• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    SPIKE411: Audiofil posloucha internetovy radio? On je ochoten pripustit existenci streamu v radech nizsich stovek kbps? Neni to hereze?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Jestli vám hrabání na disku způsobuje nějaké rušení na audio výstupu, tak bych ten váš stroj snad odkoupil jako raritu.

    To by musela být extrémně špatně navržená zvukovka. :)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Připomíná mi to diskusi s jedním audiofilem (prodejcem naleštěných prdů za statisíce hejlům) o tom, přes který síťový switche mu zní jeho oblíbený internetový rádio z Francie nejlíp.
    Případně audiofilské recenze NASek podle kvality reprodukce hudby na nich uložené. ;)

    Protože ty jedničky a nuly se asi nějak obarví nebo co, podle toho jakým switchem nebo NASkou projdou.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Na papíře to může funguvat - hardisk a ostatní komponenty můžou rušit výstup - tohle se to snaží optimalizovat..
    Druhá věc, že mohlo mít význam naposledy před dvaceti lety. Dnešní win hrabou na disku neustále, ať si vypínáš co chceš a když máš problém s plynulostí přehrávání, tak to bude hlubší než abys řešil dostatečně konrétní a živý žestě na nahrávce..
    CDR
    CDR --- ---
    VOZKA: snake oil je označení nesmyslných produktů? (hyperatomární měděné kabely tažené za úplňku měsíce?)
    Právě jsem argumentoval, že rušení může být až na d/a převodníku zvukovky, že do té doby jede vše v digitální formě a jediné, co by mohlo nastat jsou tebou zmíněné drobné lagy.
    A i ty nejlevnější zvukovky na boardech mají dnes většinou možnost optického výstupu. A na deskách bývají piny připojení sice metalického, ale taky digitální výstupu spdif
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    CDR: Docela dobrá metoda jak poznat snake oil je zkusit na stránce výrobce najít, co konkrétně má jeho produkt dělat se zvukem.

    Tady to vypadá, že výrobce na svém webu píše něco o tom, jak Fidelizer funguje, ale o zvuku v tom popisu není nic. Všechny popisky jsou o tom, co dělá s operačním systémem, ne o tom, jaký vliv to má na zvuk. Jediné, co se týká zvuku, je to, že by měl Fidelizer umožnit nastavení nižší latence v přehrávači/driverech, což ale typicky vůbec nepotřebuješ pokud nechceš hudbu nahrávat/skládat na počítači.

    Software tohohle typu vychází z předpokladu, že zatížení operačního systému, práce s různými komponentami počítače atp. může ovlivnit kvalitu zvuku. Ve zkratce platí, že to sice není úplná pitomost, ale pokud něco takového slyšíš, tak se vyser na ladění systému a kup si lepší DAC/zvukovku. To že může prolézat rušení z USB/spdifu/optiky z počítače do zvukovky je jedna věc, ale to že ho zvukovka neumí potlačit pokud není něco vyloženě rozbité je už věc druhá - i ty nejlevnější moderní hifi DACy jako třeba Topping D10 to vyřeší.

    Navíc to jaké rušení a v jakých případech se vytváří je závislé třeba i na tom, jak jsou v počítači poskládané komponenty vedle sebe, takže snažit se vymýšlet nějaké obecně funkční softwarové řešení je trošku sázka do loterie.

    Kromě přímého ovlivnění zvukovky nežádoucím rušením od ostatních komponent žádný problém se zvukem z počítače k řešení neexistuje, pouze je třeba mít nastavený přehrávač a zvukovku tak, abys docílil bit-perfect přehrávání. To ve windows znamená používat ASIO, wasapi nebo kernel-mode streaming a mít zvukovku přepnutou na stejnou vzorkovací frekvenci jako hudební soubory které přehráváš. Potom, když bys měl třeba nastavenou moc nízkou latenci nebo ti z jiného důvodu nestíhal procesor či disk, se ti zvuk může začít sekat a velmi slyšitelně lupat, ale neexistuje nic jako "do zvukovky jde o kousek míň kvalitní zvuk", prostě buď jde nebo nejde.

    Takže Fidelizer nejspíš dělá to co tvrdí že dělá, ale vliv na zvuk to v jakékoliv normální situaci nebude mít žádný.
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    CDR: Zkousel jsem jen free-verzi. V podstate je to jen "optimalizer" bezicich procesu v PC. Nepotrebne procesy vypne, u procesu k prehravani audia zvysi prioritu atd. Porovnaval jsem na svem PC pred a po spusteni ( pocet bezicich procesu, prioritu ... ) - nejake zmeny tam byly, ale nic moc zasadnoho. Zalezi urcite na "zahnojeni" PC - stavu OS a nainstalovanych programu.
    Taky to co umi a dela tento program, by se v podstate dalo udalat rucnim nastavenim bezicich uloh - ale je to takovy pokus omyl.
    Z vlastni zkusenosti mi vysledny "zvuk" vychazel nejlip takto :
    1 / PC s Daphile - linux uzpusobeny ciste na audio
    2 / PC - cista instalace W7 ( aktualizace zakazany ) + JRiver media player
    CDR
    CDR --- ---
    Zdravím ve spolek.
    Mám otázku na nějakého technicky zdatného audiofila.
    Co si myslíte o programu fidelizer?
    Popis fungování programu se mi zdá nesmyslný (procesy generující ruchy či snižují kvalitu zvuku), žil jsem v domnění, že aplikace mají zvuk od sebe oddělený.
    Je to podfuk, respektive je fidelizer jen pokročilejší ekvalizér?
    Dnes jsem kvůli tomu zabředl do sporu a potřebuji to rozetnout

    http://www.kabelguru.cz/product/audio-pc-a-prislusenstvi/fidelizer-pro/69
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    DR_RIC: hmm, ten special bluesound neni to ono. S temi kef bych to nakonec propojil. Video a audio pres hdmi digitalne do tv, pak audio dogitalne z zv pres optiku do kef a radio holt pres telefon a bluetooth do kef, telefonu s androidem mam doma dost, na to staci i starsi :-) hlavni je kvuli muzice nezapinat tv, ale kdyz jede tak mit moznost pustit si na tom lepsi zvuk. V segmentu hifi stejne nejsem, tedy s tim, co mam a chci to mit jednoduzsi...i subwoofer lze pripojit, takze ok. Jen si to nekde poslechnout, s koronou zatim nespecham moc mezi lidi...
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    KOUMAK: co poslouchat radio pres internet? Na soundbar se vykasli.

    KOUMAK: vstupy... co to vsechno poslat do TV a z te vyvest optiku do KEF LSX? Napada me jeste jedno reseni v Tebou uvadenem segmentu. Bluesound Powernode 2i V2. Ma to proti LSX HDMI hudebni vstup a (proti LSX) perfektni aplikaci (opet s radii, spotify, tidal,...) a pres uPnP pustis i cokoli jineho. Musel bys ale resit kabely a reprosoustavy. Doporucuji treba Wharfedale, pro me usi k tomu sedi nejlepe. Ale k TV a filmum se dle meho asi vic hodi ty KEF kvuli podani prostoru.

    LSX se daji ted sehnat za nejakych 18 s DPH, Powernode je za 23...

    Dovoluju si mluvit jen za sebe protoze mam oboji a zarucuju ze to hraje jak ma. Jestli jsi nekde ze zapadnich Cech prijd si to poslechnout a udelas si nazor sam. Muzes porovnat jeste s 2 sestavama radove vyssi kategorie.
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    DR_RIC: koukal ksem na ty Kef lsx a zajimavy to je. Jen netusim, jak do toho napojit 3 zvukove vstupy. StB, media prehravac...a jak doresit to radio, ale je to zajimava cesta jak zrusit objemny av receiver a spoustu dratu v okoli... taky mi byl navrhovan system Bang&Olufsen a za 24k koupit dva BO Beolity a sparovat je bezdratove, to jsem taky cumel, ale tam jsem nedomyslel ty vstupy... Poslouchal jsem jen jeden a nestacil jsem valit oci, kam to ten svet speje. Mi prislo, ze to hralo pomalu lip, jak to, co mam ted doma :-) Pomalu se oddaluju hifi principu k funkcnimu zarizeni na doma... :-) jestli nejsem ve spatnem klubu...no :-)
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    DR_RIC: dik za diskuzi, vidim, ze jsem jeste neuvedl moznost nejakeho radia, to jsem uplne zapomnel (net mebo vzduchem je jedno). Jinak bych nemel receiver a zustal u stereozesiku. Chvilku jsem si pohraval s myslenkou soundbaru, ale ... 65k na Sennheseir davat nechci. Take nerikam, ze to resit musim, jen se orientuju po par letech v moznostech a ladim si pozadavky tak, aby byly realne... :-)
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    Vyber je vzdy dlouha cesta a 10 lidi 10 chuti. Dovolim si svuj nazor... Kdybych mel budget 20tis, za sebe k TV bych volil KEF LSX. Jednoduche funkcni reseni. Maly aktivni repro s digi vstupy, WiFi, sitovou konektivitou, bluetooth. Nepotrebuju kabely. Streamovani bez problemu, apka v mobilu. V nekolika designech (manzelka bude rada). Paradni podani zvukove sceny, procesor na prizpusobeni pozice v prostoru atd. A za stavajici AVR a repro bych k nim poridil maly subwoofer a je vystarano jak na filmy tak na slusny stereo poslech.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Řešením by mohl byt stereo AV receiver se síťovýma funkcema - třeba Onkyo TX-8270.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    Koumak pise, ze na X kanalovem zvuku nelpi. Staci mu kvalitni stereo. Proc tedy AVR a tahat zvuk pres HDMI? Neni lepsi zdroj zvuku rovnou do (DAC+zesilovace) a obraz do TV? Za stejny penize bude 2 kanal zesilovac vzdy lepsi nez AVR.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    DR_RIC: Jak proc? Treba proto, aby mohl tahnout zvuk rovnou do beden? Ja to treba mam taky tak, vsechna zarizeni vedeny do AVR via HDMI kabel, odtamtud HDMI kabelem do teli / projektoru obraz, do beden audio kabelem zvuk. A jinak to uz nikdy chtit nebudu, ma to tu vyhodu, ze to na zacatku jen pospojujes dratama, a pak to proste rovnou funguje.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    FATTY: To i chapu, ale nechapu proc?
    FATTY
    FATTY --- ---
    DR_RIC: ze chce AVR s vice HDMI vstupy a vystupem, ktery zapoji do TV.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    KOUMAK: "přes co přetáhnu set top box TV a ještě jeden HDMI směrem do TV" promin tomu nerozumim.
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    DR_RIC: Víš, vlastně mi mluvíš z duše, když o tom tak přemýšlím. Chtěl jsem to jen za cca 20k "zlepšit" a nemám místo na sloupovky, takže jen regálovky a .... a chci mít něco, do čeho si pošlu muziku přes bluetooth a přes co přetáhnu set top box TV a ještě jeden HDMI směrem do TV. Na X kanálovém zvuku nelpím, stačí mi 2.0 a chtěl jsem zkusit 2.1 :-) Možná fakt počkám na více peněz do celého nového HIFI a subwoofer vůbec nebudu potřebovat... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam