• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      POLMO
      POLMO --- ---
      TEDDYBEDDY: :D ano to dava zmysel.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      POLMO: Cudne aj paradoxne. A presto ti dobrej gramec prehraje i ten digitalni remastr znatelne lip.
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      MACHALIK: proti gustu... kdyby to bylo zadelany do nejakyho slusivyho chassis s odklapecim deklem, nerikam ani popel.
      POLMO
      POLMO --- ---
      A nie je to skoda? Taka technika zabita prehravanim analogoveho "čuda" nahraneho z digitalneho obsahu... (zakonite horsie nez digi original) ...stare anology sice mozu obsahovat to "nieco", ale tie su zase zabite dobovou nahravacou technikou :\
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Já mám nejradši Sirius III:

      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      DOCKINEZ: Vždyť je to nádhera!!
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Docky: Az se uspini tak koupis novej neasi :o)
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      DONTRAGEDY: U normálních gramofonů ti šasi končí v úrovni talíře.. Takhle to ale vypadá násobně víc audiofilsky - k dalšímu levelu chybí už jen guma k bloku motoru, co se dá prodat samostatně..
      DONTRAGEDY
      DONTRAGEDY --- ---
      DOCKINEZ: mne sa to celkom paci. Kazdy gramofon bude mat rameno s prenoskou vonku a ono tam v zasade nic ine vonku nie je - neviem si moc predstavit, co by malo byt este zakryte.


      DELLAMORTE
      DELLAMORTE --- ---
      DOCKINEZ: K tomu si pak můžeš pořídit speciální HI-FI zařízení, který ti to ochrání před prachem! (Obdelnikový jsem nenašelú :)
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      TEDDYBEDDY: tomu rozumim. Ale uznej, ze tohle, ac to treba hraje spickove, ma z podstaty konstrukce (zadnej kryt proti prachu, spousta obtizne cistitelnych mist) slusne nakroceno k tomu, aby, az se to postupne zasere prachem, to hralo cim dal hur.

      A protoze si nemyslim, ze by takova vec jeste zadnyho vyrobce nenapadla, se ptam viz nize.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Tak amigos nevim teda. Jeden hifik si vybira podle velikosti, druhej podle ohavnosti, treti podle ceny, atd. Prozradim vam tedy kuci jedno z tajemstvi hlubsi nez hlubina sama. Vybirejte podle toho, jak to hraje, pac vovovo tom to cely hifi je :)
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      Top class to klidne muze byt, ale ohavne je to az beda. Nebo se u techto veci jaksi predem pocita s tim, ze si uzivatel chassis necha zabudovat do nejaky slusivy bedny?
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      http://www.audiofidelity.com.au/portfolio/brinkmann/#
      Brinkmann Bardo- direct magnetic drive. Hraje velice slusne. Top class imo.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Nebuď zas hysterickej. A mým cílem je mít doma továrnu na čokoládu :o)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      TEDDYBEDDY: Netřeba doma provozovat koncertní hlasitost ani reprodukovat PA. Třeba mít kvalitní zvuk bez omezení v plné frekvenční šíři a dynamice a reálné velikosti. To poskytnou velké bedny, které navíc samozřejmě jsou konstruované do běžných prostor, nejsou to ozvučovací aparáty, jak si majitelé ptačích budek myslí. Kvalita basů přichází s velikostí měniče, ne s jeho výchylkou. S tou roste zkreslení. Jsem závislej na nezkreslených basech, to je pravda. Poslouchat, jak se dvoupásmo s objemem 30 l trápí, je hrozný, hraje to jak věž od Aiwy, ať to stojí cokoli. Nenaděláš nic.

      Grande Utopia je bedna do normálního bytu a hraje líp než malé mrdky. Cílem je mít doma nějaké ty Grande Utopie, ať už těm svým ta která značka říká jakkoli.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      DEIKSAC: Srry, nauč se číst. Reprodukovat zvuk PA reproduktoru je právě Machalíkův koncept.
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      TEDDYBEDDY: porovnavas nesmysly, PA aparat svoji velikosti plni uplne jiny zadani. Plus koncertni hlasitosti myslis zvuk velkyho PAcka? Takze pak budem doma reprodukovat zvuk reproduktoru?
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Hele amigo, kdys před lety jsem ti tady jasně napsal, že jediná možnost, jak si užít koncertní hlasitosti je jít na koncert. Pokusy přiblížit se velikostí a charakterem PA aparátům v průměrných domácích podmínkách jsou hodně, hodně kontraproduktivní.
      Analogicky, když jseš fanda do F1 zajedeš si na závody. Když si ale doma postavíš autodráhu nebudeš mi doufám tvrdit, že nejlepší je ta s autíčky ve velikosti originálních monopostů, že jo.

      Jseš prostě jen závislej na témbru/ zkreslení velkejch plácaček nebo možná tvý uši neberou basy bez toho tlaku, nevím. O velikosti basovejch repro ale objektivně hifi nejni, na to vem jed ;)

      Podle stejné logiky: Která sluchátka jsou podle tebe víc hifi? :o)

      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      TEDDYBEDDY: Ano, a oproti treba ReQuestu nebo pojdme rovnou k dnesnimu Summitu _jeste niz_ :) U Loganu od Statementu probiha devoluce. Quest je horsi nez Monolith, ReQuest nez Quest, Prodigy nez RQ, Summit je absolutni sracka. Mimochodem ti neverim ani vterinu, zes kdy vlastnil B&W Matrix 800, jak jsi mi kdysi kukal do posty; kdyby to tak bylo, tak nevykladas tyhlety hovadiny autenticky pro nezkuseny majitele malejch verglu. Nejakej Lab nebo Kraut nebo kyho certa prodavac z Prahy te uvrtal do Totemu a toho pisen ted kazes, tot vse.

      Vsichni vyrobci na svem vrcholu maji ty velke bedny s velkymi basaky (krome Totemu, ktery jako mnoho dalsich znacek bez ambici patrit mezi svetovou spicku nelze brat vazne). JM Lab, B&W, Backes Muller, Wilson, Avalon, Rockport, Von Schweikert, Verity, ted znovu i Dynaudio, Genesis, JBL, Kharma, Elac... I could go on. Jiste je tady par firem, ktery skladaji ty rady malejch basacku - Triangle, Vivid (ty jsou dobry nahore), Dali, ted uz Quadral, Gryphon - a vsem to bez vyjimky hraje blbe (bavime se o topmodelech, tech dvoumetrovejch stopadesatikilovejch, od kterejch se odvozuje vsechno ostatni). Cili opak je pravdou: vsichni slusni vyrobci logicky pouzivaji velke basaky, pac to jinak nejde. Predstava kosmickeho osmipalce z ponorky s vytlakem dvanacti az patnactipalce je dobra tak pro nepoucene ctenare casopisu, kteri se dostali az tak daleko, ze vi, ze "lehky = rychly" a proto lehkej basak ma rychly basy.
      Akorat ze to jsou stredy.

      Nic, neni ti pomoci. Malobednar bez zkusenosti. Nezoufej. Netreba nikoho presvedcit. My vsichni ostatni uz jsme doma par takovejch Totemu uz meli a mame to za sebou.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam