• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

    Jaké preferujete středy

    18 hlasy od 18 respondentů

      rozbalit záhlaví
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Kámo špičkový monitory za 6k baků, nejen podle mě- furt a dokola reference Stereophile. A stejnak na tom nesejde, páč já si na tom zvlášť nezakládám a ty to stejně neuslyšíš ty spodino jedna :)

      Hele i díky týhle naší debatě jsem pátral, jak si může někdo zastavět 1/4 obejváku almarama a léta řešit zesíky, kerý by takový hifi nějak rozchodily. Nic takovej nesmysl nerozchodí a ikdyž ti to řeknu 1000x, stejně budeš dokola mlít svý zažitý pravdy. Hele já to chápu, prostě lidi tady furt radši koupí 5kg bůčku než 1/2 kg svíčkový. Je to v hlavě, ta masa, ta matérie, ten objem. Chceš to tak- máš to tak.

      No a aby se tahle nemoc nešířila, tady třeba Audio physic už v katalogu ke svej bednám radši píše minimální výměru místnosti aby lidi jako ty už dál neblbli.

      ( AP Cardeas)



      I v českým Hifi voice se snažej předcházet psych. poruchám ;)
      ( Quadral Platinum M50)

      TOMATSU
      TOMATSU --- ---
      MACHALIK: Co ty moje VOBY od Robina / Pasula - jsou to aspon ta fabie ? :)) Jinak zatim fakt spokojenost s D1 + P1 od SPaudia.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      TEDDYBEDDY: Mas skopky za 4k dolaru nebo kolik: esi je neco Fabie, tak toto. Absolutni spodina, sorry :) Pamatuj, ze ne kazdej jede v tehle tride, tak aspon nerad nebo neprodukuj ty moudra. Co mas ty ted jsem ja prodal pred trinacti lety.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Já ale nemám levnou fábii, to ty furt kutíš s ojetejma traktorama. To ty seš švorcův pokrevní bratr :)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Já za to nemůžu, že borec ustrnul na spotřebce a přesvědčil sám sebe, že líp to nejde :)
      SVANC
      SVANC --- ---
      Mě hlavně baví, jak se tady ti dva týpci, co sami sebe považují za největší odborníky, absolutně neshodují v názoru na reprobedny, tedy tam, kde jsou zvukové rozdíly markantní. Ale zase je fajn, že mají jasno v důležitosti kabelů a tak :D.
      MATT
      MATT --- ---
      TEDDYBEDDY: ty mluvis skoro jak svanc :D
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      TEDDYBEDDY: Rozhodně :) Jezdit ve Fabii se prostě vyplatí.
      Už toho nech :)
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Ne nezbejvá. Já si klidně dopřeju téměř libovolný hifi, resp. nemusím urputně vylepčovat a opravovat retro z bazarů jako vy v Bno :)
      Píšu ti tady o prodejní strategii firem s velkosériovou produkcí. To je objektivní fakt, žádný fámy. Děje se to 100% v gramofonech, děje se to v bednách, etc. Seš prostě za kořena.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      TEDDYBEDDY: Zbejvá ti už si jen postavit něco vlastníma rukama a zjistíš, že jsi na to vyzrál úplně :) Pak se budeš Svancovi konečně moct podívat zpříma do očí.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Říkal jsem si, že tobě to nemá cenu psát. Zeptej se v libovolným pražským studiu, že bys chtěl něco, co opravdu hraje. Nikdo ti upřímně neporadí koupit si dvě nejdražší lednice.
      Začínám tě podezírat, že i při všech tvejch zkušenostech seš prostě hluchej venkovskej kořen :o)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Trabantí komplex se koukám nevyhnul ani tobě :) Možná by sis měl aspoň na chvilku někde sehnat/půjčit/koupit nějakej top, aby sis otevřel obzory. Chlápků, co maj doma nějakou pod- pod- pod- mrdku, a myslej si, jak s tím vykejvali, je plnej internet :)
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Prosimtě Beddy neškol mě na hifi :) Kamoše z hospody jo, ale mě ne.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Bacha na to teďka. Skoro všichni teď tlačej hitech z top řad do středního levelu kolem 3-5k. Nový top řady maj akorát pásmo a basák, dva navíc ( tzn. v normálním obejváku kontraproduktivní bouli na 40Hz)+ 30kg+ exotickou dýhu. A za to si připlatíš klidně 100-200k. Zhusta to líp nehraje, jen líp vypadá a je to podstatně větší.

      Normální racionalizace výroby jak u shimana. Nejnovější entry level, prakticky za babku je technologicky stejnej nebo lepší než předchozí top. Akorát se to jinak jmenuje a nemá to žádnou reklamu a blejskavý logo.

      Vyplatí se to pohlídat. Semtam někdo zkušenej v testech pustí info typu císař nemá šaty, ale v oficiálních žebříčcích se stejně respektuje cenová/ marketingová politka výrobců ( nakonec taky platí reklamu).

      Nedávno někde v labu přísně čekovali celou sérii gramoramínek rega. A od modelu za 500baků už nebyla na měřákách žádná změna ( na mikrony) oproti nejvyššímu modelu za 2k, kerej je ale luxusně vyleštěnej. Konstatovali teda, že objemy výroby/ prodejů plní tzv. nižší model a vydělává se na těch "vyšších". A já se vždycky divil, že i ukrutně drahý gramce bejvaj osazený podstatně levnějšíma ramínkama. Tak.

      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Reference do pul milionu :)
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Já měl cuky to eště nějak polepčit, páč Mani přestali dělat. Tak abych je dobře prodal dokud jsou v rankingu. Jenže jsem myslel, že evolučním posunem po 15l. dostanu něco lepčího za 6-8k éček.

      Netak. Musíš skočit do levelu +10-20k aby tam byl jasnej progres. Čili Avalony, Kharmy, možná ty horny Avantgarde, Wienny? Za ty stršný mordy to ale imo nestojí, tak pošahanej hifík eště nejsem.



      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      TEDDYBEDDY: Myslíš třípásmo. Basák, střeďák, výškáč. Kamošovi se taky nelíbily, já je neznám. Zajímá mě jen Schaperova éra.

      Logany hrající hůř jako krigle od piva :) Úžasný.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      MACHALIK: Široký skříně osazený xx repro, to nemůže dopadnout jinak. To mi spíš dávaj smysl ty tvoje. Páč nejseš úplně bez sebe, jsem ochoten věřit, že to v +50m2 místnosti může hrát hezky. Delikátní 3D stereoobraz jako top monitory to určitě nedává ale každej máme jiný preference. Ikdyž to by sis pak nepořízoval Logany hádám.

      PS. Do Munich jsem nakonec nejel. Amíci mi napsali, že nový Totemy nejsou za ty prachy taková pecka a že za starý je nemá smysl měnit. Seru na to na nějakej čas. Udělám si radši pěkný léto na Krétě.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Titan 8 sis sel poslechnout, jo?
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Od 1.pohledu karikatura. Obejvák 20-30m2 to pochopitelně zahuhlá, prej " šťavnatý kinobasy", což uznává i sám výrobce. Čili věřím tomu, že se to dá poslouchat ledatak až ve vedlejší místnosti :)
      Ale zajímavej pokus jak udělat větší bednu aby misto stereo nehrála 2x mono, jako třeba titany 8 :o)
      Ale nekup to za ty prachy.
      MACHALIK
      MACHALIK --- ---
      Šmarja pano. Ignorují zdi. iDnes. Žena a život.
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Stojí jako Tesla, ignorují zdi, hrají i za roh. Reprosoustavy BeoLab 90 - iDNES.cz
      http://technet.idnes.cz/...bang-olufsen-beolab-90-d7m-/tec_audio.aspx?c=A160516_103834_tec_audio_nyv
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam