• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TEDDYBEDDY: výkon kabelů, to je slušnej překlad
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    A další klasika vedle WBT- Eichmann Bullet Plug.


    "Některé starší již neaktuální kabely nebo které byly nahrazeny novějšími modely, vstoupí do svého druhého života a nabídnou kvalitní zvuk, jaký byste nečekali!" Hi-Fi & Records - Německo

    "V 100 procentech případů s Bullet Plug zní vše čistěji, se zvýšenou stabilitou a plnějším a trojrozměrným zvukem ." HiFi & Music - Švédsko

    "Bullet Plug okamžitě skokem pozvednou výkon stávajících kabelů výhody jsou obrovské, obrovské!" Hi-Fi Plus - UK
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MATT: Hlavně až si pořídíš pořádný hifi ;)
    SVANC
    SVANC --- ---
    MATT: Škoda jen, že na opravdu nekompromisní kabely tyhle konektory nejdou použít.
    MATT
    MATT --- ---
    TEDDYBEDDY: až budu poslouchat muziku na 1 GHz, tak si určitě pořídim ;))
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Dobrá zpráva pro audiofily- už nikdy nepřijdete o jemné detaily!
    Zcela nová hybridní technologie konektorů, ultra-silný high tech plast místo kovu. Výsledkem je výrazné zlepšení elektrických vlastností. Kombinace mědi / stříbra, obsah kovu je nyní snížen o cca. 90% to je přenos signálu konektorů WBT nextgen ™ extrémně rychlý tedy zvukově ještě autentičtější. Ultimátní vodivost, žádné vířivé proudy, žádné nežádoucí zkreslení.

    Product: nextgen™ RCA socket - WBT-0210 Cu Ms
    http://www.wbt.de/english/products/a/Detailansicht/Artikel/nextgenTM-cinchbuchse-topline-2.html
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    SVANC: motional feedback používal philips u svejch beden už v sedmdesátkách a hrálo to fér (hledej phlips mfb). dsp a třeba klippelovy analýzy chování repro celou věc posouvaj dál
    LOPIK: jenže eq funguje jen ve frekvenční rovině, zatimco problemy mistnosti jsou v casovy, takze maximalne muzes vyrezat nejproblematictejsi frekvence. Puristovi stačí, že má dokonalej zesilovač
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Zpětnovazební serva se minimálně na basáky používaly už v 80. letech na korekci zkreslení, mají to komplet všechny velký Inifinity.
    SVANC
    SVANC --- ---
    LOPIK: Audyssey určitě není špatná věc, minimálně některé nedostatky akusticky nevyřešeného prostoru asi umí alespoň trochu potlačit, nicméně méně kompromisní a vlastně ani ne extrémně nákladnou cestou jsou akustické úpravy.
    Pokud jde o cenu toho systému s akcelerometrem a zpětnou vazbou, tak ani netuším, kolik za to chtějí, ale levné to určitě nebude. Nicméně pokud by se tenhle systém více rozšířil, tak obecně nejsou zásadní důvody, proč by to muselo znamenat drastické navýšení ceny. I když víme, jak to mnohdy v hi-endu chodí... :)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    SVANC: Pro high-end, kde jsou lidi co jsou víc než ochotný tohle zaplatit, to může být cesta..
    U segmentu pro smrtelníky, mě teď co jsem pořídil receiver, celkem překvapilo, jak aspoň na papíře funguje dobře Audyssey nebo podobný systémy - zkalibrovaným mikrofonem si to změří akustický vlastnosti prostoru a samotných beden a podle výsledku to kromě jinýho upraví i křivku multiband ekvalizéru (a ten má být ještě schopný pracovat v dynamickým režimu). Puristům z tohodle asi vstávaj chlupy na zádech, protože to co z toho pak leze nemusí mít s původním signálem moc společnýho, ale zase to stojí prd - jen si koupí licenci a daj tam dostatečně výkonej procesor a trochu paměti..
    SVANC
    SVANC --- ---
    DEIKSAC: Výsledky měření jsou docela působivé... http://www.servobass.com/Project-XF18.html
    Použít zpětnou vazbu i pro reproduktory je imho dobrá cesta, jak něco v hifi opravdu slyšitelně zlepšit. Btw galvanometry pro laserové aplikace, které také pracují na elektromagnetickém principu, by byly bez zpětné vazby prakticky nepoužitelné.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    "Have you noticed how talk of loudspeaker distortion is completely frowned upon or discouraged when it comes to loudspeakers but is totally accepted when it comes to amplifiers and other source equipment. In fact manufacturers of speakers go to great lengths to omit this information in their specfications. Why ? Considering that loudspeaker distortion is orders of magnitude greater than the worst amplifiers it is puzzling why this aspect of speaker design is glossed over. The simple answer is that loudspeaker designers cannot do much about it so it's easier from a marketing perspective to completely ignore it and hope that the consumer doesn't look to closely into it either. And since nearly all loudspeakers share the same weaknesses then it becomes an unwritten rule to not talk about it or make excuses as to why it is not important."

    ServoBass - High definition bass reproduction
    http://www.servobass.com/Solutions.html
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MARO: Podle návodu to Onkyo do zone out pustí opravdu jen analogový vstupy..
    PELDA
    PELDA --- ---
    MARO: imho tahle diskuze patri do lowendu

    ale to co rikas je mozny. asi zalezi jak na kterym receiveru, ale mel jsem doma nejakou levnou yamahu a ta taky neumela pustit do PRE OUT zvuk z HDMI.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MARO: onkyo nemam, ale logicky zapojis aktivky do zone2 a na celnim panelu mas cudlik, kterej kdyz sepnes, tak ti to bude hrat s tech aktivek
    MARO
    MARO --- ---
    LOPIK: ještě ohledně Zone 2 než receiver s tímto výstupem koupím..dočetl jsem se, že do tohoto výstupu nejdou pustit určité vstupy typu HDMI apod. Co je na tom pravdy a logiky?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MARO: Zone 2/ Line Out
    MARO
    MARO --- ---
    HONCKA: moc z toho nejsem moudrý, kdy se podle tebe má zapojit aktivní repro? do výstupu "zone 2" ? v manuálu k tomuto modelu moc zmínky ohledně "zone 2" není



    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MARO: napr tohle onkyo to ma
    Onkyo TX-NR535, černá TX-NR535B | CZC.cz
    http://www.czc.cz/onkyo-tx-nr535-cerna/153670/produkt
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam