• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    k tomu Denonu, na ty žánry které píšete bych doporučil buď na "analýzu zvuku" Dynaudia řady DM (děkají se k nim i stojánky k PC - bedničky v předu zvednou k uším posluchačovým.
    Dynaudio DM 2/6
    http://www.hifipartner.cz/virtuemart/dynaudio-dm-2-6-detail
    Dynaudio SF 1
    http://www.hifipartner.cz/virtuemart/dynaudio-sf1-detail

    Na odpočinkový poslech potom Xavian Bonbonus, ty když se nakrmí silou a signálem, předvedou nečekané..
    Xavian Bonbonus
    http://www.hifipartner.cz/virtuemart/xavian-bonbonus-detail
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    Ahoj, zachtělo se mně reprobedýnek k PC. Jelikož to bude postupná cesta, tak mám nyní nevyužitý zesilovač Denon PMA-1055 do kterého bych zatím připojil PCstereo výstup a k PC bych chtěl nějaké malé reprobedničky. Koukal jsem do PC beden od renomovaných PC výrobců a nevybral jsem si a tak jsem si řekl, že bych k tomu zesilovači a bedýnkám potom dokoupil DA převodník a hnal to z PC digitálně přes DA převodník. Původně na tom Denonu mám hrané Canton Karat 920DC a CD Denon DCD-725 nejnižší model s AlphaProcessingem , který bych chtěl kvůli muzice co mám ještě na CD zachovat a tedy bedýnky využívat i pro malopokojové hraní. V principu jsem si vydestiloval tyto poznatky. Bedýnky to musejí být spíše malé či menší, měli by zvládat aspoň 75W, zesilovač není nejhorší, sice žádnej hiend, ale na to moje domácí poslouchání. Reprobedýnky by měli mít bassreflex. Poslouchám spíše akustickou muziku, jazz sem tam hip hop a rap, ale ty spíše okrajově. Do výběru jsem si prozatím zařadil podle pořadí toto odkazy jen orientační : Monitor audio RZ1 http://www.monitor-audio.cz/MR-1-c1_1_2.htm Cambridge audio SX50 http://www.hifimarket.cz/cambridge-audio-sx50-p3600 Cambridge audio S20 http://www.hifimarket.cz/cambridge-audio-s20-sirocco-p393 Pioneer S-CN301 http://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/reprososutavy-regalove/1163-pioneer-s-cn301-lr.html Nároky mám běžné, nic extra za takovéhle peníze nečekám, ale to co mám u PC plasto-masto z před deseti let chci předčit alespoň o dva řády. ANO zatím pojedu jen zabručeně z PC než si ověřím bedny na CD přehrávači a budou-li vyhovovat, tak přidám ten DA převodník. Co by jste mi k tomu řekli, doporučili, navrhli? Děkuju...
    GERLAT
    GERLAT --- ---
    Ahoj doporučte mně někdo cd / dvd přehrávač.
    Budu to mít společně s Rotlem R 06, a AQ KENTAUR 655.
    Nejsem si jist zda pořizovat čistě CD přehrávač nebo kombinaci s DVD něco do 20k.
    Přemýšlím o PIONEER BDP-LX58 nebo čistě cd Rotel RCD-12 ?
    dík
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Já to chápu kluci, je to hezkej gramec a i hraje ;)
    DIOM
    DIOM --- ---
    TEDDYBEDDY: jak píše LOPIK tohle určitě není nejlepší gramofon, ani zdaleka, ale je to prostě zlatý legendární Technics

    DEIKSAC: to je klidně možný, neznám podrobnosti..nikdy mne takové luxusní zboží nezajímalo a vlastně se mi ani nelíbí :)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    DIOM: ltd je verze k 25 letum uvedeni gramce a je to defakto mk3, gld je prevleceny m5g
    TEDDYBEDDY: kazdopadne neni zas az takovej problem dat stock raminko ven a dat tam neco solidnejsiho, prace je to asi na dvaccet minut
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DIOM: Vypadá hezky o tom žádná, ale u těch zlatých 1200/1210 mám pocit, že s tím trochu lakovali - jednu sezónu jsou limited jen pro vítěze DMC, další půlrok takový, pak zas makový a už jsem slyšel o X kusech i v ČR.. Ale rozumím - má to svý kupce, tam proč jim nevyjít vstříc, když chtěj mermomocí něco extra.


    TEDDYBEDDY: HiFi reputaci nemají, ale je to DJská ikona a navíc nezničitelná věc - málo výrobků je takových.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    No tydle dj Technicsy jsou zvukově v hifi přinejlepším entry level. Zvukově to lehce pohřbí i Rega rp1 za osmičku. Koncepčně je to vintage asi optimalizovaný ještě na na Shure v dobách svý největší slávy. Pochybuju že to rameno je schopný slyšitelně nasnímat rozdíly mezi Dynavectorem a Gradem např.
    Technics SL 1200 Limited Gold Turntable with Box No 1 GE5KA04495 | eBay
    http://www.ebay.com/...ics-SL-1200-Ltd-Limited-Gold-Turntable-with-box-No-1-GE5KA04495-/131465964100

    DIOM
    DIOM --- ---
    DEIKSAC: Díky ti..já mu to asi takhle pošlu dál, s tím že mu znovu doporučím Ortofon nebo Shure, pokud na tom chce taky hrát a ne jen poslouchat.

    Jinak ten mix si ani sám nevybral, kontaktoval ho majitel té manufaktury, s tím že by rád poskytl mixák k videu, které chce natáčet. Proč se tak angažuje mi není úplně jasný, v unboxing videu nespatřuji žádný velký marketingový tahák, ale tak třeba si to hifisti pouští místo porna, co já vím. :) DN78 stojí $1200,- použitej.

    A k těm gramcům..existují 2 verze..jedna je 1200 LTD s pozlaceným talířem a ramínkem a druhá je právě SL 1200 GLD, kde je ve zlatě snad vše vyjma šasi a má na sobě zlatý štítek se sériovým číslem.

    EXCITE
    EXCITE --- ---
    F0B1C: Na strop (zvláště vysokej) výrazně pomahá lowcost řešení - zvlněná textilie.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    DIOM: a ja vul se pred lety nechtel srat s pozlacenym za 8k vcetne krabice :) na djing ortofon nebo shure, na poslech asi kterakoli z tech, co nastrelil, jen ten dynavector je mc a ten uvazovanej mix neumi. ale uprimne bych na ten mix kaslal, neznamej vyrobce, neznama servisovatelnost, plus nikde nevidim zminku o cene, ale jestli sedi 8000usd, tak je to totalni kravina
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    on chce aby to celý bylo absolutně dokonalý a jediné co mu chybí jsou jehly

    jehly mu vymeni kazdej slusnej streetworker neasi
    ALESH
    ALESH --- ---
    DIOM: at si necha ve zlatnictvi pozlatit VM 2101, to bude teprve rarita.

    DIOM
    DIOM --- ---
    LOPIK: HONCKA: Díky. Ono je to celý trochu komplikovanější.

    On si totiž koupil poslední 2 kusy (poslední sériová čísla) z té 1200 GLD Technics edice, takže totální rarita, celkem za to vysolil dle vlastních slov 20k € a teď se chystá natáčet tzv. unboxing video, kde to celé rozbalí a chce to zapojit a pustit na tom desku, možná 2 mixnout. :) Do toho se nějakým způsobem angažují ještě 2 firmy, které mu na to zapůjčí a následně asi i výhodně prodají mix a zesilovač a on chce aby to celý bylo absolutně dokonalý a jediné co mu chybí jsou jehly. Chce aby to byly jehly vhodné pro běžné mixování, byť s citem, ale zároveň aby to byl audio hi-end studivých parametrů. Shure M44 jsem mu doporučoval mezi prvníma, ale to nebere a přišel s těmi hi-endy co jsem níže uvedl a chtěl po mně vědět, který z nich bych si koupil. Já jsem sice letitý dj, ale až tolik do techniky nevidím, abych mu objektivně poradil. Takže bych rád od někoho technicky vyspělého slyšel, které z těch uvedených budou zřejmě nejlépe hrát, a to mu snad bude stačit ke štěstí. :)

    Jinak ty gramce mají zlatý snad úplně všechno včetně hlav a desek má určitě víc jak 10k kusů, všechny jako nový..psycho :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DIOM: zalezi hlavne jakym stylem hraje, jestli mixuje pres pitch, tak by to imho melo byt vicemene jedno, ale jestli soupe deskou sem tam pri hledani prvniho beatu, tak pokud ma svy desky rad a nechce kazdou chvili kupovat novou jehlu bych sel do dj prenosky
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DIOM: Vnuť mu Shure M44-G a ať si k tomu dokoupí třeba zlatej headshell - je to industry standard.
    Brát vážně HiFi a DJing se jeho specifickým zacházením s deskama, asi moc nepůjde dohromady.
    DIOM
    DIOM --- ---
    Obrátil se na mne s prosbou o radu jeden známý, zapálený sběratel vinylů a takový domácí dj pro zábavu, který je docela snob a nemá hluboko do kapsy s tím, že si chce ke svým gramcům Technics 1200 GLD koupit adekvátní přenosky, a to nejlépe takový aby super hrály, ale zároveň byly dj friendly, tj. aby na ně nemusel v rukavičkách

    doporučil jsem tyhle, ale ty se mu zdají málo cool
    http://ortofon.com/dj/products/dj-cartridges-selector/concorde-gold

    a poslal následující možnosti

    http://www.gradolabs.com/cartridges/prestige-series-2

    http://www.goldring.co.uk/record-cartridges-and-styli/2400.htm

    http://www.thecartridgeman.com/music_maker.htm

    http://www.dynavector.com/products/cart/e_10x5.html

    Co byste si vybrali vy?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Ty seš fakt dobrej optimista :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DOCKINEZ: Určitě. Ve hře je ještě nejmenovaný " přímotop" 2x35 v čistým A + Machalíkův kámoš Šroll. Ikdyž mám svý pochybnosti esi v přímým srovnání může hrát něco výrazněji líp než to co mám :) Teda kromě monobloků Conrad Johnson Premier. Ale v případě, že budu utrácet, ti udělám zajímavou až neodolatelnou nabídku na svůj stávající zes.
    HONCKA: Hele asi jo. Ale s věcma cca nad 3k baků jsem tenhle problém nikdy neřešil. A když něco potřebuju na gramec r.v. 1998 pošlu @ výrobci za tejden to mám doma.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam