• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      DOCKINEZ: Zkus pro tu prdel ještě nějaký další kabely, ne nutně tlustý jak od míchačky, ale třeba s úplně jinou geometrií, ideálně třeba drahej, Nordost nebo tak.
      SVANC
      SVANC --- ---
      DOCKINEZ: Tak to ano :).
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      SVANC: puvodni draty mely tak 2x 6 metru, byla to takova rekneme trochu odolnejsi dvoulinka, ale vic jak 1 mm2 bych prurez netipoval.

      Vykon tezko rict, powermix ma 2x 350 W, ale na plnej vykon ho samozrejme nerostujem. Spis si dneska zmerim, kolik ohmu mel ten predchozi tenkej kabl, ono se taky mohlo hrave stat, ze zes jel misto do osmi treba do 24 ohmu.
      SVANC
      SVANC --- ---
      DOCKINEZ: Jaký výkon jste přenášeli, jaký průřez a délku měl ten původní drát?
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      TEDDYBEDDY: gramec nekdy pristi mesic.

      btw taky mam zazitek - ve zkusebne jsme meli bedny k powermixu pripojeny normalnim kabelem. Hralo to. Ale pak se naskytla moznost vyhodne koupit reprokabely tlusty jak snura k michacce, tak jsem do nich sel. Ten rozdil je neuveritelnej, ve zkusebne jsme na to cumeli jak cernoch na letadlo. Najednou neni potreba kupovat samostatnej sub :)
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      DOCKINEZ: Jen pro info. Ulomil jsem tag na drátku k přenosce, tak jsem ramínko z gruntu předrátoval speciálem Cardas 4x33awg a hodil to na subpanýlek s wbt nextgenama rca, proletoval střibrnou pájkou. Investice cca 2k. Cywe pecka, zvukově větší abgrejd než přenoska za 30k. Zodpovědně tvrdím, že takhle to už nedává žádnej digitál ani TEAC esoteric. Pastnul bych foto, ale tady pro joudimíry nemá smysl.
      PS. už máš gramec?
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Jsem netušil, že tohle ještě někdo nezná. Takovej konstrukcí je víc.

      Tady jsou obrázky ze stavby: http://www.royaldevice.com/useless.htm
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      TEDDYBEDDY: výkon kabelů, to je slušnej překlad
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      A další klasika vedle WBT- Eichmann Bullet Plug.


      "Některé starší již neaktuální kabely nebo které byly nahrazeny novějšími modely, vstoupí do svého druhého života a nabídnou kvalitní zvuk, jaký byste nečekali!" Hi-Fi & Records - Německo

      "V 100 procentech případů s Bullet Plug zní vše čistěji, se zvýšenou stabilitou a plnějším a trojrozměrným zvukem ." HiFi & Music - Švédsko

      "Bullet Plug okamžitě skokem pozvednou výkon stávajících kabelů výhody jsou obrovské, obrovské!" Hi-Fi Plus - UK
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MATT: Hlavně až si pořídíš pořádný hifi ;)
      SVANC
      SVANC --- ---
      MATT: Škoda jen, že na opravdu nekompromisní kabely tyhle konektory nejdou použít.
      MATT
      MATT --- ---
      TEDDYBEDDY: až budu poslouchat muziku na 1 GHz, tak si určitě pořídim ;))
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Dobrá zpráva pro audiofily- už nikdy nepřijdete o jemné detaily!
      Zcela nová hybridní technologie konektorů, ultra-silný high tech plast místo kovu. Výsledkem je výrazné zlepšení elektrických vlastností. Kombinace mědi / stříbra, obsah kovu je nyní snížen o cca. 90% to je přenos signálu konektorů WBT nextgen ™ extrémně rychlý tedy zvukově ještě autentičtější. Ultimátní vodivost, žádné vířivé proudy, žádné nežádoucí zkreslení.

      Product: nextgen™ RCA socket - WBT-0210 Cu Ms
      http://www.wbt.de/english/products/a/Detailansicht/Artikel/nextgenTM-cinchbuchse-topline-2.html
      DEIKSAC
      DEIKSAC --- ---
      SVANC: motional feedback používal philips u svejch beden už v sedmdesátkách a hrálo to fér (hledej phlips mfb). dsp a třeba klippelovy analýzy chování repro celou věc posouvaj dál
      LOPIK: jenže eq funguje jen ve frekvenční rovině, zatimco problemy mistnosti jsou v casovy, takze maximalne muzes vyrezat nejproblematictejsi frekvence. Puristovi stačí, že má dokonalej zesilovač
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Zpětnovazební serva se minimálně na basáky používaly už v 80. letech na korekci zkreslení, mají to komplet všechny velký Inifinity.
      SVANC
      SVANC --- ---
      LOPIK: Audyssey určitě není špatná věc, minimálně některé nedostatky akusticky nevyřešeného prostoru asi umí alespoň trochu potlačit, nicméně méně kompromisní a vlastně ani ne extrémně nákladnou cestou jsou akustické úpravy.
      Pokud jde o cenu toho systému s akcelerometrem a zpětnou vazbou, tak ani netuším, kolik za to chtějí, ale levné to určitě nebude. Nicméně pokud by se tenhle systém více rozšířil, tak obecně nejsou zásadní důvody, proč by to muselo znamenat drastické navýšení ceny. I když víme, jak to mnohdy v hi-endu chodí... :)
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      SVANC: Pro high-end, kde jsou lidi co jsou víc než ochotný tohle zaplatit, to může být cesta..
      U segmentu pro smrtelníky, mě teď co jsem pořídil receiver, celkem překvapilo, jak aspoň na papíře funguje dobře Audyssey nebo podobný systémy - zkalibrovaným mikrofonem si to změří akustický vlastnosti prostoru a samotných beden a podle výsledku to kromě jinýho upraví i křivku multiband ekvalizéru (a ten má být ještě schopný pracovat v dynamickým režimu). Puristům z tohodle asi vstávaj chlupy na zádech, protože to co z toho pak leze nemusí mít s původním signálem moc společnýho, ale zase to stojí prd - jen si koupí licenci a daj tam dostatečně výkonej procesor a trochu paměti..
      SVANC
      SVANC --- ---
      DEIKSAC: Výsledky měření jsou docela působivé... http://www.servobass.com/Project-XF18.html
      Použít zpětnou vazbu i pro reproduktory je imho dobrá cesta, jak něco v hifi opravdu slyšitelně zlepšit. Btw galvanometry pro laserové aplikace, které také pracují na elektromagnetickém principu, by byly bez zpětné vazby prakticky nepoužitelné.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam