• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Ještě jeden dotaz. Vidím, že fenomén sluchátek ti úplně zamíchal kartama a nedokážeš z toho poskládat ucelenej obraz. Rozumím: velký basáky hrajou basy, malý basáky hrajou basy, velký sluchátka hrajou basy a dokonce i špunty hrajou basy!!! V takovým chaosu aby se jeden zorientoval.

    Jakou máš teorii na to, že sluchátka hrajou basy? Průměr membrány je třeba dva centimetry a přesto jdou rovně od 10 Hz. Jak je to možné? Máš pro to vysvětlení?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MACHALIK: jestli trollí, tak už dávno vytrollil sám sebe, takže cé je správně
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Beddy, můžu takovej dotaz?
    Předpokládám, že tušíš, že "basy" ve skutečnosti rovná se zvukový vlny o frekvencích a až b. A že středy rovná se ty stejný vlny o frekvencích b až c. A konečně vejšky rovná se vlny o frekvencích c až d. Samobych dnes už bych pochopil, kdybys napsal, že basy a středy a vejšky jsou každý něco jinýho, ale předpokládám, že aspoň tohle víš. Mám tím pádem dotaz. Pakliže platí výrok "basy dělá výchylka", platí i výroky "středy dělá výchylka" a "výšky dělá výchylka"?
    Díky :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tyjo, tohle je fakt oříšek. Jak blbovi vysvětlit, že je blbej? Myslíte si, že jen trollí?

    Jednou jsem četl fórum o high endovejch kudlách: parta zkušenejch nožařů tam řešila japonský kuchyňský kudly: ten měl deset kudel po dvou stech dolarů, jinej pět kudel po tisíci dolarech, atakdále. Vykládali si tam o broušení, leštění, rozebírali diamantový pasty, velikost zrna, borosilikátový sklo atd. A najednou tam došel typ s dotazem, jestli používají skleněný prkýnka. Sesypali se na něj jako vosy: esi se neposral, co to vykládá, jak skleněný prkýnko?!, vždyť to tupí kudly atakdále atakpodobně. Nechal je vycukat, vrátit se k debatě o mikronech a nanometrech a fotkám ostří z elektronovejch mikroskopů a o pár dní později zase přispěl, že on používá jenom skleněný prkýnka, protože jsou hygienický a jdou dát do myčky. A nadto, psal, jeho nože se netupí, uřežou cokoli kdykoli, rajče papriku všechno - asi oni musí mít nějaký shitový nože, když jim je ztupí něco tak obyčejnýho, jako skleněný prkýnko. Následovala opět bouře: že je idiot, že sklo vyštipuje/ohýbá ostří, že se musí používat prkna udělaný z napříč řezanejch špalků dřeva, jaký lepidla se musí používat na kvalitní prkna, jak ošetřovat kvalitní prkna, a že i tak je potřeba nože brousit, nevydrží ostrý donekonečna... Vysmál se jim, že on svoje nože ještě nikdy nebrousil, má je roky na skleněnejch prknech a pořád rozkrojí rajče na první dotknutí. Důkaz! Důkaz!, dožadovali se. To je hloupost!, křičeli. A borec dodal důkaz: postnul tam video, jak steakovým příborákem se zubama na skleněným prkně krájí rajče, papriku, steak.

    Přemejšlím, jestli Beddy může být něco podobnýho. Mi nepřijde možný, že by si kdokoli mohl toto myslet doopravdy. Ok, mám jednoho kamaráda, kterej tvrdil, že zlatej reprák hraje líp zlatý nástroje: že Audax zlatý oko v jeho Nazcách hraje líp zlatej činel než stříbrnej činel, a že to pozná (jakou barvu měl činel). Též žestě. Vysvětloval to hodně po Beddyovsku: že zvuk i světlo je přece vlnění, tak to ani nemůže být jinak. Jakousi dekonstrukcí té teorie jsme se dostali dokonce k tomu, že žárovka je vlastně hodně vysoko hrající výškáč a zářivka páskáč. Ale kámoš je de facto magor. Jsem doteď prostě nějak nebyl ochotnej akceptovat, že Beddy je magor :)

    To vlákno o kudlách pak zamkli, btw.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Tyvole :))) Už to chápu :) Takhle ty to teda myslíš.

    1) "Basy" (tím asi myslíš frekvenci? a co středy? a vejšky?) dělá výchylka.
    2) Velikost dělá hlasitost.
    3) Čím větší membrána, tím větší zkreslení

    Kde tě tohle naučili? A dokázal bys to nějak technicky vysvětlit nebo se budeme muset spokojit s tím, že je to Beddyho axiom? Zkoušel ses někdy nad tím aspoň na sekundu zamyslet? :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DEIKSAC: Tvá mysl je neklidná bratře. Nic neexistuje , jen malý špunty, hluboký tóny a ty sám.
    Soustřeď se na to! špunty, basy, já, špunty, basy, já, špunty, basy, já, špunty, basy, já, špunty, basy, já, špunty, basy, já, špunty, basy, já, špunty, basy, já, špunty, basy, já, špunty, basy, já, špunty, basy, já, špunty, basy, já, špunty, basy, já, špunty, basy, já, špunty, basy, já, špunty, basy, já, ......
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TEDDYBEDDY: kor když je pověsíš na televizi a deš si na nich s přítelkyní pustit film do gauče
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DOCKINEZ: Produkce není reprodukce amigo. Apec a jeho zkreslení je přeci součástí tvýho zvuku. Tam na tom hovno sejde.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ale s tou vetsi plochou repro vedouci k vetsimu zkresleni mi to neštymuje. Basa je daleko vic "hifi" nastroj nez kytara. Bedna se dvema 15" reprakama hraje basu super ciste. Mozna ne tak ciste jako lednice Ampeg s deseti osmipalcema, ale o nekolik radu cisteji nez kytarova bedna se dvema 12".

    (ano, jsou tam miriady dalsich faktoru, ale o tech jsme se nebavili)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    CROME: Tak furt basujou víc než Machalíkovy Titany a to je to, oč běží ;)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Ja bych rekl, ze Internet Explorer 8 nebasuje vubec, ale proti gustu...
    CROME
    CROME --- ---
    TEDDYBEDDY: tak zrovna 800 oproti treba IE 8 nijak zvlast hloubky nebasujou, to ses trefil sam do kolene
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DEIKSAC: Opakuj pečlivě & soustředěně po mně bratře: [ TEDDYBEDDY @ HIFI & TOP AUDIO ]
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TEDDYBEDDY: už se neztrapňuj a začni srovnávat srovnatelný
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DEIKSAC: Poprosil jsem za tebe u samotného Kršny o důkaz pravosti TB jako proroka a hle, posílá ti tento vzácný křehký amulet vydávající ty nejhlubší frekvence. Medituj bratře & kaj se!
    Sennheiser IE 800 - Sluchátka do uší | Alza.cz
    https://www.alza.cz/sennheiser-ie-800-d562817.htm?catid=18852479
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TEDDYBEDDY: ničim kromě vlastních dojmů nepodložený tvrzení bejby, jako obvykle
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    FATTY: guilty pleasure
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DEIKSAC: Chceš se též zapsat k Machalíkovi do terapeutického kroužku? Ok. Stanu se rád i tvým prorokem. Cesta rozumového uchopení je pro spoustu peónů ta nejstrastiplnější. Čili musíš uvěřit! Zde je tvá mantra [ TEDDYBEDDY @ HIFI & TOP AUDIO ]
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    FATTY: drobné radosti života :-)
    FATTY
    FATTY --- ---
    Ze na neho vubec reagujete :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam