• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    ROARCK001
    ROARCK001 --- ---
    cau - mate nekdo tip kde v Praze vybrat fancy designovy audiosystem, kde by nekdo poradil, byl by vyber a tak... pro cloveka, kterej chce utracet prachy a jeho hlavni kriterium je design a to jak snadno to pujde zapojit na mobil? dik! :D
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    ROMANICAK: Sice to neni presne ten tvuj, ale i tak bych ho treba " vyzkousel" , vedle neslapnes : https://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reprosoustavy/b-bowers-wilkins/htm3s/
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    ROMANICAK: Urcite za sledovani stoji toto : https://www.audio-markt.de/en/market/
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Mate pls nekdo tipy/linky na bazary v evrope, kam se treba i pravidelne koukate? Nedari se mi sehnat ten B&W HTM1 na Ebay ani jinde kam obvykle lezu.

    https://www.hifionline.cz/hifibazar/
    -- strasne blbe se vyhledava, filtry nefunguji

    http://hifibazar.cz/
    -- malo veci, nabidka se moc nemeni

    https://www.excelia-hifi.cz/hifi-inzerce.php
    -- nabidka nic moc, taky velmi omezena

    https://www.hifiroom.cz/hifi-bazar/
    -- par inzeratu a u drtive vetsiny napsano PRODANO

    https://www.sbazar.cz/570-reproduktory
    -- absolutni nemoznost filtrace
    ADAM
    ADAM --- ---
    mam tady posledni kus tehle zvukovky
    DS-DAC-100 - 1bit USB-DAC | KORG (USA)
    https://www.korg.com/us/products/audio/ds_dac_100/

    sam pouzivam, protoze: 
    vypada hezky,
    Native DSD playback of 2.8224 MHz or 5.6448 MHz DSD files
    nebo PCM 192kHz/24bit
    XLR balanced konektory + normalni vystup na sluchatka.


    za 5500kč (5000 při platbě bitcoinem)

    (puvodni cena 13tis, na heurece je uz vesmes jen odlehcena Mkova verze: https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=korg+ds-dac-100 )
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    SPIKE411: tomu rozumim, ale co je beznejsi rezim?:)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    NOIZER: Ne nutně. Může mít jiný marže. :)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    NOIZER: Je to dobrá otázka a těžko říct, proč to tak je. Možná proto, že tohle co píšeš není zdaleka jediný typ jejich zákazníka - když někdo přijde kupovat jen zesilovač nebo nemá striktně omezený rozpočet, tak mu samozřejmě radí co nejdražší, ale potom musí být konzistentní a dávat podobná doporučení i zákazníkovi o kterém mluvíš ty, aby nepůsobil nedůvěryhodně.

    Moje zkušenosti každopádně hovoří zcela opačně, a k podobným závěrům dochází i většina lidí, kteří si někdy zkoušeli dělat slepé testy. Například schopný český konstruktér zesilovačů Pavel Macura byl dlouhá léta čistý subjektivista a zastánce toho, že zesilovače se ve zvuku výrazně liší a zásadně mění zvuk celé sestavy, účastnil se ohledně toho i flejmů na slovnaftu. Potom začal dělat slepé testy na různé typy zkreslení zesilovačů (které byly super zajímavé i pro mě). A od té doby jsou jeho názory na odlišnosti zesilovačů výrazně vlažnější.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    VOZKA: pokud by clovek sel kupovat jen zesik, tak to chapu.. ale kdyz kupujes bedny ze zesikem treba za 100k, tak bud ti muze doporucit bedny za 50 a zesik za 50, nebo bedny za 70 a zesik za 30.. ve finale by na tom vydelal stejne.. nebo se mylim?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Tip - chill out

    Susanna And The Magical Orchestra - (2004) - List Of Lights And Buoys
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    NOIZER: Jasně že ti to bude říkat člověk kterého prodej zesilovačů živí :). Mě dokonce pán v jednom brněnském poslechovém studiu přesvědčoval, že je teď nový trend kupovat zesilovače dražší než bedny, a tím o třídu vylepšovat zvuk těch beden.

    Ve skutečnosti je to přesně naopak - cena kvalitních zesilovačů už několik dekád stále klesá a vrážet do nich stejné peníze jako do beden smysl určitě nedává. Drahému zesilovači se někdy nevyhneš - pokud potřebuješ 8 kanálů s 200W na kanál, tak to prostě něco stojí, ale to není úplně běžná situace. Obzvlášť pokud máš citlivější bedny, menší místnost nebo obojí, vystačíš si se zesilovačem za zlomek ceny.
    SVANC
    SVANC --- ---
    TOMATSU: Neprovokuj :D. Do těchhle debat se už nemám chuť pouštět. Ne snad, že bych změnil názor, ale prostě to nemá smysl - když chce někdo investovat do statusových prvků, je zbytečné mu vykládat, že by rozdíl oproti něčemu levnějšímu stejně nepoznal. A bavit se s lidmi, kteří argumentují "pomalými basy" či neslepým testováním reprokabelů je čirá ztráta času.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    SAMOUT:
    Nedela, proto jsem se dival po starsich strojich.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Dela vubec denon ted neco na tyhle urovni? Na jejich webu se nic najit nepodarilo (na poli AVR), nejvyssi model je https://www.denon.cz/cz/product/homecinema/avreceiver/avcx8500h
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    TOMATSU:
    "toto kombo" je v podstate ty samy vnitrnosti pro decoding a processing, jen koncaky jsou zvlast a discrete pro kazdej kanal. Taky jsem na to koukal, ale nedalo se to sehnat v Evrope (EU plug/230V).

    Na ty 5300 jsme se taky dival. A je mi troslu lito, ze kdyz jsem jezdil po republice a poslouchal vsechno mozny, nekoupil jsem tehdy 2xCA-M400 za celkovou 130Kkc. Jenze tehdy jsem vubec netusil jak se to cely vyvine. Presto mam k tem Classe vecem trosku neduveru, myslim ze jsou trosku precenovany.


    TEDDYBEDDY:
    "Tenhle Denon k BW 800?" - jo...dalsi infarkt? Mam zas volat sanitku? :-D
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    Ten Denon stal kolem 180k - byla to vlajkova lod - lepsi pak uz bylo jenom toto kombo : https://www.soundandvision.com/...ssors/denon_avp-a1hdci_surround_processor_and_poa-a1hdci_amplifier za 380k. Obe sestavy i ve stereu podavaji dobry vykon.
    ( tady je na DK moc peknej koncak-y : https://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/zesilovace/classe/ca-5300-2-kusy/- furt to ve me hloda a hloda :)

    Suby se u DK i ve stereu bezne pouzivaji. REL, Velodyne atd Muj favorit je samo Thorovo kladivo :) ( https://www.wilsonaudio.com/products/thors-hammer/thors-hammer )

    ROMANICAK: Urcite napis, klidne i jen do posty, zajima me to. Ono ty nejvetsi rozdily jsou uplne na zacatku. U me to bylo pri prechodu z PC repracku na AVR HK 445 a 5.0 Wharfedale Diamond. Pak uz to nebylo tak razantni a ted co mam uz je spis jen o urcitych nuancich ve zvuku.

    Dlouho tady nebyl Svanc s jeho slepym testem zesilovacu :)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    Kdyz jsem byl v AvitSmart, tak tam typek rikal, ze zesik by mel stat aspon tolik co bedny.. ale ja tomu prd rozumim:)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    ROMANICAK: Přidej ještě nějaký sapbůfr. Čím víc repro, tím víc hifi!
    PS. Tenhle Denon k BW 800? :D
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    TOMATSU:
    No hele, je to takovy rozporuplny. Zatim jsem to jen zapojil a zkusil par skladeb a kousek filmu.

    Urcite je zvuk nastroju jakoby cistsi, oddelenejsi, zretelnejsi. Ale ne zas o moc. Ten rozdil je slyset na prvni poslech, ale asi jsem cekal 100% narust a ono je to treba 20%. Nevim jak to popsat. Tedy pri nizsich hlasitostech.

    Rozhodne je ale to ale poznat pro vyssich hlasitostech. Tam je rozdil obrovskej. Potvrzuje se moje domnenka, ze ten Sony STR-DG700 je na tyhle repro proste slabej (100W/kanal). A taky jsem se dostal na "limit mistnosti". Od urcite hlasitosti se zvuk zacne slejvat a zacina to byt spis hluk. Kdyz ale otevru okna, spravi se to :-)


    Kdyz si najdu cas, hodim obsahlejsi report. Pokud to ma cenu tady teda (pac dostanu vynadano za kabely urcite).
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    ROMANICAK: Super. Kdyz tak pak pisni, jak to hraje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam