• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    DOCKINEZ: Napadlo to spoustu lidí, jen se to většinou řeší spíš různejma nepravoúhlejma konstrukcema. Je to určitě dobře, ale nic magickýho to nepřinese.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Slyšel jste někdo o repro NCS Reference One?

Products – NCS AUDIO
    http://www.ncsaudio.eu/index.php/products/

Majitel o nich píše (kromě obvyklýho pašákování, klerý mu nemám za zlý, ale sem ho dávat nebudu), že

The lowest bass frequency in a room is 27Hz, so you don't need additional subwoofer to reproduce the lowest octave. As the cabinet can not produce standing waves under ca. 1600Hz (crossover is on 1000Hz) the speakers has articulate bass, more than the size of the speakers suggest.

Že by ausgerechnet tohle ještě nikoho nenapadlo?
    MATT
    MATT --- ---
    MADCAT: tipoval bych osciloskop.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    TEDDYBEDDY: Co to je? Hějaká high-end radiostanice? :)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DOCKINEZ: Může bejt :)

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Tohle se mi prostě líbí. Ale ono se mi líbí tak nějak všechno s kladívkovým lakem.

V provozu to pak vypadá nějak takhle:

KRAQUATICE
    KRAQUATICE --- ---
    INK_FLO: diky, nejsem v CR ale mrknu;)
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    ROENICK: Verim, ja jsem ji ani necetl :)))
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    TOMATSU: to jsou cinty ta recenze, to se neda :) "vhled do deni na stribrnem kotoucku" :)

IRON_STORM: PS2 hrala CD urcite (+DVD), PS3 hrala Bluray, hodne lidi si to porizovalo kvuli tomu.
    IRON_STORM
    IRON_STORM --- ---
    GL_ST0RM: jo no, počítačová mechanika i dělá docela bordel... dík za tip, ale rád bych se vyhnul velký bedně... kdysi jsem měl doma sony xa5es a jako hrálo krásně a luxusní pocit, ale zbytečně velký v dnešní době asi, tak jsem ho vrátil rodině

DOCKINEZ: PS2? to spíš PS3, ne? to umělo snad i SACD.. :)

TOMATSU: ha taky dík za tip... já jsem pak narazil třeba na tenhle audiolab (https://www.avcenter.cz/CD-transport-Audiolab-M-CDT-d5066.htm), taky jednoúčelový - a líbí se mi jak je malinkej... ale musím říct, že přes desítku se mi za to dávat nějak nechce.. SACD taky nepotřebuju, mám jich pár v isu a pro zajímavost dobrý, ale beztak se v tom moc hudby nedělá :)

jako pěknej mi přjde teba denon dcd100 (https://www.denon.co.uk/uk/product/hifi/cdsacdplayer/dcd100), ale fakt ten převodník v tom nepotřebuju, tak to se mi nechce... takže teda to chápu tak, že čiště "čtečky" cédéček se dělají, ale je jich poskromnu... tak si to asi nechám ještě projít hlavou... díky
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    DOCKINEZ: ta musela mit mechaniku na urovni PC..
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    IRON_STORM: Ja pouzivam v kombinaci s DACem SP audio D1 toto :
    https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/cd-prehravace-a-transporty/1-cambridge-cxc a jsem spokojen. Je to ciste jen transport, bez zbytecnych blbosti. Ve vysledku to hraje lip, nez kdyz jsem mel Teac ( esoteric ) DV-50 . Sice to neumi SACD atd, ale usinam i tak v klidu :)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    IRON_STORM: v tomhle smeru jsem miloval konzoli PS2.
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    IRON_STORM: CD/DVD pocitacova mechanika neni dobrej transport, IMHO to co hledas je kvalitnejsi CD player s kvalitni mechanikou (=transportem, napada me Philips CDM4/19) a digitalnim vystupem. Takovou hracku jde koupi za majlant i za par korun na eBay.

Kdysi jsem hltal toto: http://www.dutchaudioclassics.nl/Philips/ a nakonec za par korun koupil Philips CD940.
    IRON_STORM
    IRON_STORM --- ---
    čau lidi, tušíte někdo, jestli existuje nějakej cd player bez DACu? jenom s digitálním výstupem? (spdif nebo klidně aes) ideálně kdyby měl USB vstup a uměl číst velký externí disky, ale to není podmínkou... simple cdčka by stačila

mám dobrej převodník a občas bych si chtěl pustit nějaký cédéčko bez hukotu počítače, prostě pořádnou romatiku

(jako napadá mě pro tenhle účel postavit nějaký mini pc raspberry + cd mechanika + pěknej case a displej, ale to už moc smrdí počítačem zase... ale řešit ten case a displej... a software...)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    KRAQUATICE: v Avitsmartu ve Vinohradske trznici Dynaudio emit10 ci 20 (dle penez a velikosti pokoje) nebo tam maji i ruzny levnejsi ala Cambridge Audio, ale na ty jsem zadny recenze necetl
    KRAQUATICE
    KRAQUATICE --- ---
    TOMATSU: diky za tipy. urcite v budoucnu bude prilezitost to vylepsit, jen chci mit neco do zacatku co tu regu alespon neurazi.
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    TEDDYBEDDY: Tak na druhou stranu je to jen na "rozkoukani" a pak si koupis prenosku dle svych usi, phona a sestavy. Kazdopadne je to moc peknej kus audia.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TEDDYBEDDY: Mmch. McIntosh- gramec za £8k dodává v setu s lowend přenoskou Sumiko Blue Point No.2 za £300??? Tj. jako prodávat Bentley na Barumkách. Ať se dou vycpat!
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    TOMATSU: Zas má ale vodrbanou džísku, wůdů amulet + šlukovku na krku. A to se počítá :)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam