• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    on chce aby to celý bylo absolutně dokonalý a jediné co mu chybí jsou jehly

    jehly mu vymeni kazdej slusnej streetworker neasi
    ALESH
    ALESH --- ---
    DIOM: at si necha ve zlatnictvi pozlatit VM 2101, to bude teprve rarita.

    DIOM
    DIOM --- ---
    LOPIK: HONCKA: Díky. Ono je to celý trochu komplikovanější.

    On si totiž koupil poslední 2 kusy (poslední sériová čísla) z té 1200 GLD Technics edice, takže totální rarita, celkem za to vysolil dle vlastních slov 20k € a teď se chystá natáčet tzv. unboxing video, kde to celé rozbalí a chce to zapojit a pustit na tom desku, možná 2 mixnout. :) Do toho se nějakým způsobem angažují ještě 2 firmy, které mu na to zapůjčí a následně asi i výhodně prodají mix a zesilovač a on chce aby to celý bylo absolutně dokonalý a jediné co mu chybí jsou jehly. Chce aby to byly jehly vhodné pro běžné mixování, byť s citem, ale zároveň aby to byl audio hi-end studivých parametrů. Shure M44 jsem mu doporučoval mezi prvníma, ale to nebere a přišel s těmi hi-endy co jsem níže uvedl a chtěl po mně vědět, který z nich bych si koupil. Já jsem sice letitý dj, ale až tolik do techniky nevidím, abych mu objektivně poradil. Takže bych rád od někoho technicky vyspělého slyšel, které z těch uvedených budou zřejmě nejlépe hrát, a to mu snad bude stačit ke štěstí. :)

    Jinak ty gramce mají zlatý snad úplně všechno včetně hlav a desek má určitě víc jak 10k kusů, všechny jako nový..psycho :)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DIOM: zalezi hlavne jakym stylem hraje, jestli mixuje pres pitch, tak by to imho melo byt vicemene jedno, ale jestli soupe deskou sem tam pri hledani prvniho beatu, tak pokud ma svy desky rad a nechce kazdou chvili kupovat novou jehlu bych sel do dj prenosky
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    DIOM: Vnuť mu Shure M44-G a ať si k tomu dokoupí třeba zlatej headshell - je to industry standard.
    Brát vážně HiFi a DJing se jeho specifickým zacházením s deskama, asi moc nepůjde dohromady.
    DIOM
    DIOM --- ---
    Obrátil se na mne s prosbou o radu jeden známý, zapálený sběratel vinylů a takový domácí dj pro zábavu, který je docela snob a nemá hluboko do kapsy s tím, že si chce ke svým gramcům Technics 1200 GLD koupit adekvátní přenosky, a to nejlépe takový aby super hrály, ale zároveň byly dj friendly, tj. aby na ně nemusel v rukavičkách

    doporučil jsem tyhle, ale ty se mu zdají málo cool
    http://ortofon.com/dj/products/dj-cartridges-selector/concorde-gold

    a poslal následující možnosti

    http://www.gradolabs.com/cartridges/prestige-series-2

    http://www.goldring.co.uk/record-cartridges-and-styli/2400.htm

    http://www.thecartridgeman.com/music_maker.htm

    http://www.dynavector.com/products/cart/e_10x5.html

    Co byste si vybrali vy?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Ty seš fakt dobrej optimista :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DOCKINEZ: Určitě. Ve hře je ještě nejmenovaný " přímotop" 2x35 v čistým A + Machalíkův kámoš Šroll. Ikdyž mám svý pochybnosti esi v přímým srovnání může hrát něco výrazněji líp než to co mám :) Teda kromě monobloků Conrad Johnson Premier. Ale v případě, že budu utrácet, ti udělám zajímavou až neodolatelnou nabídku na svůj stávající zes.
    HONCKA: Hele asi jo. Ale s věcma cca nad 3k baků jsem tenhle problém nikdy neřešil. A když něco potřebuju na gramec r.v. 1998 pošlu @ výrobci za tejden to mám doma.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    TEDDYBEDDY: pěkný, ale za ty prachy bych digitál nechtěl, až tam někde vznikne po záruce studeňák, tak jestli nebudeš mít kliku, tak to můžeš vzít a vyhodit
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TEDDYBEDDY: tak se pak nezapomen rozepsat, jak to hralo :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Francouzský futuristický Devialet. Hybridní AD zes.+ jakostní wifi streamer + dac+ MM/MC phono. Programovatelné vstupy, online abgrejdy na flešku, vč. ladění charakteristik reproduktorů všech top značek. Základní placka 2x 120W poráží v testech i na velkejch bednách prémiový zesy >500w. Dle nejen Audio.de- Referenzklasse. Neodolal jsem nabídce kluků z Ega, že přijedou na kafe a očekujou to doma na mejch bednách.

    http://www.devialet.com
    http://www.soundstageaccess.com/...x.php/equipment-reviews/570-devialet-120-integrated-amplifier-dac
    MATT
    MATT --- ---
    Modeling Room Acoustics with COMSOL Multiphysics | COMSOL Blog
    http://www.comsol.com/blogs/modeling-room-acoustics-with-comsol-multiphysics/
    MATT
    MATT --- ---
    TEDDYBEDDY: když už ty příměry, spíš bych to přirovnal k omezovači pérování (tlumič), a to má smysl u každýho auta ;)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TEDDYBEDDY: nevysiluj se :-)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Já bych propady na 31,5 Hz se zesíky a bednami cca do 100k neřešil. To má asi stejný efekt jako omezovač rychlosti na Fabii 1,2. Prostě vyhozený prachy.
    SVANC
    SVANC --- ---
    DEIKSAC: Tenkrát jsem kupoval přesně ten typ molitanu, co mi byl doporučen. Působí prodyšně :). Taky je tam oproti projektu knihovna prakticky na celé zadní stěně. Na těch basech by se určitě ještě zapracovat dalo, nicméně když jsem to tenkrát s tím týpkem řešil, tak mi říkal, že to je obecně problém a to toleranční pole THX, co je v projektu, prý na basech nesplňují ani kina. A hlavně jsem pak už nějak neměl velkou motivaci, protože ten zvuk byl oproti jiným místnostem prostě někde jinde :).
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    tak lepsi vysledek mas hlavne nad 2000 Hz :-) ten "molitan" je prodysnej, nebo je to normalni mrtka? polomer 400 je hodne skromnej a nejaky zasadni efekty bych na nizsich frekvencich nez radove 200 Hz necekal, nicmene v pripade, ze by prodysnej nebyl, by to cely mohlo fungovat jako sirokopasmovej membranovej absorber. Plus oblozenej vytlumenej strop udela dost prace neb je to cely do nejaky miry pruzny. Pozornost bych jeste uprel na to chovani dole - propad na 31,5 Hz napr.
    SVANC
    SVANC --- ---
    DEIKSAC: Nedokážu ale posoudit, do jaké míry se na tom výrazně lepším výsledku oproti projektu podílejí dvě basové pasti, které v projektu nebyly (čtvrtkruhy molitanu o poloměru 400 mm a výšce přes dva metry ve dvou rozích).
    SVANC
    SVANC --- ---
    DEIKSAC: Ta spodní křivka je výsledek simulace, měření je ta horní.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    SVANC: tak zalezi na tom, jak to chces interpretovat, dle spodniho mereni ti doba dozvuku strme narusta od cca 250 Hz dolu, mimo arbitrarne stanoveny tolerancni pasmo ses od 150 Hz :-) spis by bylo vubec zajimavy videt charakteristiky a dozneni na ruznejch mistech prostoru (predpokladam, ze ten horni graf je neco podobnyho ale v malym rozliseni), to by se dal udelat presnejsi obrazek o efektivite uprav.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam