• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO

Jaké preferujete středy

18 hlasy od 18 respondentů

rozbalit záhlaví
      SPIKE411
      SPIKE411 --- ---
      TEDDYBEDDY: To dává u těch nestíněnejch reprokabelů smysl.
      Tak hlavně že to není proto, aby sis nespletl směr, jakmile je jednou „zahoříš“, nebo aby tam třeba ty vlny necestovaly naopak.

;)
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      SPIKE411: Speciálně pro slaboduchý. Šipka na drátu bejvá, když je stínění z důvodu zamezení vzniku zemní smyčky naletováno na jednu stranu. Tak aby se vědělo na kterou ;)
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      TEDDYBEDDY: hehe, přesně - I am going home od Ten Years After na Woodstocku žádný Hi-Fi nebylo. A já chci, aby mi to doma prasilo přesně stejně jako tenkrát, žádný další zkreslení už tam nechci :)
      HONCKA
      HONCKA --- ---
      TEDDYBEDDY: ty tvrdíš, že cokoli nad 8m hraje jak logitech a já tvrdím, že nemáš pravdu
      DOCKINEZ: u linearray jsou většinou pod pódiem, ale stejně to musí se ke každýmu "banánu" natahat a ty visej u větších akcí 10+ metrů nad zemí
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      DOCKINEZ: S PA a dlouhým kabelem v podstatě obětujeme řádově vyšší zkreslení za účinnost, resp. výkon. V případě produkce se toto zkreslení stává součástí uměleckýho díla, které se pak snažíme věrně reprodukovat na dražším zařízení s co nejmenším zkreslením. A tomu se říká hi-fi, což je předmětem bádání tohotp klubu :D
      SPIKE411
      SPIKE411 --- ---
      TEDDYBEDDY: Hlavně jestli je na nich taky šipka, ve kterým směru je máš zapojit.
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      HONCKA: tak ale i u těch PA na koncertech to bejvá tak, že jsou koncáky u beden.

A nebo to řešej tak, že se to na dálku tahá třeba 100V rozvody (nebo klidně i vejš). To Hi-Fi zesilovače zpravidla neumožňují. A v Hi-Fi kvalitě už vůbec ne :)
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      TEDDYBEDDY: u mne reprodukce.

Ve zkušebně jedu přes powermix, tam se s nějakým dual mono srát nebudu :)
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      HONCKA: A?
      HONCKA
      HONCKA --- ---
      TEDDYBEDDY: ještě jsem neviděl větší pasivní PA, kde by byly všechy repro kabely kratší než 10m
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      Sofistikovaná geometrie kabelu Kimber 4TC
      https://www.kimber.com/products/4TC
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      HONCKA: Nikoli, špatně zapojené, nekvalitní PA budou ještě horší než logitech.
      HONCKA
      HONCKA --- ---
      TEDDYBEDDY: Takže vlastně dle tebe všechny PA systémy hrajou jako logitech
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      HONCKA: obecně
      DOCKINEZ: produkce vs reprodukce?
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      HONCKA: u velkých beden s pořádným PA a kabelem jak ke svářečce to asi nebude tak markantní :)

Já mám každej koncák cca metr od bedny a nemám důvod měnit. Holt výhody dual mono :)
      HONCKA
      HONCKA --- ---
      TEDDYBEDDY: to myslíš obecně, nebo jenom u malých beden?
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      The best 30 hi-fi speakers of What Hi-Fi?'s lifetime | What Hi-Fi? | What Hi-Fi?
      https://www.whathifi.com/...ime?fbclid=IwAR3dS7LBIZtFAlN1CAvE6CYap3bfOMFo_0rzloRuKoTJp-po1_aNUZD5waw
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      P4INTER: Cokoli nad 5-6 m ti znatelně zatlumí dynamiku, detaily, o basech nemluvě. A nad 8-10m v podstatě dostaneš huhl sound na levelu logitech. I proto se hotový sety špičkových káblů > 20k ani nevyrábí >3m. Čili zmařená investice. Konec hlášení.
      P4INTER
      P4INTER --- ---
      TEDDYBEDDY: no nemyslim si ze trocha kabelu ovlivni zvuk natolik aby to bylo jako levny bedny potom, jasny chapu ze to neco ovlivni. Ale bohuzel tady to jinak nejde musel bych ty bedny mit vedle sedacky ale to uz by byly spis natoceny proti sobe. Hele vzdycky je to o nejakym kompromisu. Nejdu tvorit studiovej vysledek ale posunout se od legendarnich chrchlaku genius 5.1 :-D
      TEDDYBEDDY
      TEDDYBEDDY --- ---
      P4INTER: Tj. špatně. Krátký signálový cesty jsou základ, tzn. zesík co nejblíž u beden. V opačným případě jsi zbytečně utratil peníze za poměrně dobrej set, kerej ale bude hrát jako levnej.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam