• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Čemu nerozumíš na větě: "všechna zkreslení jsou na velmi nízké úrovni hluboko pod slyšitelnou hranicí."? Copak lze ještě zlepšit něco, co se uchu jeví jako dokonalé? :)

    A jen tak mimochodem - bylo experimentálně prokázáno, že rozdíl v nepatrném zkreslení, který byl celkem spolehlivě poznatelný ve slepém testu s přímým přepínáním, nebyl identifikován skupinou hifistů, z nichž každý měl daný přístroj na poslech dlouhodobě doma.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SVANC: Inu, i starý Šroll nějak zkresloval, jistě i ten nový stále zkresluje. To zesilovače dělají. Ale oba zkreslují pro mé ucho míň než cokoli jiného, co jsem slyšel (neznám však propírané Soulution). A o to jde: mít doma to nejlepší.

    Nakonec jediné, co má opravdu vypovídající hodnotu, je mít dané zařízení dlouhodobě doma a ohmatat si ho ve všech směrech i žánrech. A právě toho se Svancové bojí jako čert kříže.

    Už jsi mimochodem pochopil, že i přístroj s 0,0001 % THD může hrát roli v řetězci, nebo sis to ještě pořád nepřiznal?
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: Btw bylo by fajn, kdybys ty své bludy neopíral o něco, co si sám vyfabuluješ (Pány jako Svanc a další, kteří ustrnuli v 80. letech a zvuk zesilovače charakterizují jedním číslem s názvem "zkreslení").
    SVANC
    SVANC --- ---
    MACHALIK: "Cílem bylo vyvinout takovou technologii, která potlačí všechna slyšitelná zkreslení a maximálně podpoří pozitivní účinky hudby. Tento cíl se podařilo splnit. ... Graf ukazuje, že i při takto vysokém přetížení na vysoké frekvenci jsou všechna zkreslení na velmi nízké úrovni hluboko pod slyšitelnou hranicí."
    Tohle psal Sroll o tom původním zesilovači. Jak je tedy možné dále zlepšit zesilovač, který - jak z popisu autora vyplývá - je pro lidské ucho dokonalý???
    Nebude to spíš tím, že každý nový prací prášek zaručí prádlo ještě bělejší? A Sroll holt nevyrábí prací prášky, ale zesilovače, víc bych za tím nehledal... :)

    Nakonec jediné, co má opravdu vypovídající hodnotu, je test pouze ušima za kontrolovaných podmínek. Ale právě toho se machalíci bojí jako čert kříže...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Na Slovanetu se odtajnily nějaké informace o novém prototypu zesilovače Šroll. Koho to zajímá, celé vlákno zde:

    hifi.slovanet.sk :: Zobraziť tému - Šroll
    http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.php?t=20279&postdays=0&postorder=asc&start=0

    Proč to sem píšu je, že Luděk Šroll v tomto příspěvku vysvětluje, proč dobrá měření THD a IMD nemusí vůbec nic znamenat pro zvukové vlastnosti zesilovačů, od čehož se odvíjí další debata. Pány jako Svanc a další, kteří ustrnuli v 80. letech a zvuk zesilovače charakterizují jedním číslem s názvem "zkreslení", by toto mohlo zajímat, mohli by se i zapojit a mohli by se i (!) něco dozvědět. Zároveň je to snad poprvé po šesti letech, co Luděk něco píše na internet, nota bene odpovídá na otázky publika. Co vím, hodlá brzy zveřejnit i měření svého nového konce, ale to předjímám.
    Anyway, koho to zajímá, toto vlákno možná bude chvilku žít.

    A mimochodem, nový Šroll hraje fantasticky. Až mě sere, že mám ten starý.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Nepolevuji v dobročinné osvětě bratře. Závislost na akustickém zkreslení velkých korpusů repronábytku může mít pro postiženého fatální následky ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Právě se prodalo SCD-1 za 50:

    Sony SCD-1 SACD/CD Player 0027242556591 | eBay
    http://www.ebay.de/itm/321644788050?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

    A jde další:

    Sony SCD-1 SACD/CD Player 0027242556591 | eBay
    http://www.ebay.de/itm/111578054913?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DOCKINEZ: Možná všichni kupujou ty ATC :))
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hm, ted zas revox symbol B Mk I za 29 tyček... koukam, ze se s nabidkama roztrhnul pytel :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Někdy si říkám, že máš asi nejdrsnější humor ze všech lidí, co znám :))) A možná mobil by byl ještě lepší než ty ptačí ATC, ne? :))
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DOCKINEZ: Dobrá bedna, rozhodně lepší volba než ty skyline. Ale ten kocept z 90´ je za imo tyhle prachy dnes neudržitelnej.
    Třeba tohle http://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reprosoustavy/atc/30183-scm-12/ si s nima dnes vytře zadek v každým ohledu za 1/2 ceny nemluvě o potřebě x násobně silnějšího & stabilnějšího zesu.
    PS. To je zpráva pro milovníky kvalitního zvuku, ne pro sběratele starýho velkýho nábytku- bych předešel nadbytečnýmu flejmu :o)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    PELDA: co jsem projizel inzeraty a ebay, tak 1200 ojro je spis lepsi cena.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Bych rek, ze jo. Kdyz budes dlouho cekat a hledat, tak je na eBay v Nemecku sezenes za 900 EUR, ale pak si pro ne pojedes, stravis tim vikend, promrdas na benelech... Za me velmi fer cena. Ja je prodavaval okolo 35 taky.
    PELDA
    PELDA --- ---
    DOCKINEZ:
    MACHALIK:

    a tohle je i dobra cena. nebo ne?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DOCKINEZ: Podle mě skutečně jedny z nejlepších prostorově úspornejch beden za málo peněz.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Hmpf, diky. Tak mam asi vyhledove vybrano, co ceho casem pujdu. Prubezne budu sledovat ceny a driv nebo pozdejs neodolam. Juch!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DOCKINEZ: Pohledej moje příspěvky na tyhle, mám jich tu víc než dost. Moc dobrý. Moc!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam