Tak jsem se byl podívat asi na poslední hodinu a půl na high endu rovnou z vlaku cestou ze Šalingradu.
Dorint je fakt bizarně hnusnej hotel, ale jinak je to prostředí dost podobný Corynthii. Přijde mi, že větší množství vystavujících řeší akustiku, a to je super, ale o to víc je pak slyšet ten kontrast když se na to někdo vysere. Třeba člověk co tam předvádí Focaly Scala v2 Utopia se na to vysral, a k tomu pouštěl fakt příšernu hudbu (nahrávkou, kvalitou zvuku) - když jsme ho požádali, pustil nám nějakého Beethovena, a tam jsem pochopil že bedny fakt budou dobrý (vím jak tu machalik bere grande utopie jako zlatý standard), ale ta místnost byla furt průser a bylo to znát.
Jinak jestli tu někdo půjde, tak doporučuju poslechnout si v místnosti Acoustique Quality tyhle bedny (tuším že je to tenhle model, možná dokonce ten levnější):
http://www.aq.cz/obchod/sloupove-reprosoustavy-333/triangle-esprit-antal-ez-2271/
protože jakkoliv z absolutního hlediska samozřejmě nepatřily k tomu nejlepšímu, hodně mě překvapilo jak za tu cenu hrály dobře. Na rozdíl od Vivid Audio ve vedlejší místnosti za cenu asi desetinásobnou.
Zatím asi nejlepší co jsem slyšel byly bedny Raidho Acoustic, úplně nerozumím tomu, jak můžou se dvěma pětipalcovými woofery hrát takhle hluboko, ale hrají, a jejich páskové výškáče mají taky naprosto přírozený zvuk. K tomu samozřejmě akusticky pořešená místnost. Nicméně prošel jsem toho sotva třetinu.