• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    A pro ty ostatní, co nechtějí nebo z časových nebo jiných důvodů nemohou hrát s velkými reproduktory, je tu rovnocenná nárada - sluchátka, a dovolím si upozornit na svoji nabídku:
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Sluchátka s mikrofonem Sony Hi-Res WH-1000XM2 černé / Praha Pankrác / 4600 CZK ]
    Snad nejsem OT..
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ROMANICAK: OK. Jen čekuju, jestli překonáš NaSáKaVoSt kabelu v předešlým postu ještě větší perličkou :D
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    TEDDYBEDDY:
    Ano, uplne stejny. Kdyz vyrabis RollsRoyce, tak do nej z principu nepouzijes obycejny budiky ale pozlaceny, klidne jen proto, ze kdyby na to zakaznik prisel, zdala by se mu pak cena neadekvatni nebo by se bal, ze je to nejak osuleny. A bylo by mu jedno, ze neni, ze ty obyc budiky ukazujou uplne stejne.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ROMANICAK: A máš v tý svý věrouce nějaký vysvětlení pro toto: [ TEDDYBEDDY @ HIFI & TOP AUDIO ]
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    TEDDYBEDDY:
    "při přenosu el. signálu hraje vyznamnou roli nejen materiál vodiče, ale i kvalita dielektrika?" Ano, veril. V pripade kabelu je to o tom, ze je potreba pouzit dielektrikum (izolant) s co nejmensi nasakavosti (porovitosti), aby izoloval dobre.

    V nasem pripade je uplne jedno jestli to bude PVC nebo teflon nebo guma nebo klidne jen lakovane draty, protoze vsechny tyhle materialy se v praxi s vodou v obyvaku/poslechovce jaksi nesetkaji. To, ze nekdy vyzdvihuje/pouziva jako izolaci teflon je spis proto, ze se vzdy najde nekdo, kdo za tu zbytecnost ochotne zaplati nasobek ceny.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    TEDDYBEDDY:
    "Vyzkoušej si to sám" to asi neudelam, protoze za to utracet nehodlam. Ale ty uz ty superkabely mas, tak bys to mohl zkusit. 4mm2 dvoulinku ti muzu pujcit, zbyla mi.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ROMANICAK: Vyzkoušej si to sám, až si pořídíš dospělej zes. Do tý doby ani nemáš šanci slyšet, co ty tvý BW vlastně umí. https://www.hifionline.cz/...azar/prodam/kabely/kraut-wire/89331-reprokabel-kraut-wire-model-iii-se/

    Nevrtá ti hlavou, proč inženýři BW drátujou svý bedny VDH a ne obyč. dvoulinkou? Věřil bys tomu, že v základech elektrotechniky je jasně popsán důvod, proč při přenosu el. signálu hraje vyznamnou roli nejen materiál vodiče, ale i kvalita dielektrika?
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    ROMANICAK: Vystihl jsi to dobře .... u obyč jedno-DD špuntů je rozdíl v kabelech menší nebo skoro žádný, u multi-BA měničů nebo hybridů to bude jinak.
    PS: Co jsem o těch svých četl, tak ty přepínače fungují na principu změn odporu. (zřejmě v jednotlivých pásmech, ale to si domýšlím)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    ROMANICAK:
    Tvl i kdyz ted mam podezreni co v tom vlastne uvnitr je. Jestli se tema prepinacema jenom nezapinaji/vypinaji jednotlivy menice. Pak by tam zadnej procesor nebyl.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    AMAROK:
    MAJA:
    U tehle typu sluchatek je tech promennych vic. Uvnitr je totiz DSP, ne jen analogova vyhybka a samotne menice.

    Takze musim dementovat co jsem psal v ROMANICAK: . To totiz plati pouze pro ciste analogovy sluchatka s klasickou konstrukci (obyc magneticke menice).

    Pokud se bavime o sluchatkach kde je uvnitr nejaka aktivni elektronika, tak se bavime o problemu mnohem slozitejsim. Neco jako propojeni komponent mezi sebou, ale navic na nizsim napeti a mnooohem nizsim proudu, coz s sebou nese dalsi starosti. Nez bych se poustel do dalsi diskuse ke ktere nemam dostatecny vzdelani, tak radsi na ukonceni reknu, ze s kabelama k repro to nema vubec nic spolecnyho :-)
    MAJA
    MAJA --- ---
    Z eletrotechnického hlediska je kabel mezi sluchátkovým zesilovačem a sluchátkama. Do cesty vstupuje jeho odpor, kapacita a indukčnost spolu s měničema ve sluchátkách a to představuje pro konkrétní zesilovač míň nebo víc výhodnou zátěž.

    AMAROK
    AMAROK --- ---
    ROMANICAK: Ještě před rokem jsem si myslel, že kabel na zvuk takový vliv nemá. Potom mně přišly z Amazonu špunty TSMR-4 bez kabelu a musel jsem nějaký dokoupit. ... teď už mám od každýho matroše minimálně jeden a poslechový testy za sebou.
    Technicky to neumím obhájit, ale třeba rozdíl mezi OCC a SPC je u mě propastný. Co jsem četl na fórech, vliv na to má hlavně typ a odpor měniče (Balanced Armature, Dynamic Driver, Planar ...), proto někteří nemusejí rozdíly tolik slyšet a někteří hodně. Takže se vůbec nedivím, že to máš za nesmysl. Alespoň ušetříš, když budeš kabelový rolling ignorovat.
    Jak jsem psal, za mě to ale není tak, že by jeden hrál líp a jiný hůř. Třeba obyč OFC mám moc rád pro jeho muzikálnost a umírněné výšky.

    Tady je výčet jen těch dražších kabelů co mám - jj opravdu tomu věřím :o)
    5N, 6N a 7N OCC copper
    6N a 7N SPC
    Golden plated OCC

    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    AMAROK:
    "je vhodný pro konkrétní sluchátka nebo i konkrétní hudbu" to bych ti rad vyvratil. Je to dle meho nazoru uplny nesmysl. Kabel bud prenese nebo neprenese elektrinu. Nic jinyho nedela, to mi muzes verit. Pokud se nepouzije nejaky uplne nevhodny kabel (velky odpor, vysoka kapacita, extra dlouhy), tak neni mozny, aby jeden kabel na jednech sluchatkach hral lip a na jinejch hur, nez min kvalitni kabel.

    Takze opet - stejna skladba, stejny sluchatka, 10 slepych testu (nekdo ti bude vymenovat kabel podle predem danyho schematu a ty ho neuvidis). Jaky je vysledek?

    Co je to za sluchatka a jake kabely konkretne k tomu mas?
    AMAROK
    AMAROK --- ---
    Ve sluchátkovém universu se to dá ověřit celkem levně. Mám kabely z OFC, OCC mědi, SPC (silver plated) i hybridní. A ve zvuku slyším sakra rozdíl.
    Ovšem nemůžu říct, že by byl zvuk horší nebo lepší. Každý materiál hraje jinak a je vhodný pro konkrétní sluchátka nebo i konkrétní hudbu. Finální tuning zvuku pomocí kabelu dělají jak lidi, tak sami výrobci a na 3rd party kabelech vyrostl slušný byznys.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    TEDDYBEDDY:
    Vem nejakyho svyho kamose a udelejte si slepej test. Na tvy sestave, protoze tu znas. 10 poslechu za sebou. Napiste predem na papir jaky kabely budou v kterym poslechu zapojeny. Pokud budes uspesnej v 100%, koupim si kabely ktery mi doporucis. Pokud ne, trest te nemine, zustanou ti zapojeny OFC dvoulinky 4mm2.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ROMANICAK: Jen pro info. Tvý nákladný BW jsou origo interně prodrátovany hybridními Van den Hull CS Cu/Ag 12/14AWG s patentovaným opletem z LCS (lineárně strukturovaný uhlík) mj. Což na tak krátký vzdálenosti asi stačí.

    Ale ty a tvý tři chytrý kámoši z nyxu si pak takový bedny připojíte k seconhandovýmu zesu 5m ofc dvoulinkou?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    EULE:
    Abych mohl Teddymu prodat lepsi kabely? Proc ne :-)))
    EULE
    EULE --- ---
    Pokud by nekoho z vas zajimala prace v premiovem audio store v centru Prahy, ozvete se mi do posty. Dekuju.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ADAM: Jj. to od tý naší debaty, cos přiznal, že na jedno ucho skoro neslyšíš, ty můj sluchátkovej guru? Tak esi ti to pomohlo, budiž :D
    ADAM
    ADAM --- ---
    FATTY: taky am teddyho v ignore už léta. (jediný člověk, kterého tam mám...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam