MAJA: Samotné desky z Číny, osazování nějakou dobu byla manufaktura, další řada už je osazená v ČR normálně automatizovaně - nejsem si jistý jestli už je to hotové nebo jestli se teď ještě pár kusů dělalo ručně, výrobu zesilovače řeší znalejší a zručnější kolega, já na smd součástky nemám dost šikovnosti ani tréningu :).
TEDDYBEDDY: Nepracoval jsem způsobem přibližování se konkrétní referenci - protože je to hodně specifický typ konstrukce, tenhle typ práce není praktický, bedny totiž interagují s místností jinak než drtivá většina ostatních a přímé srovnání je obtížné. Dlouhodobě se spíš snažím pracovat s měřením a reflektovat jak se různé subjektivní vlastnosti zvuku projevují na objektivním měření, je to konzistentnější a rychlejší. Jedna konkrétní reference, které se snažím celkovou kvalitou zvuku vyrovnat (s tím že něco je lepší a něco horší), jsou studiové monitory od Genelecu - k jejich zvuku mám sice dost výhrad, ale v té cěně 20-30k je beru jako takový kvalitativní standard kterému by se měla dobrá bedna vyrovnat.
A specifická věc, kterou se od většiny beden v téhle ceně ty naše liší bez ohledu na konkrétní srovnání, je kvalita středového pásma - rovná frekvenční i fázová charakteristika, žádný bordel na směrovosti ani ve vertikální ose, bodový zdroj, díky umístění u/na zdi a směrovosti na výškách žádné odrazy ode zdi za reprobednami. Tohle nabízí minimum různých konstrukcí bez ohledu na cenu, proto je přímé srovnání těžké - blíží se tomu některá dvoupásma používající koaxy, ale i tam jsou rozdíly. Je to konstrukce, která v téhle ceně nabízí hodně nadprůměrně realistické středy a podání prostoru, přičemž protože za 25k se samozřejmě nedá vyrobit skutečný highend, tak je to vyvážené menší maximální hlasitostí a tím, že pod 48 Hz to skoro nehraje. Je to jeden z mála způsobů, jak bez větších investic dosáhnout docela dobrého zvuku v menší akusticky neupravené místnosti nebo v blbých situacích jako třeba u počítače na psacím stole, kdy i ty Genelecy mají kvůli velkým odrazivým plochám problém.