• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Dyk říkám, aby se nepřevážily :)

    Počkej, počkej už to mám! Potřebuješ taky makety velkejch kysen. Nebo si je nech namalovat na zeď a kup si ty mini Focaly diablo. Hrajou jaxviň, v běžný cimře přehrajou velký utopie, dohledej si testy.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DOCKINEZ: Kucí ze Stereophile říkali, že to u totemů párujou na toleranci z 200ks na bednu. A že to prej bohatě stačí, čili Recommend loudspeaker 2012. Já na to přišel už v r. 2000.

    Zrovna tobě doufám nemusím vyprávět, jak vypadaj moderní PA. Že to už nejni 10tun beden. Ale lidi to furt chtěj. Takže kapely s kontraktem vod Marshalla sebou vozej polystyrenový makety velkejch beden, ze kerejch furt staví na stejdži hradbu jako v ´80 :)

    PS. Co sebou tahaj tví basáci? Furt 2 metráky? Nebo 20 kg Markbasse , Ampega, Kruegera?

    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Pockej, to mi jako ted slavnostne oznamujes, zes prisel na to, ze dve kmitacky vazi 2x vic nez jedna? Jinak netusim, jak si vylozit tvou hned prvni vetu. A uz teda vis, proc to udelali? Se te na to ptam uz tyden. PROC zdvojnasobili vahu, kdyz, tvymi vlastnimi slovy, "cim tezsi, tim hur". Ses doboha s to odpovedet, nebo hodlas prijit s nakym dalsim sokujicim zjistenim typu "2 membrany = 2x vetsi vaha, ne?"?

    Hele, az/jestli vubec nekdy seberes koule na to mi odpovedet na tuhle jednoduchou otazku, okolo ktere uz x dni jedes slalom, tak ja ti odpovim na jednu z tvejch. Jinak takovou tu taktiku, ze samy neodpovi na nic, ale dozadujou se reseni svejch problemu, maji baby.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    TEDDYBEDDY: Jenže ty tvoje dva sportaky jsou každej trochu jinej kvůli rozptylu tolerancí. To neva?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: 2 kmitačky, 2x větší váha ne? Seš mentálně vybavenej na zpracování takový úlohy bo vo co ti go? Druhá strana mince je, že narozdíl vod jedný těžký plácačky, maj ty 2 každá vlastní motor. A ftom je ta fíčura. Makaj tu 2 menší membrány podstaně líp kontrolovaný s lepší aeorodynamikou s lepším poměrěm W/ cm2 plochy kmitačky, prostě 1 traktor vs 2 sporťáky, viz. dtto.


    Už nevím jak ti to jednodušeji napsat abys to vsáknul. Prostě to nech plavat. Mysli si třeba, že u totemů pracně párujou ty repráky z x set kusů aby byla bedna těžší a nepřevažovala se.

    A já se tě úplně bez prdele po 3. ptám esi brousíš svý titany v tý címře, co sou nafocený. Páč na 1. pohled porušuješ všechny principy správnýho umístění. I pro poslech mono- čili pro 1 bednu tam máš málo místa.

    Pro začátek aspoň 2 základní pointy.

    1. boční odrazy v týhle konstelaci ti rozbijou stereoobraz, etc. NEVADÍ ?

    2. nízký frekvence ( a nejen ty) se ti odrazej od zadní stěny a v protifázi se odečtou od přímýho užitečnýho signálu => BASY V PIČI--- NEVADÍ ???



    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Nenecham to plavat. Ses schopnej odpovedet na otazku? Neprijdes si blbe, cece? Tak celou dobu tady tvrdis, cim vetsi hmotnost, tim hur, a kdyz ses konfrontovanej s tim, ze tvy vlastni bedny maji umele zvysenou hmotnost, tak zas meles, ze se to ma nechat plavat? Se k tomu postav, ne? Co to predvadis za vecny klickovani, proc se na to proste nevyseres? Odpovez, ne? Chovej se aspon chvilu jako pricetnej chlap a vysvetli svoje teorie namisto nekonecnyho odbihani a produkovani nahodnejch slov. PROC ma tvuj basovej system dvojnasobnou hmotnost, kdyz hmotnost je principielne spatna vec? Kurva uz.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Nech to plavat.

    Jak velká je ta cimra, kde je hraješ ty Titany ? 12- 15 m2 ?!?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    LOPIK: Zajímalo by mě, čím se dnešní doba liší od jakékoli jiné doby, kdyžs ji uvedl jako hledisko.
    SVANC
    SVANC --- ---
    GOSHEWAN: Teddy hlavně (když už tvrdí pitomost) udělal zásadní chybu, že se snaží argumentovat, protože chybné argumenty lze vyvracet. Kdyby od začátku tvrdil, že menší repráky hrají lépe, protože to tak slyší, a na jakékoli racionální protiargumenty reagoval opakováním hlášky o uších popř. přirovnáními k autům či třeba částem ženského těla, byl by v pohodě. Tenhle způsob "argumentace" se tady dlouhodobě osvědčoval a poskytuje stoprocentní obranu proti nutnosti přiznat, že člověk tvrdil hloupost :D.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    TUKI: Ikea je s Expeditama, který má na skladování desek doslova každej druhej na světě pravděpodobně nejúpěšnější dodavatel "hifi" nábytku vůbec :-)

    Ohledně samotných zařízení - v dnešní době, kromě beden a opravdu high-end gramofonů to IMO nemá smysl ani moc řešit - samosebou, když máš v Hifi půl milionu, tak si to asi nedáš na krabici od banánů..
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Aha, Teddy se uz uchylil ke vzoreckum. Schvalne si najdete v zalohach jak pak "diskuze" vypadala (: Ze se na nej nevykaslete, ocividne zase vysadil leky.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TUKI: Stolek, na kterej něco postavíš, opravdu velkej rozdíl ve zvuku neudělá. Jo, jsou komponenty, který mají vlastní mikrofoničnost a sluší se je nějak izolovat od otřesu podlahy, kupř. gramec, ale hifinábytek opravdu není vysloveně téma k řešení.
    TUKI
    TUKI --- ---
    DEIKSAC: dik za reakci, no jen mě zajímalo jestly se to tu řeší, dle několika fotografií níže v auditku, se mi zdá, že si s tím lidi moc práce nedávaj, a klidně to postavěj hifi na nábytek s ikey, a kabely se jim válej po zemi za skříní....myslel sem si že výslednej zvuk dělá celej řetězec, a v tom řetězci je nejduležitější místnost a celkové umístění beden a hifi zařízení...myslel sem správně, nebo se mýlím ?? de mi spíš o názor ...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: A plocha, uz ti doteklo, ze plocha je stale stejna, a to jedna? Ze celou dobu jde o tu hmotnost? Nebo si furt myslis, ze se zvetsila cinna plocha? :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TEDDYBEDDY: Tak znova: proc myslis, ze vyrobce dvakrat zvysil hmotnost? Odpovis uz konecne?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TEDDYBEDDY: dědo přečti mi ještě jednou tu poháddku o sluchátkách a aerodynamice
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DEIKSAC: Udělej to hlavně pro sebe. Je to fundament pro jakoukoli diskuzi k tématu. Tzn. až to vsákneš už nebudeš za tragéda jako tady kámoš Machalík.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TEDDYBEDDY: fakt, proč bych to dělal? proto, že mi to poroučí týpek, co se tu pouze vykrucuje? si děláš srandu?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DEIKSAC: Nevykrucuj se & odpověz. Platí / neplatí. Je to jednoduchý- soustřeď se.

    PS. Já vím, že víš pyču, co to znamená. Kdybys jen tušil, přestaneš tu furt dokola mlít ty svý píčoviny na levelu diy amatéra z nyxu :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam