• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Pro dosažení optimálního fungování více/ větších reproduktorů- nepochybně. A i proto jen málo velkejch beden umí hrát dobře při menších a středních hlasitostech. Počítá se s tím už v návrhu že budou hrát nahlas. Proto jsou velký. Chápeš/ nechápeš? :)

DOCKINEZ: Di mi do pi-y muzikante. Jak musíš vybudít Maršálovskou lednici 4x 12" aby měla správnej charakter zvuku jako např 1x 10" kombo ? Musíš to prostě xnásobně vosolit aby to hrálo, žejo ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jsme ho vyplašili kurva :(
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    To je fakt stejný dada jako ten můj kámoš, kterej si myslel, že světlo je hodně vysoko hrající zvuk. Že jeho zlatej Audax v Nazcách hraje líp zlatej činel než stříbrnej, protože barva odraženýho světla je důležitá pro správnou reprodukci zvuku. Stříbrnej výškáč by zase hrál líp stříbrnej činel. A žárovka je vlastně supervýškáč.

To jsou oni! To fakt chodí mezi náma.
    CROME
    CROME --- ---
    "VELKA bedna VELKEJ signal"
    Beddycek 3 roky
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Vzdavam se. Na nadpozemskost tohoto druhu nejsem pripraven, resp. si ji nechavam na nedeli do kostela.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Prosimtě Beddy, je potřeba větší bednu budit "větším signálem" nebo ne? :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    - "Přirozeně, že velkou bednu musíš budit větším signálem než monitor."
    - "Zrovna tu mám 13" měniče ARO835 s deklarovanou citlivosti 95 dB/W. Bedne vyuzivajici tyhle kousky staci 0,5 wattu na slusnej kraval :) Takze ne, vetsi bedny neni potreba budit vetsim signalem."
    - "No právě :o)"

Jedeš bomby dneska!
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DOCKINEZ: No právě :o)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DOCKINEZ: Nekaž mi to! Tady se zase rodí zlato dneska!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Lineárně? Jako jak lineárně? Jakože mají... vyrovnanou cháru v nějaké definované vzdálenosti v ose? Nebo pod úhlem? Čili podle tebe velký bedny mají... nevyrovnanou cháru, když hrajou potichu, a teprve hlasitostí se narovnají? A jak je křivá při tichým poslechu? Málo vejšek? Málo basů? Málo středů? Můžeš to nějak vysvětlit?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Wut? Zrovna tu mám 13" měniče ARO835 s deklarovanou citlivosti 95 dB/W. Bedne vyuzivajici tyhle kousky staci 0,5 wattu na slusnej kraval :)

Takze ne, vetsi bedny neni potreba budit vetsim signalem.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jasně jasně, optimalizovaný.

Takže... a ten vztah je teda mezi počtem repráků, nebo snad i *plochou* repráků, a minimální hlasitostí, kterou ty bedny zvládaj, jo? Čili můj Logan, kterej má plochu 70 * 120 cm = 8400 cm2, ten je určenej na ozvučení čeho, dopiči? Stadionu? Si vem, že to je středovýškáč vlastně, a průměrnej kalotovej výškáč má plochu 5 cm2 a střeďák třeba 300 cm2. A Logan má osm ticíc. To je vole trouba z Jericha, tím by šlo zabíjet!

Máš tam ještě nějakou takovou věc? Ty se neživíš ničím technickým, žejo, to bude něco s lidima, nějaký zážitky a tak.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Ano, defacto musíš hrát vždy víc nahlas aby chodily aspoň přibližně lineárně jako dvoupásmovej monitor. Tak a to zas imo na rok stačí než to vsákneš
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Musis! Musis hrat nahlas! Ajo!
    Tyvole Beddy, mas obcanku? Jak prezivas? Nakoupis si, podepises se, zvladas tyhle veci?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Chápeš jo. JSOU OPTIMALIZOVANÝ na větší hlasitosti z důvodu ozvučení větších prostor. Nejsou dražší proto, že jsou kvalitnější než monitory. To je oblíbenej mýtus laiků.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Přirozeně, že velkou bednu musíš budit větším signálem než monitor. Jsou stavěný na to podávat optimální výkon při větších hlasitostech. velkejch beden, kerý umí hrát " potichu" bych napočítal na prstech jedný ruky- teď si zrovna nemůžu vzpomenout ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jakoze vetsi hrajou nahlas, jo? Potichu neumi. Cili pro tebe velky = kraval. Takhle to chapes?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Už jsem to přeci dával :)
    Velký bedny, resp. více repro/ větší plocha membrán= větší akustickej tlak= větší problém
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Prosimte jak to souvisi s velikosti beden?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MACHALIK: Já už nevím jak to zjednodušit. Je ti aspoň jasný, že to co porouchá přímej užitečnej signál, resp. kvalitu reprodukce jsou odrazy od stěn, stropů, podlahy?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam