• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AMAROKHIFI & TOP AUDIO
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    Ahoj. Technicka otazka na zdejsi odborniky. Mam integrac s vlastnim DAC, ktery chci pouzivat. Digitalni vstupy jsou HDMI, COAX, optika a USB. Hledam nejaky streamer transport na tidal apod (pouze jako zdroj digitalniho signalu). Bude rozdil v kvalite mezi jednotlivymi modely? Zkusenost mam jen se streamery s DAC (LUMIN a NODE). Tam rozdil samozrejme je, pokud vyuzivam jejich DAC a vystup je analogovy. Jak to bude ale s digitalnimi vystupy? Diky za nazory
    SVANC
    SVANC --- ---
    SAMOUT: Víš jak, ty kilometry drátu k zásuvce nejsou důležitý... Záleží jen na těch dvou posledních metrech :D
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    PLAYER: Tvl, to je pokladnice 😄. Bylo by libo metr osmdesat napajeci kabel za ctvrt mega?

Project V1 | Furutech Hi-Fi
    https://www.furutech.cz/produkt/project-v1/
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    PLAYER: Jestli se to pije, tak se nedivím! :o)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Kdyz uz jsem si myslel, ze jsem videl vsechno:

Nano Liquid | Furutech Hi-Fi
    https://www.furutech.cz/produkt/nano-liquid/

1.Audio aspect: An overall improvement in high, medium and low frequency sound. Volume, echo, extension, penetration, resolution and level feeling, Q degree and shape feeling are exceptionally good improvement.
    2.Video aspect: Upgrade the resolution, sharpness, color, brightness, background deepness and the graphical quality.
    ...
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    PLAYER: Tak to jsou celkem základy. Trochu mi tam chybí informace, že diferenciální vstup může taky používat stíněné kabely a s jinými konektory (třeba XLR) se to tak běžně dělá. V hifi, kde je většinou jen pár zařízení propojených krátkými kabely, to podle mě není úplně klíčová věc, ve studiové technice je to standard. Aktivní monitory často podporují obojí.

Paradoxně třeba některé nové integrované zesilovače za pár korun mají diferenciální vstup přímo na čipu.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Co vy na to?

Truth about RCA signal cables
    https://youtu.be/QOagVDZLQnA
    NOKOS
    NOKOS --- ---
    PLAYER: za me podvodnej web. kazdej web, kterej zakazuje levy mysitko neco skryva....
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Kroutim hlavou nad sitovymi kabely nad 1000 Kc, ovsem toto je opravdu triumfalni :)

Kryo kabel!

Coliseum II – Golden Acoustics
    https://goldenacoustics.gr/products/sine/power-cords/coliseum-ii/
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    NOKOS: tak má obchod s těmi drahými kabely, mimo jiné, takže je to jasné, odkud vítr vane :)
    NOKOS
    NOKOS --- ---
    PLAYER: ten musi bejt zaplacenej, to neni mozny, aby takovy hovna myslel vazne a uprimne
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Poridil jsem staronovy zelezo, abych netrapil Lexicona. Bi-wire je docasny, pokud to klapne, druhy Meridian by mi mohl pricestovat z Anglie, takze bude nasledovat vyuziti stereo koncaku pro bi-amp a kazdy bude krmit vlastni bednu.

MAJA
    MAJA --- ---
    No z hlediska bezpečnosti práce si člověk koleduje o pěkné pořezáníčko při odizolování vodiče odlamovákem ... tohle bych zaměstnanci, kterému platím nemocenskou, do ruky nedal :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    HOWKING: mám doma na modelaření skalpely od Olfy, izolaci jsem s tím stahovat neskoušel (na to mám kleště), ale jsou tak ostrý, že kdybych to chtěl naříznout, tak určitě půjdu skrz do mědi.
    Navíc předpokládám, že kabel má stejný průřez stejně jako tloušťku izolace (když stojí takový prachy) tak není problém stahovačku seřídit, což u ulamováku nejde.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    HOWKING: wtf? Ty stahovackama rezes a skrabes vodic? To ses dost levej teda. Zvolim prurez takovy, abych klestema nanarazil az na samotnou zilu. Nasledne chytnu konec kabelu(buzirky) kombinackama a zatahnu. Ten slaby zbytek jiz narizle buzirky snadno uz utrhnu. Zadny kov se nikde po zile nesmyka.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    HONCKA: Stahovačka ten kov nařízne a i škrábne, třeba chtějí něco, čím to zvládnou bez poškození. A i když by se nabízel chirurgický skalpel, tak vzhledem k opotřebení je odlamovák prostě dobré řešení. Mě spíš zaráží to lisování konektorů kleštěmi na vytahování hřebíků - to nemají krimpovačky. A taky to pájení cínem (teplota na olovo by ty izolaci tímhle postupem roztavila).
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Asi si na tu stahovačku ještě nevydělali, byť kabel začíná na cca 40 tis. Kč :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MAJA: oni to bastli na kolene akorat ne doma, ale v praci v dilne.
    MAJA
    MAJA --- ---
    by člověk čekal, že mají výrobní proces víc vychytaný než když to bastlím doma na koleně já :-)
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PLAYER: nechápu, proč mu nepořídili normální stahovačku izolace místo pižlání tím odlamovákem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam