky když se zapojí velké a náročné bedny na nějakou podměrečnou mrdku. Typickej českej chytrolín ale zatlumí místnost, páč neví, která točí. Velmi běžné.
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Často nedoznívá cimra, ale doznívá zesilovač, výměnou komponentu přestane doznívat i ta cimra.
    Je vidět, že tomu rozumíš opravdu do hloubky... :-DDD
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Rychlej hlubokej bas. S' upad :))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Ses zbláznil :))) Já vím, že máš rád Totemy, ale proč mu doporučuješ mrdku dvoupásmo se střeďákem 12 cm, když kouká po velké bedně s 15" basem? O dvě třídy jinde to rozhodně bude, to je vidět už z obrázku.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEIKSAC: Už mě nudíš. Tak si pro mě za mě buď další, kdo má mrdku v zatlumené místnosti - bůh ví, že to je dneska mezi lidma píšícíma na internet populární model. Pseudomonitory Krk nebo Tapco nebo kýho šlaka na psacím stole, mezi tím noťas a na zdech tři plata rockfonu v panelákovým pokoji 15 m2. U těch noťasů pak sedíte a vykládáte o hifi a co je důležitý a co ne.

    Takže jsi našel další číslo, který jsi dokázal změřit? Teď ne devět decibelů boule, ale nula celá sedm vteřin dozvuk. Hůůů. To je ale důležité. Co teprv kostel, ten má dozvuk několik vteřin. Katastrofa. Raději si pustit varhany či sbor ze své Aiwy doma s platama od vajíček po zdech.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Mluv pravdu a nic než pravdu :)

    DOCKINEZ: Chápu, žes okouzlen ale třeba tohle je o 2 ligy výš, když už scndhand. A hlavně máš šanci to rozehrát i slušným silnějším integráčem. Rychlej hlubokej bas, vzorně svázaný pásma, bohatý " lampový" středy a téměř elektrostat výšky takový kvality, že je zřetelně rozumět zpívaným textům. http://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reprosoustavy/totem-acoustic/forest/
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    bullshit, zadnej zesik nedozniva 0,7 vteriny
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEIKSAC: Nahrávací studia jsou výroba, nikoli konzumace. Od nich se očekává, že pustí ven rovnou desku. To s boulema v cimře nejde. Doma je to pak jedno. Směšuješ dohromady nesouvisející věci. Jasněže je doma fajn mít taky rovnou desku. Je fajn mít zatlumeno. Ale v první řadě ti ta deska musí na něčem hrát, ne na kdejaké sračce za osm tisíc korun stlučené z prken ve vypolštářované místnosti. Což je příklad tady konkrétního tvýho kolegy.

    Když ti doznívá cimra, tak ti doznívá cimra. Ano. Možná se tomu i nějak říká. Často nedoznívá cimra, ale doznívá zesilovač, výměnou komponentu přestane doznívat i ta cimra. Už proto by člověk při návrhu tlumení cimry měl mít hotovej řetězec, aby věděl, jaké problémy skutečně řešit. Ne že odladí cimru na nějakým šitu, přičemž pouze kompenzuje vrchy jednoho důly druhýho.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Jednu dobu po Praze kolovaly zvěsti, že DPA 380 SSE stačí na vše :)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MACHALIK: bohuzel se mylis ve snaze obhajit si svoje nabubrely vychodisko, touhle logikou se doberem k tomu, ze nahravaci studia nepotrebujou akustickou peci a da se ta prace delat klidne ve vytahovy sachte za predpokladu, ze mas dostatecne drahy bedny a zesik.
    MACHALIK: ono to ma i svy jmeno, one note bass, pokud ti peakuje a dlouho dozniva cimra, tak o nejaky aspon trochu presny reprodukci basu neni rec
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Řekni mu popravdě, kolik si musí připravit na zes, kerej rozehraje ty velký kotle na nějakým přijatelným kvalitativním levelu.
    SVANC
    SVANC --- ---
    HERR_FLICK: Takových, co byli přesvědčeni o markantních rozdílech ve zvuku zesíků, už bylo plno, ale jenom ušima ty rozdíly spolehlivě nepoznal nikdo. Na tohle téma existuje i nemálo úsměvných příběhů :)
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    SVANC: evidentne si nikdy neslysel dobrej zesilovac
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Na ta přirovnání se fakt vyser, děláš ze sebe vola :).

    Že aparatura v koupelně bude hrát líp než mobilní telefon v poslechovce, je očividné. Problém s tebou je ovšem v tom, že za sračky (mrdky, mršby, nově i mobilní telefony :) atd.) označuješ i přístroje, které bys ty sám nebyl schopen poznat od těch drahých jen podle poslechu. Vliv např. zesilovače na kvalitu je přesně tak velký, jak velký rozdíl je posluchač schopen poznat při přechodu z jednoho na druhý. Pokud ten rozdíl nepoznáš jen ušima, během hodin testování s možností přepínání, tak je evidentně velmi malý, pokud vůbec nějaký. Je poněkud absurdní tvrdit, že ten prvek řetězce, jehož výměnu nepoznáš ušima ani při pečlivém testování, je důležitější než ten prvek, u kterého je změna okamžitě slyšitelná. Řekl bych, že tohle kromě majitelů léčivých zesilovačů chápe snad každý :).
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Diky
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DOCKINEZ: Jo a zapojujou se takhle:



    Musíš akorát proklemovat ty svorky.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Je lepší poslouchat dobrou muziku ze špatnýho repráku než špatnou muziku z dobrýho repráku.
    Je lepší pít dobrý pivo v hnusné hospodě než hnusný pivo v pěkné hospodě.
    Je lepší jet po blbé silnici s dobrým autem než jet po dobré silnici s blbým autem.
    Je lepší šukat škaredou ženskou než pěknýho robota (nebo si honit u porna).
    Je lepší mít lepší aparát v horší místnosti než horší aparát v lepší místnosti.

    Já fakt nevím, co vede k tady tomu zbožštění tlumení. Asi ten fakt, že se to dá změřit číslem. Boule na 50 Hz o 9 decibelů. Wow. Ukažte mi ještě něco, co má vliv DEVĚT DECIBELŮ! Nic. Tak to ta boule bude asi nejdůležitější ze všeho, jiná možnost není. Opičí logika.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam