• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Výměna trafa by měla stačit. „Řešení“ na prasáka bych se vyhnul.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Konkrétně jde o Integra A-919, tj. raný devadesátky.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Zabejvá se někdo nějakejma přestavbama US (tj. 110 V / 60 Hz) integrovaných zesilovačů na EU (230 V / 50 Hz)? Je to „pouze“ o výměně transformátoru, nebo je potřeba toho povyměňovat víc? Má to vůbec smysl? (Aneb „výhodné“ koupě z eBay.)
    Popř. stačí na prasáka 110V/230V trafo před to, nebo je potřeba i konvertovat 60 Hz na 50 Hz?
    AFROMEN
    AFROMEN --- ---
    Ahoj, tušíte, jestli v Česku existuje nějaký distributor/prodejce Schiit Audio veciček?
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    VICA: …servis…
    Respektive - nebát se a napsat na tykon(a)tykon.cz jakožto dodavatele a toho, kdo zajištuje servis. Poradej určitě. ;-)
    VICA
    VICA --- ---
    Hola,

Několik dní, z důvodů stěhování, jsem měl stereo set nezapojen. Nyní, po opětovném zapojeni, nejde zapnout CA stream magic 6. Kontrolka modře svítí, ale přístroj se nesepne, zkoušel jsem i přes ovladač, neúspěšně.

Vypínač na zadní straně jsem opakovaně zkoušel.

Ještě mne napadl reset, ale ten jsem v manuálu našel pouze přes menu, kam se skrze nezapnutý přístroj nedostanu.

Nějaký tip?

Díky.
    TAX
    TAX --- ---
    BREGALAD: diky. web je ted uz www.ave-electro.cz.
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    TAX: Ave-servis.wz.cz - Zbraslav (Praha), ulice U lékárny, pan Vokál
    Rozhodne doporučuji.. Je to analogový nadšenec..
    TAX
    TAX --- ---
    MAJA: nejpis ano, ale netroufam si se v tom vrtat.
    MAJA
    MAJA --- ---
    TAX: DIY varianta opravy ? typicky tam zpuchří gumičky náhonu
    TAX
    TAX --- ---
    bylo mne darovano dvojce. vrci, ale netoci. ma motivace pristroj ozivit neni bezbreha. servisu neni uplne malo, doporucite nejaky ferovy?

BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    Ahoj vespolek.
    Pídím se po co nejlevnějším plném MQA dekodéru. Nemáte někdo SMSL M500 na vyzkoušení v mém zbraslavskem studiu (bude to chvilka, ani ne na kafe..).

Mám tzv.UHQCD (MQA-CD) po připojení mého letiteho přehrávače Technics SL-PG400A přes optiku k novince Cambridge Audio Evo 75 a vložení nosiče do přehrávače se překvapivě na displeji rozsvítila logo MQA 24-bit/88.2 kHz.

Nyní hledám tedy jak nejlevněji to je možné.. PJ PreBox Digital S2 má MQA třeba jen z internetu. Přes digitální vstupy to prý dekódovat neumí.

No a právě jsem našel na netu info, že SMSL M500 má poné dekódování MQA. Otázkou tedy je - co se tím myslí?
    Umí MQA jen přes USB-B nebo i přes optiku?

Rád bych to kdyžtak vyzkoušel a slyšel..
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    Lidé si v lockdownu chtějí dělat radost, éra levné elektroniky ale končí, říká šéf největšího českého výrobce reprosoustav | Hospodářské noviny (iHNed.cz)
    https://archiv.ihned.cz/c7-66912150-rtsqu-9eabdcf5ffd0f0d
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Hele zeptám se, i když možná to není zcela top audio, částečně ale asi jo: co si má jeden představit pod pojmem "anti resonance cassette mechanism", co často bývá k vidění na lepších a dražších audio kazetách? O jaký rezonance tam může jít? Dyť při tom relativně pomalým pohybu - otáčení cívek nemůžou žádný reálně slyšitelný pazvuky vznikat, ne? Jsou-li mezi stěnou kazety a páskou takový ty natvarovaný průhledný folie, který to drží vycentrovaný a tlumí pohyb do stran, tak by měla kazeta být zcela tichá..? Nebo se jedná o něco jinýho? Narážím teď trochu i na takový ty fičury u kazet typu "ceramic tape guide" u sony ux-pro atd... k čemu to může být dobrý, kromě možnosti využít to jako marketingovej tahák (a flignu) na lidi, aby kazeta mohla být dražší, ale bez reálnýho (nebo měřitelnýho) přínosu? Díky...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MAGUMI: Kytka pro audiofila se pozna podle toho, ze je v kvetinaci za sto litru, neasi.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    Houseplants for audiophiles
    https://www.youtube.com/watch?v=OyobCL8JMKg
    BSAMOT
    BSAMOT --- ---
    No, mám tu nejakého Merzbowa, tak neviem .))

díky!
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    LOPIK:
    Musim podekovat, ten https://www.alza.cz/ofa-comfort-essence-4-d4156216.htm je naprosto perfektni. Funguje jak ma, uci se jednoduse, proste pecka.
    ROMANICAK
    ROMANICAK --- ---
    BSAMOT:
    Pokud maji nominalnich 8, tak bych to vubec neresil. Buh vi kam klesaji jiny repro, skoro nikdo to neuvadi. A urcite to nebude nijak vyznamna doba, leda ze bys poslouchal nejaky specialni testovaci samply :-)
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    BSAMOT: kdybys nechtel novy LS50 v cerne barve dej vedet. Mam jedny v krabici a premyslim ze je poslu do sveta...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam