• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MA747: Zkus se poptat ještě tady: [ HEADPHONES - SLUCHÁTKA ]
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    SPIKE411: Tidal ma momentalne nejvetsi katalog ze vsech streamovacich sluzeb, asi o 25 mil. vic tracku nez Spotify/Qubuz/Dezzer.
    HIPISIK
    HIPISIK --- ---
    VOZKA: Uz jsem koukal na testy. Pujdu do tech XM4 :) maji detekci sundani a lepsi procesor s AI. Tidal taky vyzkousim. Stoji to par korun
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    HIPISIK: Ok, já předpokládal z toho přehrávání z iPhonu. Těch sony bych se nebál ani na doma, ale podle mě nejlepší zvuk dosáhneš buďto z in-earů, kde ale ne každému v uchu sedí a vyhovují, pomaleji se nandavají/vyndavají a nic přes ně neslyšíš, anebo z otevřených sluchátek, které ale nejsou vůbec vhodné na cesty. Pokud nechceš nějaké in-eary, tak ty Sony jsou podle mě dobrý kompromis protože hrají dobře navzdory tomu že jsou uzavřené. Jestli a jaký je rozdíl mezi XM3 a XM4 vůbec nevím, zkus jestli ti je někde nezapůjčí na vyzkoušení (plus od pondělka možná budou mít obchody se sluchátky otevřeno...)

MA747: Já dlouho in-eary nenakupoval a ty poslední jsem si vyráběl:)), takže s novinkami taky neporadím. V poslední době jsem začal dělat to, že si zvuk jednoduše dolaďuju ekvalizérem na základě měření, protože stejně poslouchám jen z kompu nebo z telefonu. Takže kdybych to dneska řešil, pořídím si nějaké lepší Etymoticy a přidám si na ekvalizéru trochu basů.
    HIPISIK
    HIPISIK --- ---
    MA747: A novejsi xm4 by staly za to? Rozdil necele 3 tisice. Coz by stale splnovalo muj budget
    MA747
    MA747 --- ---
    VOZKA: a měl bys pls nějaké tipy na kvalitní in-ear drátová sluchátka? Klidně pod/nad 10 tis. Pár let jsem nesledoval, tak by mě zajímalo, co se objevilo nového. Díky moc.
    HIPISIK
    HIPISIK --- ---
    VOZKA: Spise bych chtel neco na doma, na klid :) ale samosebou vyuzit pripadne i na dlouhe cesty vlakem, letadlem atd. Mrknu na to hned dekuji za doporuceni
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    BTW Deezer HiFi taky streamuje FLAC.
    A mají nebo mívali větší katalog než Tidal.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    HIPISIK: Za mě je spotify s high quality na poslech venku úplně v pohodě. Tidalem nic nezkazíš a na doma se to hodí, ale na ven bych to vůbec neřešil (a ani neřeším).
    Pokud chceš sluchátka přes hlavu, tak můžu doporučit tyhle: https://sluchatka.heureka.cz/sony-wh-1000xm3/#prehled
    Sony používají vlastní high-bitrate kodek LDAC, který je pro mě nerozeznatelný od bezztrátového přenosu a digitální přenos má tu výhodu, že je ve sluchátkách DSP zajišťující výborný noise cancelling, dorovnání frekvenční charakteristiky a možnost ji skrz Sony appku doupravit jak ti vyhovuje. Mně přijde většina uzavřených sluchátek trochu přebasovaná, takže jsem si o kousek stáhl basy.

Jestli chceš in-eary, tak tam se dá dost vysoká kvalita pořídit i podstatně levněji. Tam je těch možností hodně, záleží hlavně na tom jaký ti vyhovuje zvuk.
    HIPISIK
    HIPISIK --- ---
    KOZLIKK: Diky :) vyzkousim. Jake pfedplatne doporucujes. Rovnou hifi? Btw: jak moc velky rozdil je v poslechu mezi 320kbps spotify a hifi od tidal? Poznam rozdil v poslechu ja jako laik?
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    HIPISIK: nejdriv si porid Tidal, pak bych zacal resit sluchatka do deseti tisic, se Spotify je ti to k nicemu..
    HIPISIK
    HIPISIK --- ---
    Ahoj vsem :) rad bych si poridil nejaka sluchatka na kvalitnejsi poslech hudby. Pouzivam spotify na high quality, codec ogg vorbis. Telefon iphone 12 pro max.

Co by se nabizelo v cenove relaci do 10 tis kc ? Nejsem zadny znalec a proto si necham poradit od zkusenejsich.

Nemam vyhraneny zanr :) takze nekdy si dam techno a pak zase Matusku a Gottaka s tim, ze me tam skoci nejaky rokec nebo rap.

Diky moc za pripadnou radu :)
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ahoj, nezlobte se za spam. doma se mi vali celkem 180 m medene dvoulinky. nasel by se zde nekdo, kdo by mel zajem. cena dohodou. seznam vsech kusu https://docs.google.com/spreadsheets/d/1kqat7ae1m6_xKBaG4IeT_UPjSONlKKzjrCqI7NX8Ivs/edit#gid=0 a foto zde https://www.dropbox.com/sh/fd7hdiz880pcj78/AABdWFzkXk6rj-sODLLH3m4Ha?dl=0
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    Po delsi dobe jsem zas na neco narazil...nejsem uplne country/blues typ, ale ta nahravka je podle me super.

Tommy Emmanuel se na novince "Accomplice One" obklopil řadou hostů - musicserver.cz
    https://musicserver.cz/clanek/57881/tommy-emmanuel-accomplice-one/
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    Pokud by nekdo chtel vyzkouset Roon, muzete vyuzit prihlaseni pres muj referral link - oba dva dostaneme 30 dni gratis navic. (Takze predpokladam ze misto 30 dni free trial bude 60)
    Ja koupil lifetime, takze dostanu jen nejaky kredit...

Referral - Roon Labs
    https://roonlabs.com/r/g7EsDzJgmUKrE1bZMk6a5w

Diky.

A sory, snad to nikoho nepopudi :)
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    Ahoj. Mel bych dotaz ohledne videa - pokud to nepatri do tohoto klubu prosim o navrh jineho pokud vite. Hledam nejakou alternativu k prehravaci OPPO. Vzhledem, ze sem malinko pozmenil HiFi sestavu a nasel pro nej vyuziti jinde hledam nahradu za jeho video - sitove streamovaci funkce. Zkratka potrebuji neco, co mi prehraje (idealne vsechny) video formaty z domaciho diskoveho uloziste. Jde o DVD, ISO, MKV, MP4 soubory s titulkama i bez. Do rozliseni 4K. Neco je ve formatu pro 3D (SBS apod). Pokud by to melo pristup na youtube, netflix apod bude to jen bonus, ale neni to zdaleka rozhodujici. Audio to streamovat ani prehravat nebude. Diky za tipy.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    VOZKA: Náhodou jsem narazil na vlákno o tomhle subu na audio science review a říkají tam toto:

"As discussed in this thread, 105dB is the max SPL at any frequency. Without graphs or more details, for all we know that's just the maximum SPL at 150 Hz =]

I asked KEF for a more specific metric, the maximum anechoic SPL achievable at 20Hz, and they said 80dB. In-room that'll be a lot louder. I still think it's impressive, but much more believable for 2x 6.5-inch woofers. Besides, it all depends on what the bass limiting curves look like. Maybe it can get to 100dB at 30Hz, for example. We'll have to get measurements to see."

Takže tak, frekvenčně závislý limiter a různá maximální hlasitost na různých frekvencích. :) Týpek níže počítá, že pokud by těch 80 dB na 20 Hz bylo limitováno maximální výchylkou repráku (a ne třeba zkreslením), tak to na 30 Hz dá 87 dB a plných 105 dB to dá až na 85 Hz. Což na tu velikost furt není špatný. Naproti tomu 11 Hz hráno na cca 70 dB pravděpodobně nebude vůbec slyšet ani cítit.
    SVANC
    SVANC --- ---
    IV0: Měřil se až reálný dozvuk. Projekt byl dělán čistě na základě rozměrů, skladby stěn a informací o plánovaném rozmístění reprobeden a nábytku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam