Tyjo, tohle je fakt oříšek. Jak blbovi vysvětlit, že je blbej? Myslíte si, že jen trollí?
Jednou jsem četl fórum o high endovejch kudlách: parta zkušenejch nožařů tam řešila japonský kuchyňský kudly: ten měl deset kudel po dvou stech dolarů, jinej pět kudel po tisíci dolarech, atakdále. Vykládali si tam o broušení, leštění, rozebírali diamantový pasty, velikost zrna, borosilikátový sklo atd. A najednou tam došel typ s dotazem, jestli používají skleněný prkýnka. Sesypali se na něj jako vosy: esi se neposral, co to vykládá, jak skleněný prkýnko?!, vždyť to tupí kudly atakdále atakpodobně. Nechal je vycukat, vrátit se k debatě o mikronech a nanometrech a fotkám ostří z elektronovejch mikroskopů a o pár dní později zase přispěl, že on používá jenom skleněný prkýnka, protože jsou hygienický a jdou dát do myčky. A nadto, psal, jeho nože se netupí, uřežou cokoli kdykoli, rajče papriku všechno - asi oni musí mít nějaký shitový nože, když jim je ztupí něco tak obyčejnýho, jako skleněný prkýnko. Následovala opět bouře: že je idiot, že sklo vyštipuje/ohýbá ostří, že se musí používat prkna udělaný z napříč řezanejch špalků dřeva, jaký lepidla se musí používat na kvalitní prkna, jak ošetřovat kvalitní prkna, a že i tak je potřeba nože brousit, nevydrží ostrý donekonečna... Vysmál se jim, že on svoje nože ještě nikdy nebrousil, má je roky na skleněnejch prknech a pořád rozkrojí rajče na první dotknutí. Důkaz! Důkaz!, dožadovali se. To je hloupost!, křičeli. A borec dodal důkaz: postnul tam video, jak steakovým příborákem se zubama na skleněným prkně krájí rajče, papriku, steak.
Přemejšlím, jestli Beddy může být něco podobnýho. Mi nepřijde možný, že by si kdokoli mohl toto myslet doopravdy. Ok, mám jednoho kamaráda, kterej tvrdil, že zlatej reprák hraje líp zlatý nástroje: že Audax zlatý oko v jeho Nazcách hraje líp zlatej činel než stříbrnej činel, a že to pozná (jakou barvu měl činel). Též žestě. Vysvětloval to hodně po Beddyovsku: že zvuk i světlo je přece vlnění, tak to ani nemůže být jinak. Jakousi dekonstrukcí té teorie jsme se dostali dokonce k tomu, že žárovka je vlastně hodně vysoko hrající výškáč a zářivka páskáč. Ale kámoš je de facto magor. Jsem doteď prostě nějak nebyl ochotnej akceptovat, že Beddy je magor :)
To vlákno o kudlách pak zamkli, btw.