• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MAJA: GAS?
    No já ten Topping popravdě beru zatím tak jakože na zkoušku, ale předpokládám, že pokud se to nějak nepokazí, tak mi to asi bude vyhovovat. A zdroj jasný, to se pořeší.

    Až to dorazí, tak budu porovnávat Schiit Audio Fulla 2, FiiO E10K Olympus 2 a Topping D30 uvidíme, třeba to bude všechno stejný a bude klid :-D
    MAJA
    MAJA --- ---
    GIF_242: Nevypadá zle, stejně jako u dacmagic se mi nelíbí ten malý spínaný zdroj ... ale to není problém vyměnit. Zajímalo by mě porovnání, ale naštěstí už mě GAS z většiny přešel :-)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    MAJA: Fio mám, a chtěl bych se posunout kus dál. Nicméně díky za reakci. Objednal jsem toho číńana a uvidí se ;) reakce na net jsou veskrze pozitivní.
    MAJA
    MAJA --- ---
    GIF_242: Poměr cena/výkon není zlý ještě třeba FiiO E10K Olympus 2 (Mám u PC na živení velkých sluchátek). DacMagic 100 mám na hifi, jen jsem si dodělal napájení z 12V olověné baterky namísto dodaného pidiadaptéru.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    VOZKA: Díky! Topping nevypadá vůbec blbě. Jdu to prověřovat.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    GIF_242: Obojí bude dobrý, výrazně levnější alternativa která je ještě o kousek přesnější by bylo něco od Toppingu, D30 se zdá být fičurami srovnatelné, D50 má potom měření ještě o něco lepší.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Zvažuji koupi DAC převodník a mám vyhlídnuté toto:

    Pro-Ject DAC Box S2+ (cca 6k)
    Cambridge Audio DacMagic 100 (cca 4k)

    Rád bych se držel ceny okolo 5k mohl by mi někdo poradit, případně doporučit něco jiného? Chci jenom DAC převodník, ne zesilovač.

    Díky za radu.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    ROARCK001: takovejch studii je hafo.. ja mam rad https://www.avitsmart.cz/
    ROARCK001
    ROARCK001 --- ---
    cau - mate nekdo tip kde v Praze vybrat fancy designovy audiosystem, kde by nekdo poradil, byl by vyber a tak... pro cloveka, kterej chce utracet prachy a jeho hlavni kriterium je design a to jak snadno to pujde zapojit na mobil? dik! :D
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    ROMANICAK: Sice to neni presne ten tvuj, ale i tak bych ho treba " vyzkousel" , vedle neslapnes : https://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reprosoustavy/b-bowers-wilkins/htm3s/
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    ROMANICAK: Urcite za sledovani stoji toto : https://www.audio-markt.de/en/market/
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Mate pls nekdo tipy/linky na bazary v evrope, kam se treba i pravidelne koukate? Nedari se mi sehnat ten B&W HTM1 na Ebay ani jinde kam obvykle lezu.

    https://www.hifionline.cz/hifibazar/
    -- strasne blbe se vyhledava, filtry nefunguji

    http://hifibazar.cz/
    -- malo veci, nabidka se moc nemeni

    https://www.excelia-hifi.cz/hifi-inzerce.php
    -- nabidka nic moc, taky velmi omezena

    https://www.hifiroom.cz/hifi-bazar/
    -- par inzeratu a u drtive vetsiny napsano PRODANO

    https://www.sbazar.cz/570-reproduktory
    -- absolutni nemoznost filtrace
    ADAM
    ADAM --- ---
    mam tady posledni kus tehle zvukovky
    DS-DAC-100 - 1bit USB-DAC | KORG (USA)
    https://www.korg.com/us/products/audio/ds_dac_100/

    sam pouzivam, protoze: 
    vypada hezky,
    Native DSD playback of 2.8224 MHz or 5.6448 MHz DSD files
    nebo PCM 192kHz/24bit
    XLR balanced konektory + normalni vystup na sluchatka.


    za 5500kč (5000 při platbě bitcoinem)

    (puvodni cena 13tis, na heurece je uz vesmes jen odlehcena Mkova verze: https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=korg+ds-dac-100 )
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    SPIKE411: tomu rozumim, ale co je beznejsi rezim?:)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    NOIZER: Ne nutně. Může mít jiný marže. :)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    NOIZER: Je to dobrá otázka a těžko říct, proč to tak je. Možná proto, že tohle co píšeš není zdaleka jediný typ jejich zákazníka - když někdo přijde kupovat jen zesilovač nebo nemá striktně omezený rozpočet, tak mu samozřejmě radí co nejdražší, ale potom musí být konzistentní a dávat podobná doporučení i zákazníkovi o kterém mluvíš ty, aby nepůsobil nedůvěryhodně.

    Moje zkušenosti každopádně hovoří zcela opačně, a k podobným závěrům dochází i většina lidí, kteří si někdy zkoušeli dělat slepé testy. Například schopný český konstruktér zesilovačů Pavel Macura byl dlouhá léta čistý subjektivista a zastánce toho, že zesilovače se ve zvuku výrazně liší a zásadně mění zvuk celé sestavy, účastnil se ohledně toho i flejmů na slovnaftu. Potom začal dělat slepé testy na různé typy zkreslení zesilovačů (které byly super zajímavé i pro mě). A od té doby jsou jeho názory na odlišnosti zesilovačů výrazně vlažnější.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    VOZKA: pokud by clovek sel kupovat jen zesik, tak to chapu.. ale kdyz kupujes bedny ze zesikem treba za 100k, tak bud ti muze doporucit bedny za 50 a zesik za 50, nebo bedny za 70 a zesik za 30.. ve finale by na tom vydelal stejne.. nebo se mylim?
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Tip - chill out

    Susanna And The Magical Orchestra - (2004) - List Of Lights And Buoys
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    NOIZER: Jasně že ti to bude říkat člověk kterého prodej zesilovačů živí :). Mě dokonce pán v jednom brněnském poslechovém studiu přesvědčoval, že je teď nový trend kupovat zesilovače dražší než bedny, a tím o třídu vylepšovat zvuk těch beden.

    Ve skutečnosti je to přesně naopak - cena kvalitních zesilovačů už několik dekád stále klesá a vrážet do nich stejné peníze jako do beden smysl určitě nedává. Drahému zesilovači se někdy nevyhneš - pokud potřebuješ 8 kanálů s 200W na kanál, tak to prostě něco stojí, ale to není úplně běžná situace. Obzvlášť pokud máš citlivější bedny, menší místnost nebo obojí, vystačíš si se zesilovačem za zlomek ceny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam