• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Ano, ano. Výchlka dopředu/ dozadu danou RYCHLOSTÍ tomu se říká FREKVENCE/ kmitočet. A tam jsou taky skovaný ty tvý BASY. Ne ve velikosti membrány chlape ale v RYCHLOSTI a přesný VÝCHYLCE je to kouzlo.

    A když je plácačka velká, má z principu větší problém včas zastavit a včas se rozeběhnout. Prostě to nedělá stejně efektivně jako malá plácačka.

    Je to prostě svět rébusů záhad. Jirko. Dodělej si školu;)



    CROME
    CROME --- ---
    za ty rychlejsi hertzy to ale stoji
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    DEIKSAC: plus pokud ty repráky nejsou identický (a piš si, že zcela nejsou, i nejlepší výrobci maj doscela slušnej rozptyl paramterů), tak se nabízí vznik různejch zkreslení (rozdíly v T/S parametrech samo, při zátěži se cívky rozdílně chladěj), no prostě high end jak má bejt
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TEDDYBEDDY: to, co ten tvůj "fázovej závěs" řeší, je že se ty dva repráky chovaj stejně, jako kdyby byl jeden v bedně o dvojnásobnym objemu (což je hlavní plus), za cenu větší váhy, nákladů a požadavku na vyšší výkon zesilovače. Z logiky věci se zdvojnásobí MMs, Cms jde na polovinu
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    DEIKSAC: Jestli teda ten Small od Thieleho neznamená tu malou membránu! :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nene, Beddy, ucinna plocha je ta, ktera ucinne pohybuje vzduchem, to jest jen ta, ktera je videt :) Jen ta jedna.

    Znova se te zeptam: kdyz cim tezsi membrana, tim hur, tak PROC vyrobce tvych beden tu hmotnost zdvojnasobil? Proc proc proc?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Na to se vybodni, odvaz se a pojd se mnou do Beddysveta. Ja uz to gomu. Cinitel jakosti uz je mi jasnej. Rychlejsi Hz si ted snazim predstavit, snad pomuze panak tvrdyho. Ale myslim, ze s tim obdelnikem su na spravne ceste: on jak ten malej reprak kresli, tak se tomu obdelniku zacina nebezpecne blizit. No a je obdelnik rychlejsi nez sinus? Je!
    Co jsem zatim nerozklicoval, je "basy dela vychylka". S tim bojuju. Ale prijdu na to :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Účinná plocha membrány je ta, která pracuje božínku, ne ta "kerá je vidět" :o)

    Ano ano! Čím větší hmotnější mebrána, tím hůř, tím větší zkreslení. Máš to skovaný v základním vzorci Q- činitel jakosti. Aplikace fázovýho závěsu ten problém elegantně umenšuje dalším elmg. pohonem- opakuji po 18tý !

    A to i odpověď na tvýho brouka v hlavě, že není Hz jako Hz. Rychlá dynamická odezva ultimativně řízených reproduktorů bez parazitních zákmitů příznačnejch pro pomalý velký škopky, dělá ty moje Hz přesný, čitelný, jasně konturovaný s bezvadnou eufemickou rytmikou- prostě radost.

    Kdybys i ty měl ze svejch bigbenů radost neřešíš to tady celý léta tak vehementně a nevokupuješ furt retro bazary. Ale páč nechápeš & nerespektuješ základní pravidla akustiky, seš tem kde seš můj audionervózní příteli :)





    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    nicméně položim jednu obětinu na oltář T/S
    Thiele/Small - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Thiele/Small#Measurement_notes.E2.80.94large_signal_behavior
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Uuuu, on napsal "dozadu/dopredu, rychleji".
    RY-CHLE-JI!!!
    Malej reprak hraje ty frekvence rychleji nez velkej! Cili asi neco jako obdelnikovej signal? Odtud plyne poznatek, ze neni Hz jako Hz! Malej reprak - a ve fazovym zavesu dvojnasob - ma rychlejsi Hz.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    já jsem minimálně zvědavej, jestli se dozvíme, co vlastně chce beddy odvoláváním se na pány Thieleho a Smalla říct, ale tak nějak jsem smířen s tím, že neřekne nic
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Uf jezisi ja asi vim! Heureka!!!

    Ty si myslis, ze cinitel jakosti = kvalita membrany. Ze jak je treba u zbozi prvni, druha, treti jakost, tak ze u repraku je to to stejny :)))) A ze velky membrany maji... horsi (nevim, esi ve tvym svete je lepsi malej nebo velkej) cinitel jakosti nez maly, a tudiz se placaj a zakmitavaj a maji subbasovy parazity. Je to tak?? Prisel jsem na to???
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Thiel a Small tvrdi neco o deformaci membrany? Prosimte kde? :) Maj na to i parametr?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    No ne, Beddy, a ted vazne :) Pojd do toho.

    Ucinna plocha je jedna, zejo. To kapirujes, teda doufam :) Ucinna plocha je ta, ktera je videt a je... eh, ucinna :) Cili ucinna plocha dvou membran ve fazovym zavesu... normalne se tlemim, kdyz to pisu :) ...ve FAZOVYM ZAVESU je presne stejna jako plocha jedne membrany bez fazovyho zavesu. Ucinna plocha fazovym zavesem nenarusta. Tos vedel? :) Ja myslim, ze nevedel :) Ze to ani ted furt nevis. Ze si furt myslis, ze se ta plocha kryptozdvojnasobila. Neni tam --- ale je. Oblecena neoblecena :)

    Ok, takze ucinna plocha je identicka jako kdyby tam fazovej zaves nebyl. Dvojnasobna je naopak hmotnost a dvojnasobnej je i vykon pohonnyho systemu. Proc myslis, ze to vyrobce tvejch repracku pouzil? Proc, pro vsechno na svete, by *pridaval hmotnost* na basak, kdyz idealem je basak s nulovou hmotnosti? Toz su to blbci lebo co? Vysvetli mi to :)

    Vychylka dela basy :) Ja sepisu sbirku tvejch vyroku :) Dela vychylka jeste neco jinyho nez basy? Co stredy, co dela je? Na vejsky se ani neptam :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Fetuješ bo co?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Napsal!!! A je to verejny: fazovy zaves je oficialne venku :)) Su nadsenej.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    MACHALIK: Ajo! On to fakt napsal! :D
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Účinná plocha 2 membrán ve fázovým závěsu. Zas rébus? Dva motory za sebou, jako když vlak táhnou dvě lokomotivy. Dozadu/ dopředu, rychleji, větší silou, přesněji. De nám o co největší a nejpřesnější kontrolu tý výchylky, pamatuješ.
    Páč výchylka dělá co? Dělá ty basy woe!

    MACHALIK: Ví to asik každej v tvůj kámoš v Bno ledatak. Small & Thiele tvrdí pravej vopak.

    Nevim co už s tebou hochu. Zvláštní škola, útulek, polepšovna? :o)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Beddy, kde jsi prisel na to, ze velka placacka nekontrolovatelne zakmitava? To te ucili na te stredni? Ona samo nezakmitava, vykonava pistovy pohyb a produkuje presnejsi basy nez mala membrana, ktera lita s trojnasobnou vychylkou. To kazdy vi. Jaktoze ty ne?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Kdyz ono to neni snadny. Treba ted napsal, ze izobaricke zapojeni "poskytne v souctu vetsi ucinnou plochu membran", ackoli plocha je stale ta stejna - jedna (1) membrana. On nevi, jak ta jeho bedna funguje, proc tam ten druhej basak je. On to nevi :) Jak s nim chces komunikovat jinak?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam