• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    Vyber je vzdy dlouha cesta a 10 lidi 10 chuti. Dovolim si svuj nazor... Kdybych mel budget 20tis, za sebe k TV bych volil KEF LSX. Jednoduche funkcni reseni. Maly aktivni repro s digi vstupy, WiFi, sitovou konektivitou, bluetooth. Nepotrebuju kabely. Streamovani bez problemu, apka v mobilu. V nekolika designech (manzelka bude rada). Paradni podani zvukove sceny, procesor na prizpusobeni pozice v prostoru atd. A za stavajici AVR a repro bych k nim poridil maly subwoofer a je vystarano jak na filmy tak na slusny stereo poslech.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Řešením by mohl byt stereo AV receiver se síťovýma funkcema - třeba Onkyo TX-8270.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    Koumak pise, ze na X kanalovem zvuku nelpi. Staci mu kvalitni stereo. Proc tedy AVR a tahat zvuk pres HDMI? Neni lepsi zdroj zvuku rovnou do (DAC+zesilovace) a obraz do TV? Za stejny penize bude 2 kanal zesilovac vzdy lepsi nez AVR.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DR_RIC: Jak proc? Treba proto, aby mohl tahnout zvuk rovnou do beden? Ja to treba mam taky tak, vsechna zarizeni vedeny do AVR via HDMI kabel, odtamtud HDMI kabelem do teli / projektoru obraz, do beden audio kabelem zvuk. A jinak to uz nikdy chtit nebudu, ma to tu vyhodu, ze to na zacatku jen pospojujes dratama, a pak to proste rovnou funguje.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    FATTY: To i chapu, ale nechapu proc?
    FATTY
    FATTY --- ---
    DR_RIC: ze chce AVR s vice HDMI vstupy a vystupem, ktery zapoji do TV.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    KOUMAK: "přes co přetáhnu set top box TV a ještě jeden HDMI směrem do TV" promin tomu nerozumim.
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    DR_RIC: Víš, vlastně mi mluvíš z duše, když o tom tak přemýšlím. Chtěl jsem to jen za cca 20k "zlepšit" a nemám místo na sloupovky, takže jen regálovky a .... a chci mít něco, do čeho si pošlu muziku přes bluetooth a přes co přetáhnu set top box TV a ještě jeden HDMI směrem do TV. Na X kanálovém zvuku nelpím, stačí mi 2.0 a chtěl jsem zkusit 2.1 :-) Možná fakt počkám na více peněz do celého nového HIFI a subwoofer vůbec nebudu potřebovat... :-)
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    KOUMAK: Stacil by ti i T-Zero. Problem vidim jinde. Bude velky nepomer. K sestave co pises chces koupit 2x drazsi subwoofer... hudebne to moc neprinese. Osobne bych dal radeji 20 do lepsiho Hifi. Obavam se, ze tohle hrat nebude. Zalezi co si od poslechu slibujes.
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    Jestli je toto stale aktualni : https://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reprosoustavy/rel/96923-rel-t7i/ , tak neni co resit. Mam jej asi 3 mesice a super. Mistnost +- 4x5m .
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    DR_RIC: Když mám objeváko-kuchyň s cca 4x7m tak asi Rel T7I co??? T5I bude asi málo...
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    KOUMAK: Cokoli od REL...
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    ROMANICAK: Ne, nemusí to být nový, ale musí to být dle mé partnerky "pěkný" :-) Já ten subwoofer chci jako doplněk, aby zvuk byl více "plnnější". Z výbavy vidíš, že mám vše "historické" a stejně jedu jen 2.0 verzi. Původně jsem začínal na AU/RA, ale pak jsem pochopil, že bez kvalitních "střev" a výkonu to prostě nejde a přešel jsem na Denon PMA1055 tuším, ale kvůli rádiu mám pod TV Denon AVR1509 a ten má výstup na subwoofer... :-)
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    VOZKA:
    Ano, k tomuto uz jsem se taky prokousal a zkusim to. Dekuji.

    MAJA:
    40. Ale vekem to snad jeste nebude, ta zmena byla pomerne dost rozpoznatelna, to se s postupnym vytracenim neda srovnat.

    VOZKA:
    Presne tenhgle sumovej test je v odkazu ode me nize.


    KOUMAK:
    A musi to byt novy? Ja jsem se dost zamiloval do nakupu starsich veci z inzeratu, protoze se tim dostavas do mnohem vyssi kvalitativni urovne za cenu noveho "prumeru".
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    ALL: doporučte mi prosím subwoofer do cca 20k k sestavě Denon AVR-1509, Canton Karat 920DC (regálovky), optický dig. vsup. Děkuji.
    Požadavek od drahé polovičky je přírodní barva dřeva :-)
    Zatím se mi líbí Cabasse Orion MC170 Natural Oak
    MAJA
    MAJA --- ---
    nemá to něco společného s harmonickými kmitočty ?
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    VOZKA: Zní logicky.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    HOWKING: Tohle ale může mít i jiné vysvětlení - každá komponenta v přehrávacím řetězci má nějaké zkreslení, a zkreslení komplexního signálu vždycky vytváří i intermodulační složku. To v praxi znamená, že zkreslení mimo slyšitelné pásmo vytváří nový signál ve slyšitelném pásmu. A čím víc obsahu se nachází nad hranicí slyšitelnosti, tím větší zkreslení ve slyšitelném pásmu se vytváří. V závislosti na typu nahrávky (jak na tom co se nachází ve slyšitelném pásmu tak na tom co v tom neslyšitelném) to trénovaný člověk s celkem normální sestavou může slyšet.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Jeden už mi našel toto: https://en.wikipedia.org/wiki/Slew_rate - to sice není přesně to co jsem řekl, že vnímáme v komplexním signálu absenci frekvencí fyšších jak slyšitelných, ale taky dobrý argument, proč by celý řetězec měl mít schopnosti vyššího rozsahu než slyšitelného. (čím vyšší frekvence dá, tím rychlejšího přeběhu je schopen). A druhý "hledač" mi potvrdil, že to co říkám slyšel říkat na HighEndu Dudka nebo Brassaniho. (a podotkl, že to mi zde jako argument asi stačit nebude :D)
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    VOZKA: No nepoznáš. (tedy závídím ti těch 17 kHz, které jak odhaduju z kontextu poznáš - normální mladý zdravý člověk neslyší ani ty) Neslyšíš je ani jako pilotku, ani jako pásmový šum třeba 17-20kHz, ale pokud máš možnost ořezu klasické dobré nahrávky (SACD, DVD-Audio, prostě něco co objektivně obsahuje frekvence nad 30 kHz) od třeba těch 18 kHz výš (a máš repro co těch 30kHz zahraje [bez poklesu pod 3dB]), tak bys to poznat měl. Já třeba už neslyším nic nad 14 kHz a přesto když to ořežu od 14 kHz výš (CoolEdit filtr s poklesem 24 dB/oktávu - já díky svému "hluchu" už nemusím mít hyper náhrávku z sacd :D) tak rozdíl slyším.
    (hledání článku jsem zadal lepším - já už to najít neumím - snad to najdou)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam