• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Nějaká předvánoční legrace ze série "A hodně budeš někde" Jolanda.

Prodám TOP reprosoustavy 1518, 15" basak + 18" zvukovod.....

"Vysvetlujici info:

Vlivem vysokého indexu směrovosti beden 1518 ("hrajou hodně dopředu a ne do stran") posluchač sedí v docela silném přímém poli, s eliminací těch nejhorších prvních odrazů už na bednách - těch cca -20 dB na 90° oproti ose už něco zmůže a není to tam náhodou. A funguje to jak horizontálně, kde se toho dá vhodným natočením obzvlášť využít, tak vertikálně. S tou výhodnou, že pozdější, už daleko více "rozptýlené" odrazy, přispívajcí k pocitu prostorovosti a obklopení zvukem (už bez negativního vlivu na lokalizaci nebo zabarvení), nejsou nijak nadmíru potlačeny - i tak se pohltí relativně rychle. Majitel 1518 tak může mít všechno najednou - dobrou lokalizaci, nezabarvený zvuk i pocit prostorovosti a živého zvuku, což je jinak typicky něco za něco. To je smysl konceptu 1518 a taky důvod, proč se tu se zatlumením místnosti spíš šetří.
    Zvukovy obraz velky, hutný, detailní, extremne dobra dynamika a vynikajici schopnost hrat nezkresleny zvuk i brutalne nahlas. Impedance neklesa pod 6 ohmu = neni potreba extremne vykonny zesilovac."

1518 1518 - Reprosoustavy - HiFi Bazar - www.hifionline.cz
    http://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reprosoustavy/1518/51264-1518/
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Ahojte, nějaký tip na adekvátní a víceméně univerzální DAP ke sluchátkům Oppo PM-3 a PM-2?
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    MATT: Ztrátová komprese zvuku se vůbec neměla týkat hudby. Měla zůstat v oborech jako je komunikace a věda. Toť můj názor.
    Bohužel jsem, jako většina z nás, tenkrát o jiné možnosti pro ukládání digitální hudby nevěděl. Navíc, pro 1,5 GB hdd byly mp3 ideální.
    Horší je, že spousta lidí nahrávala do mp3 hudbu z kazet nebo desek a ty nosiče už třeba dneska neexistují.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ze ses ve spatnym foru.
    MATT
    MATT --- ---
    It's Official: MP3s Are Bad For Your Health - Electronic Beats
    http://www.electronicbeats.net/the-feed/science-finds-mp3s-objectively-bad/

a tady samotnej pejpr:
    The Effects of MP3 Compression on Perceived Emotional Characteristics in Musical Instruments
    RONALD MO, GA LAM CHOI, CHUNG LEE AND ANDREW HORNER
    http://www.aes.org/tmpFiles/elib/20161208/18523.pdf

co na to zdejsi osazenstvo? ;)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    LULZ

Federmann HQQF-55-507W-10P - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení
    http://hifi-voice.com/testy-a-recenze/zesilovace-vykonove/1092-federmann-hqqf-55-507w-10p
    ADAM
    ADAM --- ---
    Bez špuntů ani ránu...
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MATT: Přijde mi zajímavý, že se všechny tyhle kluby, o kterejch jsem zatím četl (tj. asi čtyři kluby v UK a US a pak ten článek o Tokyu) orientujou jenom na reprodukci. Osobně podobný mezery vidim i u živý hudby, kde často narážim na to, že zvukaři maj paradoxně extra daleko k audiofilii, a sice strašně řeší jestli je SM57čka lepší než její naprosto identicky znějící čínská kopie (a přitom je obojí lowend) a kterej kompresor k sobě líp slepí nástroje, ale zároveň hrajou z naprosto příšernejch reproduktorů, kde je to úplně jedno, a tlačí na takový hlasitosti, že je to taky úplně jedno.

A o to víc frustrující je, když má klub poměrně slušnej soundsystem - třeba některý dnešní mini line arraye co v klubech sem tam bejvaj nejsou na dovnitř úplně špatnej koncept a poslouchat se daj - ale tlačí na takovou hlasitost, že bez špuntů v uších je z toho akorát slitej bordel a do zejtra pískání v uších. Máme tu v šalingradě metalovej klub Melodka, kterej má slušnej systém i akustiku a je dost velkej na to, aby bylo potřeba zesilovat i bicí soupravu (tj. bicí nelimitujou minimální celkovou hlasitost), ale jedinej případ kdy jsem si zvuku užil bylo, když bylo v sále na první kapelu asi deset lidí, takže to zvukař neměl potřebu hrotit. Jinak jsem v životě nebyl na metalovým koncertě kde bych si užil zvuk a přijde mi to úplně zbytečný, ta hudba si to často zaslouží. Ale paradoxně bejvá občas podobnej problém i u jazzu, není to moc žánrově omezený.
    MATT
    MATT --- ---
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MATT
    MATT --- ---
    MACHALIK: hifisti nescratchujou? ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Kriste pane.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    to je ale pro Dj ne?
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    TEDDYBEDDY: direct drive
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    BIOH: DD?
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MADCAT: něco do dílny by se tma vybrat dalo :-)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Kúpím to všechno!

Sbírka kolem 150 párů Hi-Fi reprobeden - Mladá Boleslav, prodám
    https://elektro.bazos.cz/inzerat/66268985/Sbirka-kolem-150-paru-Hi-Fi-reprobeden.php
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam