• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    TEDDYBEDDY: aha, tie Dynaudio su aktivne, ja som googlil, ze podla coho si myslel ze tie CA su aktivne, som iba zle pochopil :)

TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    BLACKDRAGON: Na velký bedny potřebuješ silnej stabilní zesilovač. Abys v tomto případě udržel kvalitu zvuku těch malejch Dyno, a měl velkej zvuk, musel bys přitlačit min. 50k imo.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    BLACKDRAGON: jsou to aktivky, nejlepší lowbudget hifi teď imo
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    TEDDYBEDDY: a co toto? https://elektro.bazos.cz/inzerat/101776561/Cambridge-Audio-Aeromax-6.php

alebo Wharfedale Evo 30, bazarovky sa dali casto zohnat pod 20 tisic
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    TEDDYBEDDY: ahoj, dik za tip, a co zosilovac k tomu? https://www.hifistyl.cz/Cambridge-Audio-Azur-350A-d1511.htm?tab=description

alebo nieco ine? siel by som aj do nad 320 alebo 350 rady alebo niecoho ineho za rozumnu cenu
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    ahoj, viete mi odporucit hifi zostavu (zosik a repro) do izby velkej 20 metrov stvorcovych? ma jemne znizeny strop a je skosena po sranach (izba je pod strechou)

o vykon nejde, mozu byt aj monitory, kedysi som v takom priestore mal nad c350 a wharfdale diamond 9.3

optimalne keby repro a zosik vysli do 15000 nove\pouzite

rozmyslam aj o premostenie na pc

DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Ještě jsem si z té výstavy vzpomněl na dva vtipné střípky:

Tohle byly nejen jedny z nejškaredších repráků co jsem viděl, ale i jedny z nejhůř hrajících na výstavě (pod nimi byly už jen nějaké bluetooth blbosti a tak). Nechápu existenci něčeho takového. Dobře hrající bedna se dá udělat i v extravagantním vzhledu, odvahu oceňuju, ale ta realizace... uf. Značka je Intervox Speakers, což vypadá jako pokus o revival staré nějakou dobu nefunkční značky, ale nestojí mi to za dohledávání.

Tohle byly jediné repráky co jsem viděl za čtyři ročníky výstavy na kterých jsem byl, které byly připojené obyčejnou dostatečně tlustou reproduktorovou dvojlinkou. Respekt za odvahu, hrálo to celkem v pohodě, ale osmipalcovej širokopásmáč ve velký krabici za asi 110 litrů mi nepřijde jako super deal. Pobavilo mě, že firma primárně neprodává repobedny, ale všelijaké podložky, rámečky na vinyly, nožičky atp. z masivního dřeva.

No a ať zase jen nehejtuju, tak Rockport Cygnus za mě byl jeden z top zvuků letošní výstavy. Určitě tomu hodně pomohla i vhodná místnost, ale tu mělo víc vystavujících.
    MATT
    MATT --- ---
    zaujalo vizualne..

BeoPlay A9

Up to 480W of Total Power
    1 x 8.0" Woofer / 2 x 3.0" Midrange
    2 x 0.8" Tweeter
    Wireless Music Streaming
    RAJCHE
    RAJCHE --- ---
    DELLAMORTE: jojo, k tomu nazoru se pridam. Ty jsou opravdu skvely.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    Ty Tannoe nahoře duněly tak, že po dvou minutách jsem se dal na úprk, to byl dost hnus.
    Na druhou stranu mě hodně překvapily Kii Three, o kterých jsem předtím nic nevěděl.
    MAJA
    MAJA --- ---
    VOZKA: Ty Tannoy nahoře jsem bohužel nechyt v akci, to jediný mě trochu mrzí, i když to není moje krevní skupina.

Obecně se mi alespoň na moje ucho potvrdilo, že dobrá/upravená akustika dělá v těhle sférách statisícové rozdíly. A když jsem viděl "stavebnici" síťových filtrů od Mudra, tak mě to zas namotivovalo k zbastlení nečeho podobného na doma. Alespoň u nás je to se sítí čím dál tím větší hrůza.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MAJA: Jo, ty KEFy byly taky dost dobrý. Tannoye za půl mega v té samé místnosti super, ale nepřišlo mi za tu chvíli že by byly o cokoliv lepší než Tannoy dc10 za půlku.
    Taky jsem slyšel poprvé KEF LS50W, na které jsem četl na amerických fórech nekonečné superlativy, podobně jako na pasivní LS50, a úplně tomu nerozumím. Jsou celkem přesné a neutrální aniž by byly ostré, ale nemá to žádné spodky ani to neumí hrát moc nahlas (bodejť, driver je malý a výškáč v něm plochu ještě ubírá) - v ceně LS50 to není špatné, ale u LS50W za 60k popularitu fakt nechápu - chápal bych kvůli malé velikosti a designu, ale vždycky se mluvilo o zvuku.

TEDDYBEDDY: Ta blízkost BW k monitorům imo platila v době představení Nautilů kdy jim ještě navrhoval repráky Lawrence Dickie, co pak odešel a založil Vivid. Od té doby začali do všech beden top řady 80x dávat svůj signature hrb okolo 10 kHz (lze vidět na většině měření Stereophile), který způsobuje že je zvuk ještě sušší a celkově nevyvážený, mně kvůli tomu zní jako by měly nedostatek basů. Za ty ceny to fakt nechápu a přijde mi že šneky jsou jediná top bedna, co jim v katalogu zůstala.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Mě Nautily vždycky připadaly suchý a ostrý. Ale jak stárnu, tak tentokrát se mi už dost líbily. Synek ( mladý ucho) ale říkal, že vostrý jsou.
    Zajímavý byla produkce Nautilů na vystupení Ravena (živý zpěv, klávesy, violoncelo), kdo jste měl tu možnost.
    Což mi připomnělo jak mají všechny BW blízko ke studiovým monitorům. Je to přesný, ale placatý, nikdy mě nebavily. Ty Utopie jsou na tom o něco líp imo.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    jo takovej ten sal rekneme 5 x 15m je dobrej, loni v takovym byl Eurostar a naky lepsi BW
    MAJA
    MAJA --- ---
    ty větší sály byly OK, ale pidipokoje jsou naprd ...
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    letos šneky jo? loni jsem je nenašel, nebo nebyly. Slyšel jsem je v Corinthia Towers kdysi.. ten hotel mi taky sedel o dost vic nez tenhle, musim rict
    MAJA
    MAJA --- ---
    Já tam byl v pátek taky, klasicky malé pokojíky a hlasitá reprodukce pro mě znamenala rychlou otočku a úprk o dům dál. Fascinuje mě, jak někteří prodejci věnovali tak málo energie/času na akustickou úpravu - škoda, myslím, že se takhle zvukově zabilo dost expozic a zcela zbytečně.

Za mě šneky od B&W pořád hrají hodně dobře, ty velké Focaly taky. Milým překvapením byly sloupky KEF R11 - za ty (i když) nemalé peníze hrály poměrně dost highendově, alespoň pro moje ucho.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Taky jsem si při návštěvě uvědomil, jak hrozně ohyzdnej je hotel Don Giovanni, googlil jsem si kdo to probůh stavěl a narazil jsem na tenhle úžasnej citát:

Jan Kaplický, autor nerealizovaného projektu budovy Národní knihovny na Letné (tzv. blobu), podle Evy Jiřičné prý na „hrůzný hotel“ Don Giovanni reagoval velmi agresivně a křičel: „a tohle postaví padesát metrů od Kafkova hrobu!“
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam