• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      SVANC: motional feedback používal philips u svejch beden už v sedmdesátkách a hrálo to fér (hledej phlips mfb). dsp a třeba klippelovy analýzy chování repro celou věc posouvaj dál
      LOPIK: jenže eq funguje jen ve frekvenční rovině, zatimco problemy mistnosti jsou v casovy, takze maximalne muzes vyrezat nejproblematictejsi frekvence. Puristovi stačí, že má dokonalej zesilovač
      SVANC
      SVANC --- ---
      LOPIK: Audyssey určitě není špatná věc, minimálně některé nedostatky akusticky nevyřešeného prostoru asi umí alespoň trochu potlačit, nicméně méně kompromisní a vlastně ani ne extrémně nákladnou cestou jsou akustické úpravy.
      Pokud jde o cenu toho systému s akcelerometrem a zpětnou vazbou, tak ani netuším, kolik za to chtějí, ale levné to určitě nebude. Nicméně pokud by se tenhle systém více rozšířil, tak obecně nejsou zásadní důvody, proč by to muselo znamenat drastické navýšení ceny. I když víme, jak to mnohdy v hi-endu chodí... :)
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      SVANC: Pro high-end, kde jsou lidi co jsou víc než ochotný tohle zaplatit, to může být cesta..
      U segmentu pro smrtelníky, mě teď co jsem pořídil receiver, celkem překvapilo, jak aspoň na papíře funguje dobře Audyssey nebo podobný systémy - zkalibrovaným mikrofonem si to změří akustický vlastnosti prostoru a samotných beden a podle výsledku to kromě jinýho upraví i křivku multiband ekvalizéru (a ten má být ještě schopný pracovat v dynamickým režimu). Puristům z tohodle asi vstávaj chlupy na zádech, protože to co z toho pak leze nemusí mít s původním signálem moc společnýho, ale zase to stojí prd - jen si koupí licenci a daj tam dostatečně výkonej procesor a trochu paměti..
      SVANC
      SVANC --- ---
      DEIKSAC: Výsledky měření jsou docela působivé... http://www.servobass.com/Project-XF18.html
      Použít zpětnou vazbu i pro reproduktory je imho dobrá cesta, jak něco v hifi opravdu slyšitelně zlepšit. Btw galvanometry pro laserové aplikace, které také pracují na elektromagnetickém principu, by byly bez zpětné vazby prakticky nepoužitelné.
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      "Have you noticed how talk of loudspeaker distortion is completely frowned upon or discouraged when it comes to loudspeakers but is totally accepted when it comes to amplifiers and other source equipment. In fact manufacturers of speakers go to great lengths to omit this information in their specfications. Why ? Considering that loudspeaker distortion is orders of magnitude greater than the worst amplifiers it is puzzling why this aspect of speaker design is glossed over. The simple answer is that loudspeaker designers cannot do much about it so it's easier from a marketing perspective to completely ignore it and hope that the consumer doesn't look to closely into it either. And since nearly all loudspeakers share the same weaknesses then it becomes an unwritten rule to not talk about it or make excuses as to why it is not important."

      ServoBass - High definition bass reproduction
      http://www.servobass.com/Solutions.html
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      MARO: Podle návodu to Onkyo do zone out pustí opravdu jen analogový vstupy..
      PELDA
      PELDA --- ---
      MARO: imho tahle diskuze patri do lowendu

      ale to co rikas je mozny. asi zalezi jak na kterym receiveru, ale mel jsem doma nejakou levnou yamahu a ta taky neumela pustit do PRE OUT zvuk z HDMI.
      HONCKA
      HONCKA --- ---
      MARO: onkyo nemam, ale logicky zapojis aktivky do zone2 a na celnim panelu mas cudlik, kterej kdyz sepnes, tak ti to bude hrat s tech aktivek
      MARO
      MARO --- ---
      LOPIK: ještě ohledně Zone 2 než receiver s tímto výstupem koupím..dočetl jsem se, že do tohoto výstupu nejdou pustit určité vstupy typu HDMI apod. Co je na tom pravdy a logiky?
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      MARO: Zone 2/ Line Out
      MARO
      MARO --- ---
      HONCKA: moc z toho nejsem moudrý, kdy se podle tebe má zapojit aktivní repro? do výstupu "zone 2" ? v manuálu k tomuto modelu moc zmínky ohledně "zone 2" není



      HONCKA
      HONCKA --- ---
      MARO: napr tohle onkyo to ma
      Onkyo TX-NR535, černá TX-NR535B | CZC.cz
      http://www.czc.cz/onkyo-tx-nr535-cerna/153670/produkt
      MARO
      MARO --- ---
      LOPIK: to už mi je teď jasné.. existuje ale nějaká varianta s nezesíleným výstupem?
      Já jsem opravdu receivery ani media centra nikdy neřešil. Omlouvám se za primitivní dotazy..rád si nechám poradit
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      MARO: Do tohodle to nezapojíš vůbec, jedině přes sluchátka..
      MARO
      MARO --- ---
      LOPIK: zcela upřímně jsem uvažoval o Denon AVR-X1000 ( http://www.czc.cz/denon-avr-x1000-cerna/161272/produkt ) kde bych právě zapojil studiové monitory, TV, playstation, a také by rodina využila "pouštění hudby"z telefonu přes airplay..
      Na co jsem narazil, je právě spojení oněch aktivních studiovek.
      V media centrech se nevyznám vůbec, pokud víte, můžete prosím dát nástřel zařízení které by mi mohlo splňovat výše popisované?
      Mám v plánu mít ty studiovky zapojené dočasně na cca dva roky, poté by se pořídil 5.1 (ale není nutností mít nyní již receiver pro těch 5.1, jde jen o zapojení aktivních stereo)
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      MARO: Tím že zapojíš aktivní bedny ale celej smysl receiveru obejdeš - stačí ti pak v podstatě přepínač signálu pokud jde o stereo. Jestli chceš řešit 5.1 a jde ti o Audyssey nebo nějaký dekodéry, pak je to těžší, zase budeš zbytečně platit za tu zesilovací část, kterou nevyužiješ. XLR receivery nemaj, jacky a cinche má pak zase všechno..
      MARO
      MARO --- ---
      LOPIK: no nevím, media centrum a jeho zvuková kvalita..
      Navíc pochybuji, že media centrum bude mít výstup TRS nebo XLR nebo RCA.
      Připojení NAS je jen kvůli filmům, neříkám tím, že na tom nechci poslouchat audio ve FLAC apod. Nechci zvukovou kvalitu studiovek degradovat víc než zvukem alespoň AV receiveru ve cenové relaci 10-15k.

      Ale jak říkám s možnostmi AV receiveru a jeho výstupů pro propojení aktivních beden nemám zkušenost.
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      MARO: Snad každej receiver bude mít nějaký nezesílený PRE AUT, do toho to můžeš píchnout - hlavně to nedávej do výstupu na bedny, ale nevím jestli se ti to vůbec pustí, když do toho na výstup vůbec nic nezapojíš..
      Víc by se ti asi hodilo nějaký media centrum resp. počítač, pokud ti jde o nějaký bluetoothy a NAS uložiště..
      MARO
      MARO --- ---
      Zdravím profíci. Jinde jsem odpovědi nedostal, zkusím u zasvěcených domácí audio technice:
      Mám doma starší, leč kvalitní studiové monitory (s middle vyzařováním), které již nemají ve studiu po upgradu využití, použít v místnosti s televizí pro 'běžný poslech".
      Řeším ale otázku, můžu připojit do AV receiveru, který na svých kanálech má zesilovače ještě aktivní repro, které mají také v sobě zesilovač? Momentálně nemám AV receiver, takže neotestuji a ani bych nechtěl nic hned odpálit.
      Nebo se to dá řešit i jinak?
      Jde o to, že použití AV receiveru bude pro propojení TV, studiovek, NAS úložiště, bluettoth zařízení, apod.
      AV receiver mám v plánu kupovat v nižší cenové hladině 10-15tis pro takto základní použití.
      Díky moc za rady.
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      Why CDs May Actually Sound Better Than Vinyl - Los Angeles | Los Angeles News and Events | LA Weekly
      http://www.laweekly.com/music/why-cds-may-actually-sound-better-than-vinyl-5352162
      MATT
      MATT --- ---
      TEDDYBEDDY: bych si pripadal jak v labce ;)
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam